Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Άγνωστοι έκλεψαν πέντε τόνους πετρελαίου από σχολείο στο Λασίθι της Κρήτης


επιμελείται η Ζωή Ηλία
Δύσκολος αναμένεται  να είναι ο χειμώνας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο του χωριού Τζερμιάδο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες άδειασαν τη δεξαμενή πετρελαίου. Η δεξαμενή περιείχε 5 τόνους πετρελαίου, που είχε αγοράσει από κοινού η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για να αντιμετωπίσει τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στο ορεινό αυτό χωριό.
    Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι το  σχολείο βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο του χωριού, στην κορυφή ενός λόφου και ο φωτισμός στη περιοχή είναι ελλιπής, ενώ δεν υπάρχει κάποιος φύλακας για τις ημέρες που παραμένει κλειστό το σχολείο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στο χώρο όπου βρίσκονται οι δεξαμενές του πετρελαίου υπάρχουν σημάδια διάρρηξης. Οι δράστες φαίνεται πως πέρασαν στο εσωτερικό το χώρου όπου βρίσκονται οι δεξαμενές πετρελαίου, αφού έσπασαν το λουκέτο που υπήρχε.
     Οι αστυνομικοί του Λασιθίου, που διερευνούν την υπόθεση, προβληματίζονται ως προς την ποσότητα που εκλάπη, καθώς όπως λένε για να εξαφανιστούν τόσοι τόνοι πετρελαίου θα πρέπει να υπήρχαν βυτιοφόρα οχήματα τα οποία θα πρέπει να παρέμειναν αρκετή ώρα στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου