Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!



Για μια ακόμη φορά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής προκαλεί με τις δηλώσεις του.
Αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, στην εφημερίδα «Καθημερινή» έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν . Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας.

Σε ό,τι με αφορά ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια , τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή. 
Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης». 

Ο Υπουργός που στις ειρηνικές διαδηλώσεις του κόσμου στο Σύνταγμα έστελνε να ματ να γεμίζουν δακρυγόνα και να ρίχνουν αδιακρίτως χημικά σε αθώους πολίτες. Ο Υπουργός του Σαμίνα με τους 82 νεκρούς ευθύνεται –ηθικώς και πολιτικώς-  για τον θάνατο ενός ακόμη συμπολίτη μας εξαιτίας των χημικών! Όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά βγίνει από πάνω και προκαλεί  με δηλώσεις του τύπου «επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια , τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».
Το μόνο που δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτός ο άνθρωπος είναι την ασφάλειά μας και βεβαίως ούτε τους δημοκρατικούς θεσμούς τους οποίους η Κυβέρνηση Παπανδρέου που υπηρέτησε τους έκανε κουρελόχαρτο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου