Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡOΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!

Κατηγορείται για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης
Η υπόθεση αναβλήθηκε  για τις 17 Μαρτίου
Στο εδώλιο του Ε’ Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων κάθισε σήμερα 28 Φεβρουαρίου ο Χρήστος Μαυρίκης, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του δημοσίου και για απόπειρα καταπάτησης δημόσιας δασικής έκτασης στον Υμηττό.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη εξαιτίας συνέντευξης που έδωσε στον "Παρατηρητή" ο Χ. Μαυρίκης, εκπρόσωπος ιδιοκτητών οι οποίοι διεκδικούν έκταση 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Υμηττού και συγκεκριμένα στα όρια Χολαργού-Παπάγου.
Στη συνέντευξη του εκείνη (δόθηκε πριν από 4 χρόνια), ο  Μαυρίκης, εμφάνιζε αποφάσεις του Αρείου Πάγου (880 και 881 του 1985) , σύμφωνα με τις οποίες (κάτω φωτό), όπως υποστηρίζει,  οι εκτάσεις περιέρχονταν οριστικά στους φυσικούς ιδιοκτήτες των 20 στρεμμάτων στον Υμηττό.
Ο εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπάγγελτα εναντίον του οδηγώντας τον κατηγορούμενο στο εδώλιο.
Σήμερα  στο Ε’ Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων δόθηκε μάχη από το συνήγορο υπεράσπισης του Χ. Μαυρίκη ώστε να πάρει αναβολή, με το αιτιολογικό ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο Πολυμερές Πρωτοδικείο, το οποίο και θα αποφανθεί μετά τον Μάρτιο για το αν οι αμφισβητούμενες εκτάσεις του Υμηττού ανήκουν στο δημόσιο ή στους διεκδικητές τους. 

Τελικά η συγκεκριμένη σύνθεση του Δικαστηρίου, πέταξε την… καυτή πατάτα από πάνω του, δίνοντας  ολιγοήμερη αναβολή  για τις 17 Μαρτίου.
Ο Χ. Μαυρίκης εμφανίζεται σίγουρος ότι θα κερδίσει  την υπόθεση, λέγοντας ότι τα ντοκουμέντα και οι δικαστικές αποφάσεις που έχει στα χέρια του, δικαιώνουν τους φυσικούς ιδιοκτήτες των 200 στρεμμάτων του Υμηττού. Σε περίπτωση όμως που καταδικαστεί, ο Χ. Μαυρίκης, υποστηρίζει ότι  ανοίγει η ..κερκόπορτα για να πάρει τις εκτάσεις αυτές ο ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικιστικός Οργανισμός Αξιωματικών), ο οποίος με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε έχει αποχαρακτηρίσει και τσιμεντοποιήσει  χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων ανά την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου