Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΝΑΟΥΜΙΔΗ!

ΤΟΝ ΛΥΓΙZΕ Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΖΕΣΤΗ!


Αποκαλύπτουμε συγκλονιστικές λεπτομέρειες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης, για τις τελευταίες στιγμές ζωής του Στέλιου Ναουμίδη, του ιδρυτή του προσκοπισμού στον Χολαργό.
Ο Στέλιος Ναουμίδης, το τελευταίο διάστημα είχε καταβληθεί από την παρατεταμένη ζέστη που επικρατούσε στην Αθήνα. Ο ίδιος βέβαια, δεν έβγαινε έξω από το σπίτι του, προτιμώντας να παραμένει το μεγαλύτερο διάστημα στην κρεβατοκάμαρά του όπου από χρόνια είχε εγκαταστήσει ανεμιστήρα προσαρμοσμένο στο ταβάνι, που του προσέφερε φυσικό αέρα. Μάλιστα, η κόρη του Αγγέλικα, είχε φροντίσει από την αρχή του θέρους να τοποθετήσει στο δωμάτιο και κλιματιστικό δαπέδου.
Ο Στέλιος Ναουμίδης μέσα στον Ιούλιο, είχε αρχίσει να διαισθάνεται ότι πλησίαζε το τέλος της ζωής του.
Γι' αυτό, φρόντισε από μόνος του και κάλεσε στο σπίτι του τον πατέρα Ευθύμιο, τον ιερέα της Παναγίας Φανερωμένης τον οποίο εμπιστευόταν τα τελευταία 36 χρόνια! Ο Στέλιος Ναουμίδης, εξομολογήθηκε και κοινώνησε!
Προσέξτε τις παρακάτω λεπτομέρειες που συγκλονίζουν:
Κάλεσε την κόρη του και της είπε: "Θα πεθάνω μεταξύ 23 και 27 Ιουλίου"! Το διαισθανόταν. Ήταν προετοιμασμένος για το μεγάλο ταξίδι. 
Η 27η Ιουλίου πέρασε. Ημέρα Παρασκευή. Ήρθε η 28η Ιουλίου και η 29η Ιουλίου. Κυριακή πρωί σηκώθηκε και αποφάσισε να βάλει τα καλά του ρούχα. Ντύθηκε επίσημα. Λες και ήξερε...
Το μεσημέρι, έφαγε με την κόρη του. Ήπιε και λίγο κρασάκι, όπως του άρεσε. 
Και ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρά του μαζί με την κόρη του από την οποία ζήτησε να του διαβάσει την αγαπημένη του εφημερίδα*, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 
Η κόρη του Αγγέλικα, δεν του χάλασε χατίρι. Άρχισε να του διαβάζει τις ειδήσεις, διότι ο Στέλιος Ναουμίδης ήθελε να είναι πάντα ενημερωμένος. 
Η Αγγέλικα, συνέχισε να διαβάζει έως ότου ο πατέρας της αποκοιμήθηκε και μαζί σταμάτησε να χτυπά και η καρδιά του. Είχε έρθει το τέλος! 
Ο Στέλιος Ναουμίδης έφυγε γλυκά, αθόρυβα. Στα 100 του χρόνια, με πνεύμα φωτεινό, γνώση ζωής, σοφία. 
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Στέλιο!

*Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Στέλιος Ναουμίδης είχε χάσει την όρασή του και του διάβαζαν εφημερίδα, η κόρη του και η αγαπημένη του βοηθός Ρωξάνη


Πάνω φωτό: Ο Στέλιος Ναουμίδης, αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Άλλωστε γι' αυτά αγωνίστηκε μια ζωή μέσα από τον προσκοπισμό.. Του άρεσε να έρχονται σπίτι του και να τους δίνει σοκολάτες και άλλα γλυκίσματα. Εδώ, πριν από χρόνια στα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου