Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΡΥΔΗ!


ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης,  με το υπ. Αριθμ. 7999 έγγραφο και με δύο ογκωδέστατους φάκελους οι οποίοι συνοδεύονται από νέα, πλούσια και αδημοσίευτα στοιχεία, έστειλε την πολύκροτη υπόθεση της διαθήκης Καρύδη, τόσο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων).
Τα νέα ντοκουμέντα με τα οποία εμπλουτίζονται οι φάκελοι έκαναν το Δήμαρχο να επισπεύσει τις διαδικασίες και να καλέσει την Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να επιληφθούν της σοβαρής αυτής υπόθεσης, από την οποία όπως φαίνεται, ο Δήμος ζημιώθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου.  
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδί» στην διαθήκη Καρύδη, αποτελούν οι μαρτυρίες του ζεύγους Κωτσόβελου-Μουτσάτσου, των αγοραστών  δηλαδή του ακινήτου από τις αδερφές Καρύδη,  προσφέροντας πολύτιμα στοιχεία στην υπόθεση. Τόσο ο κ. Κωτσόβελος όσο και η κ. Μουτσάτσου επισκέφθηκαν ο καθένας ξεχωριστά τον Δήμαρχο, παρέχοντάς του πολύτιμο υλικό που αξιοποιείται στην διερεύνηση της υπόθεσης.
Αυτό που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τις δικαστικές αρχές είναι ότι μετά τον θάνατο της Δήμητρας Καρύδη, η οποία υπέγραφε τη διαθήκη, δεν σφραγίστηκε το σπίτι της, με αποτέλεσμα να κλαπούν όλα τα αντικείμενα και τα σκεύη της θανούσης!
Δεν βρέθηκε δηλαδή κανένα περιουσιακό στοιχείο της Δ. Καρύδη, ειμή μόνον τα βιβλιάριά της τα οποία είχε στην κατοχή του ο Δ. Παπαδόπουλος!
Άραγε μέσα στο σπίτι των αδερφών Καρύδη, υπήρχαν χρυσαφικά, διαμάντια, χρυσές λίρες ή και άλλα βιβλιάρια καταθέσεων τα οποία έκαναν φτερά;
Αλλά και πριν από την καθυστερημένη σφράγιση του σπιτιού, μήπως κάποιοι αφαίρεσαν σημαντικό μέρος της περιουσίας των αδερφών Καρύδη;   

Η εφημερίδα μας μίλησε τηλεφωνικά με την κα Μουτσάτσου, η οποία όμως ήταν χρησμοθηρική. Σε ερώτησή μας αν είδε κόσμο να μπαινοβγαίνει στο σπίτι της μακαρίτισσας Καρύδη, απάντησε: «Ακούγαμε τους γείτονες να λένε ότι μπαινοβγαίνουν διάφοροι, αλλά εμείς δεν…είδαμε. Ρωτήστε τους γείτονες».
Η κα Μουτσάτσου δεν ήθελε να πει περισσότερα.
Η υπόθεση πάντως είναι εξόχως σοβαρή και θα απασχολεί για καιρό την τοπική κοινωνία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου