Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

"ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ" ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ! ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ!

«Αποποινικοποίηση», ουσιαστικά, της κατοχής και χρήσης βομβών μολότοφ προβλέπει το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα, το οποίο διαφημίζεται ως «το πρώτο εδώ και 70 χρόνια»…

Έτσι η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, δηλαδή βομβών μολότοφ, που χρησιμοποιούνται εν αφθονία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, από κακούργημα μετατρέπεται σε απλό πλημμέλημα, με την ποινή να είναι έως τρία χρόνια με αναστολή!

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί έτσι την «πελατεία» (που της έχει απομείνει) αφού ουσιαστικά δίνουν άφεση σε όσους έχουν κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα, ως κακούργημα και δίνοντας το «σύνθημα» για ελεύθερη χρήση εκρηκτικών υλών στο μέλλον!

Να σημειωθεί βέβαια ότι η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών είναι ο ορισμός του κακουργήματος, αφού χρησιμοποιούνται σε σοβαρά επεισόδια αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Έτσι ουσιαστικά η κυβέρνηση δίνει το «σύνθημα» για απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί για αυτό το αδίκημα ενώ όσοι τυχόν συλληφθούν από τούδε και στο εξής απλώς θα δικάζονται ως πλημμέλημα.

Όλα αυτά περιέχονται στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που παρουσίασε προ ολίγων ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Μάλιτα  για τους  κατηγορούμενους προβλέπεται και παροχή κοινωφελούς εργασίας με τον νέο Κώδικα ως κύρια ποινή.

Δηλαδή μπορεί να επιβάλλεται αυτοτελώς από το δικαστήριο.  Η ποινή της κοινωφελούς εργασίας θα εκτελείται σε δημόσιες υπηρεσίες, και ΟΤΑ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ποινικολόγος Χριστόφορος Αργυρόπουλος «αυτό γίνεται για να περιοριστεί ο εγκλεισμός στις φυλακές που αποκοινωνικοποιεί τον άνθρωπο».

Μας βάφτισαν και «χώρα μεταναστών»

Και επειδή και ο καθένας ότι θέλει λέει σε αυτή τη χώρα, έτσι ο Χ.Αργυρόπουλος βάφτισε αυτόκλητα την Ελλάδα ως «χώρα μεταναστών» επειδή έτσι του… φάνηκε.

Έτσι όπως σημείωσε  αλλαγές σημειώνονται και στις ποινές για τα κακουργήματα, όπου στο εξής θα προβλέπονται ποινές από πέντε ως 15 χρόνια κάθειρξης,  ενώ στις επιβαρυντικές περιστάσεις προβλέπονται πέραν όσων υπάρχουν και νέες. Όπως αν ο κατηγορούμενος έχει δυσχεράνει με τις πράξεις του την δικαστική έρευνα η το κίνητρό του είναι ρατσιστικό η ομοφοβικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου