Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ»!!!


ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣ ΒΡΟΧΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
Ο χημικός και επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου κ. Νίκος Κατσαρός αναφερόμενος στο νέφος της  ραδιενέργειας  που φτάνει καθημερινά στην χώρα μας από την Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, αποκάλυψε στην εφημερίδα μας: «Το νέφος που καταφθάνει στην χώρα μας από την Ιαπωνία έχει απειροελάχιστα έως μηδαμινά υπολείμματα ραδιενέργειας, έτσι που να μην υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας για τον κόσμο. Επειδή όμως  οι εξελίξεις  με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή , εάν τα πράγματα χειροτερέψουν, τότε σίγουρα θα επηρεαστεί αρνητικά και η χώρα μας».
Σε άλλη ερώτησή μας εάν η αναμενόμενη βροχή που θα πέσει εντός των ερχόμενων ημερών και στην Αττική, μπορεί να είναι ραδιενεργός, ο κ. Κατσαρός, απάντησε:
«Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την Φουκουσίμα και από τα αν θα υπάρξει τήξη στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Εάν όπως σας είπα τα πράγματα χειροτερέψουν, τότε αντίστοιχα οι εξελίξεις θα είναι δυσμενείς και για εμάς. Πρέπει να υπολογίσετε ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται  6 ημέρες για να φτάσει το ραδιενεργό νέφος από την Ιαπωνία στην χώρα μας. Αν μάλιστα φυσούν άνεμοι, τότε αυτό θα φτάσει σε 3-4 ημέρες».

Επομένως μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι θα σημαίνει μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη: Το ραδιενεργό νέφος εάν συμπέσει να εμφανιστεί στην χώρα μας μαζί με την αναμενόμενη κακοκαιρία, τότε η βροχή που θα πέσει στα κεφάλια μας και στο έδαφος θα είναι ραδιενεργός με ό,τι δραματικές συνέπειες μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για την χλωρίδα και την πανίδα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου