Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ-ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 218 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΑΧΟΥΣ! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΡΕ;;; ΒΙΝΤΕΟ

Τα παιδάκια τα ανέβασαν στη σκηνή με μαντίλες για να δείξουν την καταστροφή του πολέμου και της προσφυγιάς. Ποιος δημιουργεί τον πόλεμο; Ποιος ισοπεδώνει λαούς; Οι Γερμανοί που κατέστρεψαν την....

Ελλάδα. Οι ναζιστές που εξόντωσαν τους Έλληνες. Σήμερα συμπληρώθηκαν 73 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου και το 2ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού δεν αφιέρωσε ούτε μια λέξη, δεν είχε να δείξει ούτε μια εικόνα  για τους βάρβαρους Γερμανούς του Β' Παγκσομίου Πολέμου, για τους ναζιστές που εξόντωσαν 218 άμαχους συμπατριώτες μας στις 10 Ιουνίου 1944, στο Δίστομο! Έντυσαν τα κορίτσια μας με μαντίλες, αντί να τους δείξουν τι τράβηξαν οι Έλληνες πρόγονοί μας από τους Γερμαναράδες. Οι οποίοι ξαναισοπεδώνουν την Πατρίδα μας με τα νέα "όπλα", τα οικονομικά όπλα!
Ο δάσκαλος γι΄αυτό πρέπει να υπάρχει και να αναδεικνύεται το έργο του. Αλλά οι δάσκαλοι φρόντισαν για άλλα: για τις μαντίλες! 
Στις 10 Ιουνίου 1944 η Ελλάδα θα γνωρίσει μία από τις αγριότερες σφαγές που έγιναν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Διακόσιοι δεκαοχτώ άμαχοι θανατώνονται από τους Ναζί χωρίς να μάθουν ποτέ το γιατί. Ανάμεσά τους ανήμποροι γέροι, έγκυες γυναίκες, μωρά, παιδιά. Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 73 χρόνια από εκείνη την ημέρα, με τους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου να εξακολουθούν να ζητούν από τη Γερμανία χρηματικές επανορθώσεις. Ένας δικαστικός αγώνας που εξελίσσεται εδώ και σχεδόν δεκαπέντε χρόνια ενώπιον των δικαστηρίων της Ελλάδας, της Ιταλίας και προσφάτως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. 

1 σχόλιο:

  1. Δεν φταίνε τοσο οι δάσκαλοι όσο οι βρωμεροί σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων.Είναι φασίστες αριστεροί και ξεβράκωτοι από κάθε τι ελληνικό.Και ότι ελληνικό υπάρχει στο λεξιλόγιο τους,έχει να κάνει με τον αποτυχημένο αριστερό ιδεοφαντασιακό τους κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή