Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εορτάζεται η Παναγία Φανερωμένη Χολαργού με τις Θείες Λειτουργίες, την λιτανεία της αγίας εικόνας και την εμποροπανήγυρη που διεξάγεται εθιμικά σε όλο το μήκος της οδού Φανερωμένης.
Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση και την υποτονικότητα που κυριαρχεί στην αγορά, το πανηγύρι, που αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της πόλης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Γενικά κινείται, στο μέτρο του δυνατού, σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Βέβαια ανάμεσα στους εντίμους-αδειούχους  επαγγελματίες, υπάρχουν και οι παρέμποροι, αυτούς τους οποίους κυνηγάει πλέον η Δημοτική Αστυνομία.
Βρήκαν την ευκαιρία να εισχωρήσουν στο πανηγύρι και να πουλούν τα προϊόντα τους, κλέβοντας το Δήμο και τους επαγγελματίες που πλήρωσαν ενοίκιο, αλλά και τους καταστηματάρχες βεβαίως.

Η γλυκιά, όμορφη αλλά και ευσυνείδητη Σοφία, Δημοτική Αστυνόμος, βρίσκεται αυτή την ώρα στο καθήκον (φωτό) επισημαίνοντας τις όποιες αβλεψίες των εμπόρων και διώχνοντας τους παράνομους πλανόδιους που παρεισέφρησαν στο πανηγύρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου