Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΠΡΥΤΑΝΗ ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL


ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

Ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης,  το όνομα του οποίου απασχόλησε την επικαιρότητα κατά την  κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από τους λαθρομετανάστες, είναι και ηθοποιός και όπως αποδείχθηκε καλός ερμηνευτής δύσκολων ρόλων. Την 1η Απριλίου στην Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ρέντης), ξεκίνησε τις παραστάσεις σε μια τριλογία  που  εντάσσεται στη σειρά "Η φιλοσοφία στη σκηνή". Με τρεις μοναδικές προσωπικότητες που σημάδεψαν το χώρο της Φιλοσοφίας, με τα έργα «Σοπενχάουερ Unleashed», «Νίτσε Unleashed», «Κίρκεγκωρ Unleashed» που έγραψε ο ίδιος, φέρνει το κοινό σε επαφή με τη σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων οι οποίοι καθόρισαν με το έργο και τη ζωή τους, την εξέλιξη της φιλοσοφίας.
Στην πρεμιέρα ήταν παρών και ο Μάκης Βραχιολίδης,  για λογαριασμό του  «Παρατηρητή» ενώ μετά την παράσταση, ο πρύτανης και ηθοποιός τού έδωσε αποκλειστική συνέντευξη, την πρώτη μετά το τέλος της κατάληψης της Νομικής Σχολής από τους λαθρομετανάστες.
Αν και ο κ. Πελεγρίνης ήθελε να αποφύγει την συζήτηση για το καυτό ζήτημα των λαθρομεταναστών που κατέλαβαν με το έτσι θέλω την Νομική Αθηνών και για τον τρόπο που ο ίδιος χειρίστηκε την υπόθεση, ο Μάκης Βραχιολίδης τού απέσπασε δηλώσεις.
Μέρος της συνέντευξης προβλήθηκε και από την εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στέφανου Χίου, όπου ο καλός συνάδελφος-παρουσιαστής της, εξέφρασε δημοσίως τις αντιρρήσεις του για το ύφος της συνέντευξης, μια και ανέμενε πιο σκληρά και επιθετικά ερωτήματα από τον Μάκη Βραχιολίδη και …στρίμωγμα του πρύτανη.
Τι να κάνουμε Στέφανε; Κάθε δημοσιογράφος έχει το στυλ και την μέθοδό του. Και ειδικά σε ένα Πελεγρίνη, ο οποίος μιλάει πολύ δύσκολα, η …επιθετική τακτική ήταν δύσκολο να φτουρίσει.
Στο σχετικό βίντεο που αναρτάται, μπορείτε να δείτε την μίνι συνέντευξη του κ. Πελεγρίνη, που δόθηκε …επί σκηνής θεάτρου ακριβώς μετά την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης . Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το έργο είναι σε σηνοθεσία  Μ. Σορμαΐνη και μαζί με τον Θ. Πελεγρίνη, εμφανίζονται οι  Ι. Καλογρίδη και Ν. Σμυρνάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου