Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

..ΑΘΩΟΣ Ο ΚΛΕΦΤΑΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ...


Tα ελληνικά δικαστήρια δεν μπορούν να δικάσουν το Βρετανικό Μουσείο!
…λόγω παραγραφής των αδικημάτων κλεψιάς του Λόρδου Έλγιν!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η συγγραφέας
ΝΤΟΡΕΤΑ ΠΕΠΑ
που τόλμησε.. να μηνύσει
το Βρετανικό Μουσείο.
ΤΖΙΦΟΣ όμως!


Αυτό κι αν είναι είδηση. Τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν μήνυση κατά του βρετανικού μουσείου… ,για την άμεση επιστροφή των Μαρμάρων της Ακροπόλεως, …λόγω αναρμοδιότητας …και παραγραφής των αδικημάτων!!!

Ως γνωστόν η αισθαντική συγγραφέας αλλά και ιέρεια της θρησκείας των Αρχαιοελλήνων κ. Ντορέτα Πέπα υπέβαλε μήνυση κατά του Βρετανικού Μουσείου για την άμεση επιστροφή των Ελγινείων μαρμάρων, ως έχουσα έννομο συμφέρον (διότι τα μάρμαρα αποτελούν ιερά της αρχαίας των Ελλήνων θρησκείας).
Τα ελληνικά δικαστήρια εξέτασαν ενδελεχώς την υπόθεση και με βούλευμα απεφάνθησαν … αναρμοδιότητα να εκδικάσουν την υπόθεση με το αιτιολογικό ότι τα αδικήματα του Έλγιν …έχουν παραγραφεί! Συνέστησαν δε στην  συγγραφέα, που είναι και η μόνη, ως γνωστόν, που τόλμησε να εγκαλέσει το κλεπταποδόχο βρετανικό μουσείο , να απευθυνθεί στα διεθνή δικαστήρια…ως αρμοδιότερα!  

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην συγγραφέα προ εικοσαημέρου κι από τις πληροφορίες μας, η κ. Πέπα δεν φαίνεται να απευθύνεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, λόγω του μεγάλου κόστους  που συνεπάγονται τέτοιες προσφυγές...
Θα μπορούσε εν τούτοις τέτοιες ενέργειες να τις κάνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως καθεύδει χρονίως, περιοριζόμενη να δουλεύει τον ελληνικό λαό, με θεατρινισμούς και παραστάσεις χαβαλέ ενδιαφέροντος....όπως είναι η αποστολή ανωδύνων επιστολών  ή οι αστείες κινητοποιήσεις του πόπολο που ουδένα συγκινούν! 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η ιδία κ. Ντορέτα Πέπα, έχει μηνύσει και το Γερμανικό περιοδικό FOCUS για προσβολή ιερών συμβόλων της αρχαίας θρησκείας. Ως γνωστόν η Αφροδίτη, που γελοιοποίησε το FOCUS ήταν... θεά.
Η μήνυση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ανακρίσεως απ΄όπου παρελαύνουν δεκάδες προσωπικότητες ως μάρτυρες κατά του γερμανικού περιοδικού… Αναμένουμε τα αποτελέσματα.
Αναρτήθηκε από τον "Παρατηρητή Αγίου Παντελεήμονα"
http://paratiritispanteleimon.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου