Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ! ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ!

Ο Θανάσης Βαλυράκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού έχει αποδείξει διαχρονικά την κοινωνική του δράση. Πριν από....
χρόνια εξασφάλισε χορηγία 7 ηλεκτρονικών υπολογιστών από το ίδρυμα ΙΣΤΑΜΕ. Αρχικά τους έδωσε σε τοπικό φορέα προκειμένου να ενεργήσει αυτός για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ο φορέας όμως αυτός αδράνησε και είχε αναξιοποίητους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οπότε ο Θανάσης Βαλυράκης τους πρόσφερε στο ΚΑΠΗ του δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Αυτό ήταν! Αμέσως, ο καθηγητής άρχισε να προσφέρει τις γνώσεις του στους δημότες. Η ζήτηση που υπήρξε από τους πολίτες ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Μέσα σε ελάχιστο διάστημα συγκεντρώθηκαν 200 αιτήματα ατόμων που ήθελαν να μάθουν πώς να χειρίζονται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή!!!
Ο Θανάσης Βαλυράκης, ως μαθηματικός, καθηγητής Πληροφορικής και MSc Computer Science από τότε προσφέρει δωρεάν  τις γνώσεις του στον δήμο Παπάγου-Χολαργού διδάσκοντας τη χρήση 

ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όσους και όσες είναι αρχάριοι στον χειρισμό του.
Στα πλαίσια αυτά τα μαθήματα διαρκούν συνολικά 8-10 ώρες, έτσι που οι μαθητές στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιούν με σχετική άνεση τον υπολογιστή τους. Πρόκειται κυρίως για μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και άλλους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπόρεσαν στη ζωή τους να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία. 

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη στο ΚΑΠΗ σε δύο ωριαία τμήματα: 10.30 π.μ.-11.30 π.μ. και 11.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. Μαθητές του Θανάση Βαλυράκη, μεταξύ άλλων, υπήρξαν: ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Μπάμπης Σκούρτης, ο Θεόδωρος Αποστολόπουλος (θείος του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου), η Χαρά Παούρη και άλλοι πολλοί. 

Στο στιγμιότυπο, ο καθηγητής Θανάσης Βαλυράκης στην αίθουσα διδασκαλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου