Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ! ΒΙΝΤΕΟ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

10501709_349025281919480_6925266138978592309_n
Σε μια από τις χειρότερες σφαγές της τωρινής επίθεσης, 4 παιδιά σκοτώθηκαν στην παραλία της Γάζας. Πηγές αναφέρουν πως επρόκειτο για επίθεση με οβίδες του Ισραηλινού Ναυτικού. Νεκροί είναι οι Άχεντ Άτεφ Μπακρ, 10 ετών, Ζακαρίγια Άχεντ Μπακρ, 10 ετών, Μοχάμαντ Ραμίζ Μπακρ, 11 ετών, και Ισμαήλ Μαχμούντ Μπακρ , 9 ετών.
 [ΠΡΟΣΟΧΗ το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες]

Επίσης πέντε Παλαιστίνιοι συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην περιοχή Αμπασάν ανατολικά του Χαν Γιούνις.
Το πρακτορείο Μαάν ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 222.

(MaanPIC)
Επίσης ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε κτίριο στην Πόλη της Γάζας όπου στεγάζεται το ραδιόφωνο Sawt al-Watan. Αρκετοί δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. Δημοσιογράφος του σταθμού ανέφερε πως ο σταθμός υπέστη ζημιές, κάποια μηχανήματα και το αυτοκίνητο του σταθμού καταστράφηκαν. Η μετάδοση έχει διακοπεί.
(Maan)

Το Ισραήλ έχει καλέσει 100.000 κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά η προειδοποίηση έχει σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί. Ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου ανέφερε ότι μόνο περιορισμένος αριθμός φεύγει, καθώς παιδιά παίρνουν τα φυλλάδια που πετάνε οι Ισραηλινοί και παίζουν μ’ αυτά.
«Πετάνε αυτά τα χαρτάκια από τα αεροπλάνα λέγοντας στον κόσμο να φύγει. Πού να πάμε;» ρωτά ο Φαϊσάλ Χασάν, πατέρας δύο παιδιών που ζει στη γειτονιά Ζεϊτούν. «Δε θ’ αφήσω το σπίτι μου ό,τι και να γίνει»


IDFleaflet

Η Χαμάς είπε στους κατοίκους να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις, λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
«Αυτό είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου, με σκοπό να διαλύσει το εσωτερικό μέτωπο», ανέφερε σε δήλωσή της.
(Maan)
Ο Ειδικός Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την Διαδικασία Ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, Ρόμπερτ Σέρυ, ζήτησε «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».
Το Ισραήλ φέρεται να δέχθηκε να σταματήσει τις επιθέσεις για 5 ώρες την Πέμπτη, από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.
(MaanHaaretz)
intifadagr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου