Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΕΥΘΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ...

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του στη βουλή, ο Ερντογάν σημείωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία και μονάδες ασφαλείας παρακολουθουν τις ενέργειες στην περιοχή. 
Απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας την εμπρηστική ρητορική της ...


Άγκυρας, μετά το νεότερο επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του στη βουλή ανέφερε: «Κανείς να μη νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου».

«Από εδώ», πρόσθεσε, «προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι τα μεσάνυχτα σκάφος του Λιμενικού με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό. 

Επίσης, το Σάββατο τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλου του γεωτρύπανου «Σάιπεμ 12000» προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου θα διενεργούσε γεώτρηση για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ. 

Tη Δευτέρα η Ε.Ε. κάλεσε την Άγκυρα να «απέχει» από «προστριβές, απειλές ή ενέργειες» που «διαταράσσουν» τις «σχέσεις καλής γειτονίας» απηύθυνε η Κομισιόν.

Επίθεση Ερντογάν και στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρτηγικού μας εταίρου, είπε, θα επηρεάσει και τη δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου