Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ: 4.900%!!!

Ζητούν 50 ευρώ για φωτοτυπίες που δεν κοστίζουν περισσότερο από 1 ευρώ, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η κατάθεση μήνυσης για...
αισχροκέρδεια - που συνεπάγεται την ποινική δίωξη των αρμόδιων τραπεζικών υπαλλήλων με την αυτόφωρη διαδικασία - σήμερα, ελέω μνημονίων, κοστίζει πολύ περισσότερο!!!  



Μείωσαν τα ποσά της αισχροκέρδειας - μετά τις αυτόφωρες συλλήψεις τραπεζικών που έγιναν κατόπιν μηνύσεων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ - από τα 200 - 300 ευρώ, στα 50 ευρώ !!!
Όμως, ακόμη και τα 50 ευρώ που χρεώνουν σήμερα οι τράπεζες, συνιστούν ειδεχθή αισχροκέρδεια ύψους 4.900%, την ώρα που το κόστος των σχετικών φωτοτυπιών σε οποιοδήποτε φωτοτυπάδικο δεν ξεπερνά το 1 ευρώ, στο οποίο μάλιστα ενσωματώνεται και το κέρδος της επιχείρησης !!!

Όταν λοιπόν πουλάς το 1 ευρώ - που περιλαμβάνει και τουλάχιστον 30% ποσοστό κέρδους -  για 50 ευρώ, εκμεταλλευόμενος την προστασία που σου προσφέρουν οι σχετικές με το κόστος της υποβολής μήνυσης-έγκλησης διατάξεις του ΚΠοινΔ και, ιδιαίτερα, εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή θέση στην οποία εσύ ο ίδιος (η τράπεζα) οδήγησες με τις πρακτικές σου τον δανειολήπτη, τον οποίο εξαναγκάζεις ως κοινός νταβατζής να σου δώσει με το ζόρι το 50ρικο, επειδή εσύ ο ίδιος του έχεις αποκλείσει τη δυνατότητα να φωτοτυπήσει αλλού, με κόστος μόλις 1 ευρώ, την ίδια σύμβαση για την οποία εσύ τον χρεώνεις με 50 ευρώ, τότε το αδίκημα της αισχροκέρδειας που διαπράττεις είναι ιδιαζόντως ειδεχθές, αφού τα περιουσιακά σου ωφελήματα υπερβαίνουν κατά πολλές χιλιάδες τοις εκατό (%) την αξία της δικής σου παροχής και, έτσι, βρίσκονται σε προφανή δυσαναλογία προς αυτή.

Αλλά η παραβατική συμπεριφορά των τραπεζών δεν σταματά στο θέμα της αισχροκέρδειας.

Υπάρχει και σοβαρότατο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και, μάλιστα, ζήτημα φοροδιαφυγής, όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος, διαβάζοντας την αιτιολογία της χρέωσης του 50ρικου στις σχετικές αποδείξεις που δίνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες.


"ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΔΑΠΑΝΩΝ" αναφέρουν ως αιτιολογία οι αποδείξεις, βαφτίζοντας έτσι την αισχροκέρδεια ως είσπραξη δήθεν δαπανών που πραγματοποίησε η τράπεζα για λογαριασμό του δανειολήπτη, προκειμένου να του χορηγήσει το φωτοαντίγραφο της πιστωτικής του σύμβασης.
Για ποιες δαπάνες όμως μιλάμε ;;;
Υπάρχει δαπάνη χωρίς παραστατικό, δλδ χωρίς απόδειξη ή τιμολόγιο ;;;
Έχει η τράπεζα λάβει από οποιονδήποτε τρίτο απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσίας φωτοστατικών αντιγράφων, για την οποία υπηρεσία τιμολογήθηκε με το ποσό των 50 ευρώ;;;
Είσπραξη δαπανών σημαίνει ότι εισπράττω αυτό που δαπάνησα. Ούτε δεκάρα παραπάνω.
Εν προκειμένω, δεν υπάρχει καμία δαπάνη - αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο παραστατικό εκδοθέν προς την τράπεζα - αλλά, εντελώς θεωρητικά, ακόμη και αν υπήρχε, αυτό δεν θα ξεπερνούσε ποτέ το 1 ευρώ.

Έτσι, η εμφανιζόμενη ως δήθεν ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ των 50 ευρώ, στην πραγματικότητα συνιστά μια ιδιαιτέρως ειδεχθή αισχροκερδή δραστηριότητα, η οποία ενσωματώνει ένα προδήλως παράνομο περιουσιακό όφελος 49 ευρώ, ήτοι 49/50 = 98%, δλδ ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙΑ 4.900% !!!

Τέλος, για τα συγκεκριμένα αυτά έσοδα, που δεν είναι σε καμία περίπτωση παρεπόμενα της χορήγησης δανείων και πιστώσεων, αφού, σε κάθε περίπτωση, προκύπτουν σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο των αντιστοίχων χορηγήσεων και δεν σχετίζονται ούτε με την εξυπηρέτηση αυτών, είναι προς διερεύνηση αν υφίσταται και ζήτημα ΦΠΑ και, έτσι, ζήτημα μεγάλης φοροδιαφυγής !!!

Καλούνται λοιπόν οι αξιότιμοι κύριοι Οικονομικοί Εισαγγελείς, που με τόση ευκολία κινούνται αυτεπάγγελτα σε χιλιάδες αντίστοιχες περιπτώσεις κοινών θνητών - πολιτών & φορολογουμένων - να κινήσουν αυτεπάγγελτες προκαταρκτικές διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθεί η πρωτοφανής αυτή αισχροκερδής, παράνομη δραστηριότητα των ελληνικών τραπεζών. Δεν μπορεί τα άρθρα 404 & 405 ΠΚ περί αισχροκέρδειας να αφορούν μόνο τον λαϊκατζή που πουλάει τη ντομάτα με καπέλο 100% και, την ίδια ώρα, να μην αφορούν τον τραπεζίτη που πουλάει φωτοτυπία με καπέλο 4900% !!!      

ΑΡΘΡΟ 405 - ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ

1. Όποιος, σχετικά με άλλες δικαιοπραξίες, εκτός από αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 404 παρ. 1 και υπό τις ίδιες περιστάσεις, συνομολογεί ή παίρνει για τον εαυτό του ή για τρίτον περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν την αξία της δικής του παροχής τόσο ώστε ανάλογα με τις ειδικές περιστάσεις να βρίσκονται σε προφανή δυσαναλογία προς αυτήν τιμωρείται, αν το πράττει κατ'επάγγελμα ή κατά συνήθεια, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή.
2. Η παρ. 6 του άρθρου 404 εφαρμόζεται και σ' αυτή την περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου