Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών Χολαργού




γράφει ο    Θανάσης Αυγουρόπουλος 
 Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσα την παρακάτω πρόταση:
«Ζητώ από τη διοίκηση του Δήμου να εξετάσει το πρόβλημα που υπάρχει με τις λεωφορειακές γραμμές του Χολαργού και έχει σχέση με την πλημμελή εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας προς και από τους σταθμούς του Μετρό.
Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του σταθμού του Μετρό στο Χολαργό και καταργήθηκαν τα δρομολόγια από και προς το κέντρο, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των λεωφορειακών γραμμών και η σύνδεσή τους με τους δύο σταθμούς του μετρό, δεν ελήφθη όμως απόφαση για την απαραίτητη αναδιάρθρωση επειδή ήταν σε εξέλιξη η ανάπλαση της οδού Φανερωμένης.

 
Για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας και κυρίως αυτών που διαμένουν στον Άνω Χολαργό και προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση στους δύο σταθμούς του Μετρό, δηλαδή του Χολαργού και της Εθνικής Άμυνας, προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να εξεταστεί από τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών.
Προσωπικά έχω συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσω όταν κληθώ από την αρμόδια Επιτροπή. Oι δικές μου προτάσεις και όποιες άλλες κατατεθούν, πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά και στη συνέχεια το συγκεκριμένο θέμα να το φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί η οριστική απόφαση η οποία θα διαβιβαστεί στον ΟΑΣΑ για την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη.    
Επειδή η ανάπλαση της οδού Φανερωμένης προβλέπεται να περατωθεί στις 24/3/2012, προτείνω στη διοίκηση του Δήμου να ξεκινήσει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για το σχεδιασμό και υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών του Χολαργού».    
Μετά από την παραπάνω δικιά μου παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κουτάκης Ν.  δήλωσε πως, η διοίκηση του Δήμου έχει προγραμματίσει να προμηθευτεί δύο λεωφορεία για να  λειτουργήσει δημοτική συγκοινωνία που θα καλύψει, τόσον το Χολαργό, όσον και τον Παπάγου.
Προσωπικά είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Επειδή όμως η προμήθεια των λεωφορείων πιθανόν να καθυστερήσει, επιβάλλεται να προηγηθεί η σύνταξη μιας επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης, ώστε η προτεινόμενη αναδιάρθρωση να εξυπηρετεί το σύνολο των συνδημοτών μας.      

                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου