Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ’ΟΨΕΙ



Πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είπε ότι «εάν ο χρυσός ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά και ταυτόχρονα η ισοτιμία  γεν-ευρώ πέσει κάτω από τα 100 , τότε οδηγούμεθα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»!
Όπως τόνισε ο αναλυτής, «ο συνδυασμός αυτός είναι …θανατηφόρος. Αυτή την στιγμή η ισοτιμία γεν-ευρώ βρίσκεται στο  111,93, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε είχε φτάσει και στο 108. Ο χρυσός άγγιξε τα 1.851 δολάρια η ουγγιά. Εάν ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά, θα οδηγηθούμε σε θλιβερές καταστάσεις. Θα υπάρξει πόλεμος»!
Το διεθνές σκηνικό μυρίζει ήδη  μπαρούτι. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στις φλόγες: Λιβύη, Συρία, νωρίτερα η  Αίγυπτος και η Υεμένη. Στο  Ιράκ συνεχίζεται η τρομοκρατία , ενώ το Ισραήλ άρχισε εκ νέου τις εχθροπραξίες με τους Παλαιστίνιους. Η Τουρκία εισέβαλε στα εδάφη του Ιράκ για να συγκρουσθεί με τους Κούρδους. Στο Αφγανιστάν συνεχίζεται ο πόλεμος. Η Τουρκία απειλεί  την Κύπρο η οποία σε συνεργασία με το Ισραήλ και Αμερικάνικη εταιρεία, προγραμματίζει τον Οκτώβριο εξορύξεις  πετρελαίου.  Η Γερμανία έχει ήδη κάνει άνω-κάτω την Ευρώπη διευρύνοντας την ανησυχία και την οικονομική κρίση σε περισσότερα κράτη.
Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην δίνη του ταραχώδους σκηνικού, με μειωμένη εθνική κυριαρχία και υπό τον έλεγχο διεθνών κερδοσκόπων που αναμένεται να αρπάξουν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία της χώρας μας.
Η ιστορία διδάσκει ότι σε ένα τέτοιο ταραχώδες διεθνές περιβάλλον, μία απλή αφορμή  αρκεί για να ξεσπάσει διεθνής πόλεμος.
Φευ Κύριε!

1 σχόλιο: