Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

MAKELEIO-ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΞΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ


AGALMA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ο ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη

AGALMA
Απίστευτο και άκρως ελληνικό! Άγνωστοι δράστες, κατά πάσα πιθανότητα τουρκόγυφτοι, ξήλωσαν και εξαφάνισαν το χάλκινο μνημείο του γλύπτη Ζάχου Μπεκιάρη, αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση, που βρίσκεται επί της ομώνυμης πλατείας στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Προφανώς, είναι οι ίδιοι που ξηλώνουν ό,τι χαλκό βρουν και ύστερα τον πουλάνε! Το φαινόμενο, όπως φαίνεται παίρνει διαστάσεις μια και οι δράστες εξαφανίζουν πλέον ακόμη και χάλκινα μνημεία ή αγάλματα! Θύμα της εγκληματικής τους ενέργειας ήταν το αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση μνημείο, του οποίου η ανέγερση έγινε το 2005.
Το εντυπωσιακό όμως του γεγονότος, δεν είναι μόνον αυτό, αλλά το ότι 10 ημέρες μετά την κλοπή του μνημείου (οι δράστες άφησαν μόνον τη βάση του), η Δημοτική Αρχή Ν. Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας, δεν έχει πάρει χαμπάρι!!!
Η επίσημη απάντηση του Δήμου, ήταν «Δεν έχουμε καμία πληροφορία ότι υπάρχει κάποια βεβήλωση ή ότι προξένησαν κάποια φθορά στο μνημείο»!!! Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την Δημοτική Αρχή για να συλλέξει λεπτομέρειες αναφορικά με τα στοιχεία των δραστών και οι ...αρμόδιοι του Δήμου Ν. Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας, άκουγαν για πρώτη φορά για την κλοπή του μνημείου!!!
Ούτε η Δήμαρχος, για την οποία μας ενημέρωσαν ότι βρισκόταν κλινήρης στο σπίτι της μετά από τραυματισμό στο πόδι της, ούτε ο Αντιδήμαρχος κ. Βώβος, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, είχαν πάρει μυρωδιά την κλοπή του μνημείου!!! Αναρωτιέται κανείς, τι έκαναν τόσες ημέρες, μύγες κοπανούσαν; Μπροστά από την πλατεία δεν πέρασε ούτε μια φορά η Δημοτική Αστυνομία;
«Δεν μας ενημέρωσε κανείς δημότης», ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, την ώρα που η εφημερίδα μας ενημερώθηκε για το περιστατικό από δημότη !
Και κάτι ακόμη. Οι περιοχές Ν. Φιλαδελφείας και Ν. Χαλκηδόνας είναι προσφυγικές, από την Μ. Ασία, πόλεις! Υποτίθεται δηλαδή ότι, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και να φυλάττει αξίες και ιστορία! Διότι οι πρόγονοι, κάτοικοι αυτών των πόλεων, έζησαν μεγάλα δεινά και υπέστησαν τον ξεριζωμό. Όταν όμως κλέβουν κάτω από τα ρουθούνια τους ένα ολόκληρο μνημείο και Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και Δημοτική Αστυνομία, δεν έχουν πάρει χαμπάρι για την κλοπή δέκα μέρες μετά το γεγονός, ε τότε, μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για τη Δημοτική Αρχή Ν. Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας.
Διαβάστε τον διάλογο που είχαμε με την...δημοτική υπάλληλο, η οποία βρισκόταν στο γραφείο Δημάρχου, αναπληρώνοντας τον Αντιδήμαρχο κ. Βώβο. Να σημειώσουμε ότι όταν ζητήσαμε τον κ. Βώβο στο τηλέφωνο, η υπάλληλος μας είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας μετά από τρεις ημέρες!!!
Υπάλληλος Δήμου Ν. Φιλαδέφειας-Χαλκηδόνας: Εμείς δεν έχουμε καμία πληροφορία ότι υπάρχει κάποια βεβήλωση ή ότι προξένησαν κάποια φθορά στο μνημείο
Τι εννοείτε; Δεν πήγατε να διαπιστώσετε ότι λείπει από την θέση του;
Υπάλληλος Δήμου: Ο Αντιδήμαρχος κ. Βώβος μου είπε να σας πω ότι προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το συμβάν. Επειδή αύριο και μεθαύριο υπάρχει απεργία σε όλους του Δήμους της Αττικής, θα στείλει έναν δημοτικό αστυνόμο στο σημείο την Παρασκευή για να διαπιστώσει το γεγονός και θα ενημερωθεί για το αν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τους δράστες.
Εμείς ενημερωθήκαμε από δημότη της περιοχής σας. Εσείς δεν ενημερωθήκατε από κανέναν;
Υπάλληλος Δήμου: Όχι, δεν μας ενημέρωσε κανείς.
Ποιος γλύπτης το έφτιαξε γνωρίζετε; Το τηλέφωνό του το έχετε;
Υπάλληλος Δήμου: Όχι, δεν το γνωρίζω ούτε αυτό.
Πότε τοποθετήθηκε το άγαλμα στο σημείο, γνωρίζετε;
Υπάλληλος Δήμου: Όχι, ούτε αυτό το γνωρίζω.
Τελικά, υπάρχει κάτι που να γνωρίζετε στο Δήμο σας; Εξαφανίζουν εδώ και δέκα μέρες ένα μνημείο και το ακούτε για πρώτη φορά από μας. Δεν γνωρίζετε το τηλέφωνο του γλύπτη ούτε πότε έγινε η ανέγερση του μνημείου. Να έρθουμε να αναλάβουμε εμείς την Διοίκηση του Δήμου σας;
Υπάλληλος Δήμου: Για τον έλεγχο του μνημείου υπεύθυνη είναι η δημοτική αστυνομία. Εγώ ανήκω στο δυναμικό των συμβασιούχων και ανέλαβα δουλειά πριν από τρεις ημέρες.
Σε εσάς όμως ανέθεσε η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Βώβος να μας ενημερώσετε.. Ο κ. Βώβος γιατί δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνο και ανέθεσε σε σας που είστε τρεις μέρες συμβασιούχος να μας ενημερώσετε;
Υπάλληλος Δήμου: Ο κ. Βώβος έχει κάποια ανειλημμένη υποχρέωση και θα σας τηλεφωνήσει –εάν... είναι- την Παρασκευή!!!
Σημ. Δεν χρειάζεται να μας τηλεφωνήσετε κύριε Βώβε. Βουβαθήκαμε με όσα ακούσαμε από την Δημοτική σας Αρχή!!!
ΓΛΥΠΤΗΣ Ζ.ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ: «ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΛΟΥΠΙ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ»!
MNIMIO2
Ο Ζάχος Μπεκιάρης, γνωστός γλύπτης που έχει φιλοτεχνήσει 17 ηρώα και περίπου 40 προτομές, έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα μόλις του ανακοινώσαμε την κλοπή του μνημείου. Όπως μας είπε ο ίδιος, το γλυπτό κατασκευάστηκε μετά από συνεννόηση του Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης και του τότε Δήμου Ν. Χαλκηδόνας. Είναι ανάγλυφο απεικονίζει έναν νεαρό ζευγάρι αγωνιστών της εθνικής αντίστασης κατά των Γερμανών και πήρε αρκετό διάστημα για να το ολοκληρώσει. Όπως μας αποκάλυψε, «το ατύχημα είναι ότι μετά από τόσα χρόνια δεν κράτησα καλούπι ώστε να μπορέσω να φτιάξω αντίγραφο του γλυπτού»!
Στην πάνω φωτογραφία βλέπουμε το μνημείο όπωςήταν πριν τεμαχιστεί και κλαπεί από τους τουρκόγυφτους!
ΦΩΤΟ: ΜΑΡΙΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου