Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ

Απλοποίηση ελληνικής γλώσσας !!!
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος  Ματσάκης (δεξιά φωτό με την τούρκικη σημαία), με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές. 
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής. (!!!)
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:

1..      Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2..      Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3..      Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4..      Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5..      Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').. (Ρε...ουστ από δώ!)
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες  μορφές δυσλεξίας'.

Υ.Γ.   ΟΠΩΣ  ΕΙΠΕ  ΚΑΙ  Ο  ΧΕΝΡΙ   ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
"Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1.      τη γλώσσα, 2.      τη θρησκεία, 3.      τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ"
...............................
                         
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:  
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup  - bocou, ή  το couteau - couto.    
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot,
ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher ...και θα δούμε τι θα γίνει!! 

Ας δούμε όμως ποιος είναι αυτός ο κ. ΜΑΤΣΑΚΗΣ!
Ο Μάριος Ματσάκης που είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέθεσε συγκεκριμένα δύο επιλογές επεξηγώντας, παράλληλα, το συλλογισμό του.
Στην πρώτη περίπτωση θεωρεί ως την καλύτερη λύση για τις δύο κοινότητες, την επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, συμφωνημένο από τις δύο κοινότητες με την καθοδήγηση, επίβλεψη και συμβολή των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.
Ως δεύτερη επιλογή ο κ. Ματσάκης θεωρεί «τη λύση δύο κρατών ενωμένων στην Ευρώπη». Σύμφωνα με το έγγραφό του, στο πλαίσιο αυτής της επιλογής πρέπει να γίνει «αναγνώριση της ΤΔΒΚ», αναγνώριση της Νέας Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και άρση όλων των εμπάργκο και μέτρων εναντίον της, η ΤΔΒΚ να ελέγχει εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας αναλόγως του τουρκοκυπριακού πληθυσμού. Να επιστραφούν η Αμμόχωστος και η Μόρφου στη Νέα Κυπριακή Δημοκρατία, «να ενταχθεί η ΤΔΒΚ στην Ε.Ε.», «να μη γίνεται κανένας συνοριακός έλεγχος μεταξύ της Νέας Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΤΔΒΚ» και να γίνει διπλή ένταξή τους στη Συνθήκη του Σένκεν.
Με άλλα λόγια στις προσεχείς εκλογές κατεβαίνει ένας υποψήφιος με υπερπατριωτικές κορώνες, ο οποίος όμως ζητά με απλά λόγια την διχοτόμηση του νησιού και την αναγνώριση Τουρκικού κράτους! Μία πρόταση εντελώς προδοτική και άνευ όρων συμβιβαστική, την οποία μάλιστα κατέθεσε και ως Κύπριος στην Ε.Ε.!!! Εύλογα λοιπόν μπορεί κανείς να αναρωτηθεί, ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της "υπερπατριωτικής" εντυπωσιακής υποψηφιότητας του Μάριου Ματσάκη στις εκλογές;
Η μη αποδεκτή επιλογή για τον κ. Ματσάκη είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, όπως για παράδειγμα το σχέδιο Ανάν ή κάτι σαν το σχέδιο Ανάν.

http://gr.altermedia.info/?p=1094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου