Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Απίστευτο αλλά απόλυτα ελληνικό: ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 110 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!


ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο…ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ!
ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!


Η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε: Στη Δίκη του Αιώνα  με τους 110 κατηγορούμενους αιρετούς  της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αθωώθηκαν άπαντες,  λόγω ελλείψεως δόλου!
Αυτή ακριβώς ήταν η απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μετά από  δύο (2) μόνον συνεδριάσεις,  παρά το μοναδικό όγκο κατηγορουμένων- δικηγόρων  και δικογραφίας!
Με συνοπτικές λοιπόν διαδικασίες,  παραδόθηκαν άσπιλοι και αμόλυντοι  όλοι οι συμμετασχόντες δήμαρχοι-αντιδήμαρχοι δεκατριών δήμων της Δ. Αττικής που συνέπραξαν στην εγκατάσταση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διαμέρισμα 300 τ.μ.  του δήμου Περιστερίου,  έναντι του ποσού των 600.000 €  !
Παρά το ότι και ο Εισαγγελέας και οι δικαστές αποδέχθηκαν το γεγονός ότι σημειώθηκε σωρεία παραβάσεων, με κατατμήσεις, ψευδείς βεβαιώσεις  κ.λ.π. εντούτοις αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι επειδή δεν αποδείχθηκε δόλος στις ενέργειές τους! Δεν προέκυψε δηλαδή από την ακροαματική διαδικασία ότι θέλησαν να οικειοποιηθούν για ίδιον ώφελος τα 600.000 € τα οποία εκταμίευσαν από τον προϋπολογισμό των δήμων τους!

Τι και αν ο –τότε- δήμαρχος Ιλίου πλαστογράφησε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πλαστογραφία η οποία αποδείχθηκε με έγγραφα και ντοκουμέντα, προκειμένου να περάσει από το… παράθυρο το ποσό των 53000 €  για χάρη της εγκατάστασης του επιτρόπου; Τι και αν από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου καταδείχθηκε έμμεσος εκβιασμός ή αφόρητες πιέσεις για συναλλαγή μεταξύ επιτρόπου και δήμου Ιλίου του στυλ «δεν μου εσύ λεφτά δεν σου κάνω κι εγώ αυτά»; Τι αι αν έγιναν παράνομες κατατμήσεις ώστε να δοθούν οι εργασίες προς συγκεκριμένο εργολάβο;  Τι και αν τα περισσότερα από τα 600.000 € πήγαν φυτευτά προς την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Περιστερίου, η οποία δεν τα εδικαιούτο διότι δεν είναι κατασκευαστική εταιρεία ; Τι και αν η μάρτυρας κ. Ευθυμία Γκίνη, πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία διενήργησε τον κατασταλτικό έλεγχο, βεβαίωσε στο Δικαστήριο ότι δεν βρήκε σχεδόν τίποτε νόμιμο στην εκταμίευση των 600.000€ και ότι στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήμου Περιστερίου έγινε σωρεία παραβάσεων;

Άπαντες αθωώθηκαν, διότι αν και μπορεί να υπήρξε παράβαση καθήκοντος αν και πλαστογραφήθηκαν αποφάσεις του δήμου Ιλίου, αν και κακώς  εκταμιεύθηκαν από τους δήμους 600.000 €,  όλοι παραδόθηκαν άσπιλοι στην κοινωνία, διότι δεν προέκυψε δόλος από μέρους τους!!!
Προφανώς αυτή η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο και για όλους τους δημάρχους ή δημοσίους υπαλλήλους  που έχουν καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος. Εάν και εφόσον έχουν υποπέσει στο αδίκημα αυτό, μπορούν να αθωωθούν αν δεν έχει προκύψει δόλος  κατά την διάπραξη της παράβασης καθήκοντος!

Εμείς τι να πούμε! Βγάζουμε το καπέλο μας στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία μέσα σε όλα δείχνει ότι αυτή η χώρα είναι  αγγελικά πλασμένη!
Ευτυχώς τουλάχιστον που ο μάρτυρας Μάκης Βραχιολίδης  (εξαιτίας της πολύμηνης δημοσιογραφικής έρευνας του οποίου έφτασε η υπόθεση στα δικαστήρια), δεν απέδωσε δόλο  στους κατηγορούμενους σε σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν κατά την ακροαματική διαδικασία. Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση;
Σε ότι αφορά στους δημοτικούς συμβούλους, για τους οποίους δεν υποπτευόταν καν  ότι θα οδηγούντο ενώπιον της Δικαιοσύνης, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν είχαν κανένα δόλο, ενώ αναφορικά με τους κατηγορούμενους δημάρχους, είπε: «Δεν μπορώ να πω εγώ ότι υπήρξε δόλος από μέρους τους. Δεν βγάζω τέτοιο συμπέρασμα, δεν είναι δικός μου ο ρόλος αυτός,  αλλά της Δικαιοσύνης. Πάντως παράνομες ενέργειες έγιναν από μέρους των δημάρχων και δη από τον κ. Παχατουρίδη, δήμαρχο Περιστερίου, ιθύνοντα νου της υπόθεσης, ο οποίος προφανώς θέλησε να ενισχύσει οικονομικά την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήμου του».
Αυτά και εις άλλα με υγείαν! 

Υ.Γ. Ο κ.Ψωμιάδης, που προχθές καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος με αποτέλεσμα να παυθεί από τα καθήκοντά του, ας κοιτάξει μήπως η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου του φανεί χρήσιμη στην έφεση που άσκησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου