Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS



επιμέλεια: Ζωή Ηλία
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα κατά του HIV, μιας επιδημίας που σόκαρε πριν  30 χρόνια με την εμφάνισή της τον κόσμο και που μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες προσπαθούν να σώσουν από αυτήν τους ασθενείς και παράλληλα να ενημερώσουν αυτούς που είναι φορείς της αγνοώντας το
  Το Αids (Acquired Immune Deficiency Syndrome) ή αλλιώς Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία  η οποία οφείλεται στον ιό HIV (Human Immunodeficiency Virus) ο οποίος προσβάλλει και καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, το οποίο μας προστατεύει από κάθε είδους ασθένεια. Το Aids αποτελεί το τελικό στάδιο μόλυνσης από τον HIV. Σύμφωνα με τους ερευνητές,  ο HIV μεταφέρθηκε πριν από πολλά χρόνια στον άνθρωπο από τον χιμπατζή, πιθανώς, μετά την έκθεση κυνηγών σε μολυσμένο αίμα.                                                                                                                    Μπορεί λοιπόν ο χιμπατζής να μην πεθαίνει από τον ιό ο οποίος βρίσκεται στο DNA του, ο άνθρωπος όμως προσβάλλεται από τον ιό ο οποίος καταλήγει στη νόσο του Aids.   Σύμφωνα με τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες, ο ιός άρχισε να διαδίδεται σε όλη την Αφρικανική ήπειρο την δεκαετία του ‘60  όπου  η λοίμωξη έλαβε  διαστάσεις  επιδημίας και μέσα στην δεκαετία του ’70 παρατηρήθηκαν τα πρώτα κρούσματα και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.
  Το πρώτο πλήρως εξακριβωμένο και υπό επιστημονικές μελέτες κρούσμα, εντοπίστηκε στις Η.Π.Α τον Δεκέμβριο του 1981, όπου η «παράξενη» αυτή ασθένεια εντοπίστηκε σε νεαρούς ομοφυλόφιλους στις ΗΠΑ. Αυτό το γεγονός οδήγησε στο λαθεμένο χαρακτηρισμό της ως νόσος των ομοφυλοφίλων. Τα επόμενα χρόνια θεωρήθηκε ότι η ασθένεια προσβάλλει συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως ομοφυλόφιλους ή τοξικομανείς, σύντομα όμως, η εντύπωση αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη. Σήμερα είναι γνωστό ότι η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλο, την ηλικία ή την σεξουαλική προτίμηση.. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.                                                        
    Ο HIV προσβάλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες. Το AIDS αναφέρεται στα πιο προχωρημένα στάδια του συνδρόμου και χαρακτηρίζεται από 20 ευκαιριακές λοιμώξεις και καρκίνους.
  Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη της ασθένειας. Γι αυτό εναπόκεινται σε εμάς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, θέτοντας σε εφαρμογή τους βασικούς κανόνες σεξουαλικής υγείας. Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση των μολύνσεων από το AIDS, αλλά και πολλών άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή αποτελεί το προφυλακτικό.
   Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού. Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής.
  Από το 2002 και μετά, η πορεία της HIV λοίμωξης στη χώρα μας, παρουσιάζει ανοδική πορεία  Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κίνδυνος στη χώρα μας μοιάζει αμελητέος, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, αφού η λοίμωξη παρουσιάζει αυξητική πορεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σύστημα υποχρεωτικής δήλωσης HIV/AIDS μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2011, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, 11.340 περιστατικά HIV λοίμωξης. Από τα άτομα αυτά, οι 3.235 είναι διαγνωσμένοι με τον ιό του Aids, 2.152 έχουν πεθάνει ενώ 5.500 είναι ασθενείς υπό θεραπεία.
    Ειδικότερα, την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ 803 περιπτώσεις HIV λοίμωξης. Οι 686 αφορούσαν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δηλώθηκαν 276 περισσότερα νέα κρούσματα (αύξηση κατά 53%). Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο τα ποσοστά είναι τραγικά αυξημένα ειδικότερα. ανέρχονται σε  34 εκατομμύρια οι φορείς εκ των οποίων τα  3,5 εκατομμύρια  είναι παιδιά, όπως υποστηρίζει η Γιούνισεφ
  Στο πρώτο δεκάμηνο του 2011 εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων του ιού  παρατηρήθηκε παράλληλα και μια πολύ σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά της επιδημίας του HIV στην Ελλάδα. Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 190 νέα κρούσματα σε ΧΕΝ (χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών) κυρίως από Αττική. Η αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα άγγιξε το 1260% καθώς, η λοίμωξη στον πληθυσμό των ΧΕΝ κινούνταν στο παρελθόν σε χαμηλά επίπεδα.
   Αυτό οφείλεται ως προς ένα ποσοστό στις συνθήκες που επικρατούν  στην σημερινή εποχή δηλαδή, της οικονομικής κρίσης αλλά και της εξάρτησης από τις χημικές ουσίες πολλοί χρήστες  ωθούνται  σε κινήσεις απελπισίας. Δε διστάζουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των οροθετικών. Ακούγεται σαν ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
   Όπως επιβεβαίωσε στο Νewsit o παθολόγος - λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Μάριος Λαζανάς "υπάρχει μεγάλη αύξηση του ποσοστού των νέων μολύνσεων του ιού του AIDS στους τοξικομανείς. Οι λόγοι είναι η επαναχρησιμοποίηση των συρίγγων και η μόλυνση μέσω της σεξουαλικής επαφής. Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό κολλάνε τον ιό για να πάρουν το επίδομα που χορηγείται στους οροθετικούς το οποίο είναι στα 700 ευρώ το μήνα".
Όσο για τις ενέργειες που γίνονται για να προφυλαχθούν από το AIDS οι ναρκομανείς ο κύριος Λαζανάς  αναφέρει ότι "η συντόμευση του χρόνου αναμονής για τη λήψη μεθαδόνης  είναι πολύ σημαντική, διότι όταν  ένας ναρκομανής μπει  στο υποκατάστατο, δεν είναι στην διαδικασία επαναχρησιμοποίησης των συρίγγων. Μια ακόμη ενέργεια είναι η χρησιμοποίηση ατομικών συρίγγων γι΄αυτό και το κράτος σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει ελεύθερα σύριγγες και βέβαια η πιο σημαντική ενέργεια είναι η χρήση προφυλακτικών κατά τη σεξουαλική επαφή. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενημέρωση’’ είπε τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Μάριος Λαζανάς



 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη Dr. Imoloa βοτανική ιατρική είναι η τέλεια θεραπεία για τον ιό HIV, μου διαγνώστηκε HIV για 8 χρόνια και κάθε μέρα ψάχνω πάντα για έρευνα για να βρω τον τέλειο τρόπο για να ξεφορτωθώ αυτή τη φοβερή ασθένεια γιατί πάντα γνωρίζω τι Χρειαζόμαστε γιατί η υγεία μας είναι στη γη. Έτσι, στην αναζήτηση στο διαδίκτυο έχω δει πολλές μαρτυρίες για το πώς ο Δρ imoloa μπορεί να θεραπεύσει τον ιό HIV με ισχυρά φυτικά φάρμακα. Αποφάσισα να έρθω σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο, ήρθα σε επαφή μαζί του για τα φυτικά φάρμακα που έλαβα μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών της DHL. Και με οδήγησε πώς. Τον ρώτησα για μια λύση για να πάρει βοτανοθεραπεία για δύο εβδομάδες. Και στη συνέχεια μου έδωσε εντολή να ελέγξω τι έκανα. Κοιτάξτε με (ΗΓΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ). Ευχαριστώ τον Θεό για τον Δρ Ιμόλοα για τη χρήση ενός ισχυρού φυτικού φαρμάκου για να με θεραπεύσει. έχει επίσης μια θεραπεία για ασθένειες όπως ασθένεια Parkison, κολπικό καρκίνο, επιληψία, διαταραχές άγχους, αυτοάνοσες ασθένειες, πόνος στην πλάτη, διαστρέμματα, διπολική διαταραχή, εγκεφαλικοί όγκοι, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακή νόσο, καρδιαγγειακή νόσο, διαταραχές, διπολική διαταραχή, όγκοι του εγκεφάλου, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια του τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαστρέμματα, διπολική διαταραχή, εγκεφαλικοί όγκοι, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακή νόσο, και συμπεριφορικές διαταραχές, κυστική ίνωση, υπέρταση, διαβήτης, άσθμα, αυτοάνοση μεσολαβούμενη αρθρίτιδα. Χρόνια νεφρική νόσο, αρθρίτιδα, πόνος στην πλάτη, ανικανότητα, φάσμα αλκοόλης φέτας, δυσμεμική διαταραχή, έκζεμα, καρκίνο δέρματος, φυματίωση, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, δυσκοιλιότητα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, καρκίνο οστού, καρκίνο πνεύμονα, πυρετός, ηπατίτιδα ABC, σύφιλη, διάρροια, ασθένεια του Huntington, οπίσθια ακμή, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νόσος του Addison, χρόνια νόσος, ασθένεια Crohn, κυστική ίνωση, ινομυαλγία, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ασθένεια μυελού των νυχιών, παράλυση, , Κακόηθες μελάνωμα, Μανία, Melorheostosis, Meniere's Νόσος, Μυκοπολυσακχαρίδωση, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Μυϊκή δυστροφία, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Νόσος Αλτσχάιμερ email- drimolaherbalmademedicine@gmail.com / ή {whatssapp ..... + 2347081986098}

    ΑπάντησηΔιαγραφή