Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΕΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ"!

Την αλήθεια για τις βλέψεις της Τουρκίας στη Συρία και τη βαρβαρότητα...
που επιδεικνύουν στους χριστιανούς, αποκαλύπτουν οι Ασσύριοι χριστιανοί, που συμμετέχουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και των Τούρκων μαζί με τον κουρδικό SDF.

Με τα νέα δεδομένα στη Συρία, μετά την απόφαση Τραμπ, η Άγκυρα έχει μετατραπεί στην πλέον απρόβλεπτη απειλή για τους Χριστιανούς της Συρίας. όπως καταγγέλουν, το τουρκικό κράτος έχει πραγματοποιήσε εθνοκαθάρσεις με απόλυτη βαρβαρότητα και σχεδιάζει να συνεχίσει.

Γι’ αυτό το λόγο οι Ασσύριοι χριστιανοί απευθύνουν έκκληση προς τη Δύση για βοήθεια απέναντι στην τουρκική απειλή. Ο Τραμπ με την αιφνιδιαστική απόφασή του, έφερε τα πάνω-κάτω στη Μέση Ανατολή, θέτοντας σε κίνδυνο του συμμάχους που έκανα τη «βρώμικη» δουλειά για τις ΗΠΑ. Οφείλει να τους προστατεύσει και να περιορίσει την Άγκυρα.

Έκκληση στη Δύση να σταματήσει την Τουρκία, επιβάλλοντας ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια Συρία έκανε την Παρασκευή το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, μια ένοπλη δύναμη Ασσυρίων χριστιανών, που συμμετέχει στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), για «να σταματήσει τη οθωμανική τουρκική» εισβολή.

«Απευθυνόμαστε στους ηγέτες του κόσμου και στους χριστιανούς στην οικουμένη να μας υποστηρίξουν, ως Χαλδαίους, Συριακούς, Ασσύριους χριστιανούς που ζούμε στον βορρά της Συρίας: Ως γηγενείς ανθρώπους της Μέσης Ανατολής», αναφέρει η ανακοίνωση.




«Χρειαζόμαστε επειγόντως προστασία από τις τουρκικές απειλές για εισβολή και «εκκαθάριση» στης περιοχής μας από τον χριστιανισμό, τη θρησκευτική ελευθερία και τη δημοκρατία», συνεχίζουν.

Η ξαφνική απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα «μας αφήνει αδύναμους και ανοιχτούς να καταστραφούμε είτε από την Τουρκία ή άλλα καθεστώτα», τονίζουν.

«Η Τουρκία μας απειλεί καθημερινά στα τοπικά ΜΜΕ ότι θα εισβάλει και θα μας σκοτώσει», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας «μας αποκαλούν απίστους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Αναφερόμενοι στην τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Aφρίν, αναφέρουν ότι η Τουρκία πραγματοποίησε εγκλήματα πολέμου και εθνοκαθάρσεις ενάντια στις θρησκευτικές μειονότητες.

«Όλοι οι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς οι τζιχαντιστές στρατιώτες της Τουρκίας πραγματοποίησαν έρευνες πόρτα πόρτα για να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους χριστιανούς και κατέστρεψαν όλες τις εκκλησίες της Aφρίν».

«Είναι επείγουσα ανάγκη να εγκαθιδρυθεί το συντομότερο δυνατό μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια και ανατολική Συρία για να μας προστατέψει από την Τουρκία», αναφέρουν, τονίζοντας ότι «η τουρκική αεροπορική δύναμη επικράτησε επί των υπερασπιστών της Εφρίν και ακόμα και οι γενναίες μας Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν μπορούν ενάντια στον ισχυρό ΝΑΤΟϊκό στρατό. Είναι επείγον να σταματήσει η εισβολή και η κατοχή της Συρίας».

Οι Ασσύριοι είναι οι αυτόχθονες κάτοικοι της Συρίας. Οι διωγμοί που έχουν υποστεί εδώ και δεκαετίες, από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τους έχουν αποδεκατίσει, ενώ η πλειονότητά τους μετανάστευσε στην Αμερική από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Είναι χριστιανοί προχαλκηδόνιοι, αναγνωρίζουν δηλαδή τις τρεις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους, όπως και οι Αρμένιοι και οι Κόπτες στην Αίγυπτο. Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία τους είναι διαφορετική από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου