Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΙΛΟΤΟ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΝ...ΡΑΓΙΑΔΕΣ! ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ 80 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΗΛΙΑΚΗ!

τίτλος: δικός μας, ρεπορτάζ militaire.gr
Ο Κώστας Ηλιάκης δεν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Δολοφονήθηκε από Τούρκο πιλότο. Ο οποίος ήταν στα χέρια μας και είχαμε κάθε δικαίωμα να τον συλλάβουμε και να τον δικάσουμε. Τον...

παραδώσαμε χωρίς την παραμικρή “αντίσταση” και επιβιβάστηκε σε τουρκικό ελικόπτερο αφού είχε τραβήξει όπλο και είχε απειλήσει το πλήρωμα ελληνικού ελικοπτέρου!
Ο χειρισμός της κρίσης που προκλήθηκε αμέσως μετά από τη δολοφονία Ηλιάκη ήταν τα “δεύτερα Ίμια” , 10 χρόνια μετά από εκείνα του 1996…
Τα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων είναι άκρως αποκαλυπτικά για το πως αποχώρησε από το δεξαμενόπλοιο στο όποιο είχε ανέβει μετά από την εγκατάλειψη του αεροσκάφους του ο Τούρκος πιλότος. Ελληνικό Super Puma είχε φθάσει πρώτο για να τον παραλάβει.Εκείνος τράβηξε πιστόλι απειλώντας το πλήρωμα και απαίτησε να τον αφήσουν για να τον παραλάβει τουρκικό ελικόπτερο. Όπως προκύπτει από τα ημερολόγια του ΕΘΚΕΠΙΧ το…αίτημά του έγινε δεκτό.
Το ιστορικό
23 Μαίου 2006.
Τέσσερα ελληνικά F-16,διατάσσονται να απογειωθούν από αεροδρόμιο της Κρήτης,με αποστολή την αναγνώριση-αναχαίτιση, τεσσάρων τουρκικών μαχητικών που συνόδευαν φωτογραφικό αεροσκαφός της τουρκικής ΠΑ. Οι έλληνες χειριστές ενημερώνονται ότι στη θαλάσσια περιοχή ,πλέει και τουρκική φρεγάτα.
Ο τουρκικός σχηματισμός είχε στόχο να συνοδεύσει το φωτογραφικό RF-4 ,μέχρι τα παράλια της Κρήτης.Αποστολή ο  εντοπισμός των συστημάτων  S-300.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι,τα ελληνικά F-16,είχαν προσεγγίσει το τουρκικό σχηματισμό. Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, πλησίασε το φωτογραφικό αεροσκάφος κατόπιν εντολής από το ΑΤΑ,για να καταγράψει τον εξοπλισμό του.
Χωρίς καμμία προειδοποίηση ο τούρκος σμηναγός Ιμπραήμ Χάλι,πραγματοποίησε ένα φονικό ελιγμό πέφτοντας με το F-16 του,πάνω στη καλύπτρα του αεροσκάφους του Κ.Ηλιάκη,ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία. Ο τούρκος πιλότος κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε στη θάλασσα.
Ένα  δεξαμενόπλοιο μαζεύει από τη θάλσσα τον Τούρκο,ο οποίος έχει εντοπιστεί από το ελικόπτερό μας ,αλλά αρνείται την βοήθειά του.
Η ομάδα διάσωσης του Super Puma αποβιβάζεται στο δεξαμενόπλοιο κι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο χειριστή που  αρνείται πεισματικά να μπει στο ελικόπτερο. Ξέρει ότι έχει προκαλέσει το θάνατο ενός Έλληνα πιλότου κι αυτό μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες. Όταν πιέζεται από τους Έλληνες,τραβάει πιστόλι και απειλεί! Η κατάσταση έχει ξεφύγει και στον αέρα είναι τεταμένη. Εκείνη τη στιγμή στον αέρα βρίσκονταν 120 μαχητικά αεροσκάφη,ελληνικά και τουρκικά.
Στο μεταξύ έφθασε και το  τουρκικό ελικόπτερο για να πάρει τον Τούρκο.
Η ώρα είναι 14.29. Η εντολή που φθάνει από το ΕΘΚΕΠΙΧ είναι μεν σαφής αλλά προκαλεί απορίες:
“Εντολή Α/ΓΕΕΘΑ για παράδοση τούρκου πιλότου στο τουρκικό πλήρωμα διάσωσης με τρόπο όμως ώστε να φανεί ότι η παράδοση έγινε από την ελληνική προς τη τουρκική πλευρά.Η παράδοση να καταγραφεί από κάμερα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου