Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΡΙΚEΙΑ ΣΤΑΣΗ ΞΥΔΗ: “ΑΔΕΙΑΣΕ” ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ !

Αγωγή σε βάρος του εκδότη του «Παρατηρητή» Μάκη Βραχιολίδη κατέθεσαν στις 8 Δεκεμβρίου 2010 οι δύο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Παπάγου και συγκεκριμένα το ζεύγος Σαγώνα, (ο Αθανάσιος Σαγώνας και η σύζυγός του Ευφημία Μακαρατζή, η οποία έως πρότινος ήταν έγκυος και απουσίαζε από τα καθήκοντά της με άδεια λοχείας), για άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τον Μάρτιο του 2010, τουτέστιν 9 μήνες μετά το δημοσίευμα!!!
Οι δημοτικοί υπάλληλοι τους οποίους ούτε καν κατονομάζει το επίμαχο άρθρο, θεωρώντας ότι εθίγησαν, ενήργησαν σαν η Δημοτική Αστυνομία να είναι δικό τους τιμάριο και χωρίς να ενημερώσουν για την πράξη τους τον προϊστάμενό τους Δήμαρχο κ. Ξύδη, κατέθεσαν αγωγή σε βάρος μας!!! Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να προσπορισθούν για την…αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής τους, το συνολικό ποσό των 170.000 €!!!  Προφανώς θέλουν τον «Παρατηρητή» να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης του νέου τους τέκνου!
Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα του περασμένου Μαρτίου που έφερε τον τίτλο «Άντρο παράνομων λαθρομεταναστών ο Παπάγος» στηλίτευε την  Δημοτική Αρχή και κατ’ επέκταση την Δημοτική Αστυνομία, για το γεγονός ότι αδρανούσαν  και δεν αντιμετώπιζαν το φλέγον θέμα των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών. Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε κανένα υπάλληλο ή πρόσωπο, κατήγγειλε συνολικά την αδράνεια της Δημοτικής Αστυνομίας,
Οι δύο ενάγοντες υπέβαλλαν αγωγή εννέα (9) ολόκληρους μήνες μετά το δημοσίευμα!!! Το γεγονός, έκανε κάποιους να υποπτευτούν ότι η πράξη των δημοτικών υπαλλήλων να υποβάλλουν αγωγή στις 8 Δεκεμβρίου 2010, λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές, μόνον τυχαία δεν ήταν. Όμως ο κ. Ξύδης, τηρώντας  αντρίκεια και έντιμη στάση, με επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα μας αποδοκιμάζει την απαράδεκτη ενέργεια των δύο υπαλλήλων της δημοτικής Αστυνομίας και τους εκθέτει δημοσίως.
Η επιστολή του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού Παπάγου έχει ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν εγνώριζε για την εν λόγω κατάθεση αγωγής και ως εκ τούτου δεν διέταξε ποτέ Ε.Δ.Ε. ούτε, κατά τη γνώμη μας, απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια γιατί, κατά την άποψή μας, αν κάποιος θίγεται αυτός είναι η δημοτική αρχή.
Εξάλλου είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πρότινος στην περιοχή του σταθμού μετρό, η οποία δικαιολογούσε τον εκ μέρους σας δυσμενή σχολιασμό της. Αυτή όμως η κατάσταση οφείλετο στο ότι στο δήμο υπηρετούσε ουσιαστικά επί μακρόν ένας δημοτικός αστυνόμος. Κατά το τελευταίο διάστημα και μετά την πρόσληψη τεσσάρων νέων δημοτικών αστυνόμων, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πολύ σύντομα θα βελτιωθεί περισσότερο, αφού υπάρχει πλέον δυνατότητα αστυνόμευσης της περιοχής.
Πέραν αυτού, σας γνωρίζουμε ότι δε συμφωνούμε με την κατάθεση της συγκεκριμένης αγωγής εναντίον σας, παρ΄ όλο που οι ενάγοντες έχουν δικαίωμα εκ του νόμου. Θεωρούμε ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι, πριν καταθέσουν την αγωγή τους θα έπρεπε να ρωτήσουν/ συμβουλευτούν τη δημοτική αρχή ή τουλάχιστον, να την ενημερώσουν, πράγμα που δεν έκαναν.
Ο Δήμαρχος
Βασίλειος Ξύδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου