Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΑΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!


ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
Ο κεφαλικός φόρος ή έκτακτη εισφορά (όπως λέγεται), που από την επόμενη βδομάδα καταφτάνει με ειδοποιητήρια της εφορίας προς τους φορολογούμενους, εξοργίζει πολίτες και επαγγελματικούς φορείς, πολλοί εκ των οποίων ετοιμάζουν συντονισμένες αντιδράσεις, αρνούμενοι –ακόμη και- να προσέλθουν στις κατά τόπους εφορίες για να καταβάλουν τα νέα χαράτσια.
Άλλος επαγγελματικός φορέας, όπως ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού προγραμματίζει οργανωμένη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από την ΔΟΥ Χολαργού, όπου επιτροπή του Συλλόγου αναμένεται να παραδώσει στην αρμόδια έφορο τα ειδοποιητήρια-κλήσεις της εφορίας, λέγοντας «δεν πάει άλλο, φτάνει πια».
Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι πολίτες, όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι κ.λ.π. ετοιμάζονται να συσπειρώσουν τις τάξεις του κινήματος, ισχυροποιώντας το μέτωπο αντίδρασης κατά της νέας φοροεπιδρομής της κυβέρνησης σε βάρος των Ελλήνων.
Οι καταστηματάρχες, οι οποίοι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή, με την διπλή αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23%, βλέποντας τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και αδυνατώντας ακόμη και να καταβάλουν την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, σήμερα καλούνται από την Πολιτεία να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος ακίνητης περιουσίας, περαίωση κ.λ.π.

Μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού, διερμηνεύοντας την άποψη που κυριαρχεί και που θα διατυπωθεί κατά την επίσκεψη της επιτροπής του Συλλόγου στην ΔΟΥ Χολαργού, είπε:
«Η κυβέρνηση δεν επιβάλλει μέτρα για να εξυγιάνει τα οικονομικά του δημοσίου ή για να μειώσει το δημόσιο χρέος της χώρας. Αντιθέτως,  επιβάλλει κεφαλικούς φόρους  οθωμανικής τακτικής, για να αρπάξει τα χρήματα του Έλληνα που αποκτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα και να τα καταθέσει στους μεγαλοτραπεζίτες της Deutsche Bank, εξαθλιώνοντας παράλληλα την κοινωνία, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες, όσοι από εμάς αντέξαμε στους τελευταίους 20 μήνες φοροεπιδρομής, αρνούμαστε και αδυνατούμε να υποστούμε νέα οικονομική αφαίμαξη. Αρνούμαστε να βάλουμε λουκέτο με το έτσι θέλω στο κατάστημά μας. Διότι τα νέα επαχθή μέτρα της Κυβέρνησης, μάς οδηγούν με βεβαιότητα στην εξαθλίωση, στο λουκέτο και εν τέλει στο …κλείσιμο του σπιτιού μας. Επειδή  όμως για μας προέχει η σωτηρία της οικογένειάς μας, η σωτηρία της ελληνικής οικογένειας την οποία η Πολιτεία δυστυχώς περιφονεί, απορρίπτουμε και δεν πληρώνουμε τους κεφαλικούς φόρους της κυβέρνησης.
Ας βρει η κυβέρνηση τα χρήματα που επιζητεί, από τους πολιτικούς που τα έκλεψαν».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου