Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ 
ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ
      

Με ερώτηση-καταπέλτη προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ο βουλευτής και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, θέτει για ακόμη μια φορά την Πολιτεία προ των ευθυνών της στο θέμα του Υμηττού.
Ο δυναμικός βουλευτής της Β’ Αθηνών, επικαλούμενος πρόσφατα  δημοσιεύματα του «Παρατηρητή»,  στην ερώτηση που κατέθεσε στις 31/3/11 (αρ.πρωτοκ. 14132),   καυτηριάζει τα «ήξεις αφήξεις» της Κυβέρνησης. Αντί η αυτή να μεριμνήσει για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού και δη της περιοχής Κορακοβουνίου, που εκτός των άλλων έχει κηρυχθεί και αρχαιολογικός χώρος, μεταθέτει το ζήτημα σε άλλη …υπηρεσία!!!  Τουτέστιν …άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Με την μόνη διαφορά ότι η αγάπη της Πολιτείας απευθύνεται προς τους... οικοπεδοφάγους.
Γι’ αυτό ο Βύρων Πολύδωρας, σε κάποιο σημείο της επιστολής-ερώτησής του αφού καταγγέλλει την αδράνεια της Κυβέρνησης, μιλώντας για "ολιγορούντες δημόσιους λειτουργούς", τονίζει ότι εξαιτίας τους «χάνεται δημόσια περιουσία, ως απροστάτευτη και ανυποστήρικτη»!

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή ο Βύρων Πολύδωρας εμφανίζεται ως μοναχικός αγωνιστής της σωτηρίας του Υμηττού!
Πώς λοιπόν οι πολίτες να μην θεωρούν αναξιόπιστους τους πολιτικούς, όταν ανάμεσα στους 300 της Βουλής, όταν οι περισσότεροι είναι κηφήνες και μόνον κάποιοι σαν τον Πολύδωρα προβάλλουν ως προεξέχοντα στάχυα, για να αγωνισθούν για τα δίκαια των πολιτών και της γης μας;

Παρακάτω καταγράφουμε τα κυριότερα σημεία της ερώτησης Πολύδωρα:
«Σε σχετική ερώτησή μου υπ’ αριθμ. 10472/4-2-2011 προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έτυχα της εξής “απαντήσεως”: «το θέμα που θίγεται στην ερώτηση άπτεται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, από την οποία έχουμε ζητήσει ενημέρωση». Όμως απάντηση ουσίας δεν έλαβα. Και το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αφορά στην τύχη δημόσιας γης που μπορεί να εξελιχθεί σε εν δυνάμει λεία “αρπακτικών”. Και οι ευθύνες των ολιγορούντων δημοσίων λειτουργών είναι τεράστιες.
Πληροφορούμαι από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι  “οι οικοπεδοφάγοι επελαύνουν”. Με ψευδομάρτυρες και πλαστά “συμβόλαια” του 1850 ή και με τουρκικά “σενέτια” και παραχωρητήρια σουλτανικά ανοίγουν και διεξάγουν δίκες εικονικές μεταξύ ιδιωτών δήθεν αντιδίκων και άλλοτε κατά του Δημοσίου ή του ΑΟΟΑ (περίπτωση εγγύς της Μονής του “Aγίου Ιωάννου του Κυνηγού” στην Αγία Παρασκευή), οι “διεκδικητές” συναντούν ισχνή και αναιμική αντίσταση από πλευράς δημοσίου και έτσι κερδίζουν την δίκη και αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας. Έτσι δυστυχώς χάνεται δημόσια περιουσία, ως απροστάτευτη και ανυποστήρικτη. Ο κίνδυνος να καταπατηθεί και να οικοπεδοποιηθεί, με νομικίστικα και δήθεν δικαστικά τεχνάσματα ο λόφος Κορακοβούνι, οι πηγές του Ιλισσού και η ένταση όπου η εκκλησούλα της Αγίας Ελεούσας και η μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η χαρακτηρισθείσα ως δασική και αρχαιολογική περιοχή, είναι ορατός.
Ως βουλευτής της περιοχής και ως μόνιμος κάτοικος Παπάγου-Χολαργού κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Να μην αφήσουμε την ασάφεια και σύγχυση των συναρμοδιοτήτων μεταξύ των ερωτωμένων Υπουργείων και την συνακόλουθη έλλειψη συντονισμού να οδηγήσει τα πράγματα στην μοίρα τους, στην απώλεια της περιουσίας του δημοσίου και στην καταστροφή του φυσικού (δασικού) και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν και πώς θα συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε:
  •  Να σωθεί το Κορακοβούνι Υμηττού, στο δήμο Παπάγου-Χολαργού από τους οικοπεδοφάγους;
  • Να σωθεί το δάσος στην ευρύτερη και προστατευόμενη περιοχή;
  • Να αναδειχθούν οι πηγές του Ιλισσού και οι ευρισμόμενες εκεί αρχαιότητες;»

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα που αναδεικνύει ο «Παρατηρητής» είναι πολύ σοβαρό. Η περιοχή πραγματικά κινδυνεύει. Κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές, διεκδικείται από κάποιους ιδιώτες με εκπρόσωπο τον Μαυρίκη, έχει καταπατηθεί από την ΕΥΔΑΠ ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η σχέση της Εκκλησίας.
    Ζήτησα από την νέα Δημοτική Αρχή, στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου να συμπεριληφθούν κονδύλια και μελέτη για την πλήρη δενδροφύτευση της περιοχής, τον εντοπισμό και ενεργοποίηση των πηγών του Ιλισού και την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής της Αγίας Ελεούσας. Σκοπός η ανάδειξη της περιοχής ως Αρχαιολογικό και Οικολογικό Πάρκο που θα αποτρέψει την καταπάτηση από κάθε επίδοξο διεκδικητή.
    Η ευκαιρία για αναδάσωση δυστυχώς φέτος χάθηκε, αλλά θα πρέπει του χρόνου να συμπληρωθεί, κατευθυνόμενη από μια μελέτη που θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός αισθητικού δάσους, ανάλογου με το αισθητικό δάσος της Καισαριανής.
    Πριν από τρία χρόνια με τρόπο δυναμικό απομακρύνθηκαν οι παράνομες περιφράξεις των διεκδικούμενων περιοχών. Αυτό δεν είναι αρκετό πλέον. Θα πρέπει ο Δήμος μας ενεργά και δυναμικά να εμπλακεί με: eνημέρωση και κινητοποίηση του κόσμου, δενδροφύτευση, ανάδειξη των πηγών Ιλισού και των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής. Παράλληλα θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους «διεκδικητές» ακόμη και δικαστικά ενισχύοντας και αντικαθιστώντας σε κάθε δίκη την αναιμική ως ανύπαρκτη αντίσταση του Δημοσίου.

    Γιάννης Κεχρής
    Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή