Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ 80 ΕΤΩΝ!


ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ
Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, είχε πει ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός και αυτό θα γίνει πράξη με την εφαρμογή του Νόμου της Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της συγχώνευσης-συρρίκνωσης των σχολείων.
Το 2ο Δημοτικό σχολείο Παναιτωλίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει ιστορία 80 περίπου χρόνων και βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης για να το κλείσει!
Όσο και αν η αρμόδια Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου δεν έχει λάβει ακόμη σχετική εντολή, η πληροφορία που έχει φτάσει και συζητείται στην περιοχή του Παναιτωλίου, δημιουργεί  έκδηλη ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους. Ένα ιστορικό σχολείο στο οποίο μορφώθηκαν  γενιές και γενιές, είναι πολύ πιθανό να βάλει λουκέτο την επόμενη σχολική χρονιά.  Ογδόντα τέσσερις (84) μαθητές και μαθήτριες που σπουδάζουν σήμερα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παναιτωλίου θα υποχρεώνονται να διανύουν μια απόσταση 6 περίπου χιλιομέτρων, τουτέστιν να περπατούν καθημερινά  πάνω από δυο ώρες πήγαινε-έλα ή να παίρνουν την συγκοινωνία για την κωμόπολη του Καινούργιου, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα.
Αυτό το σχολείο-σύμβολο για το Παναιτώλιο θα περάσει στη λήθη της ιστορίας επειδή το θέλει η κ. Διαμαντοπούλου και η ισοπέδωση που θα επιφέρει στην Παιδεία με την κατάργηση σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου