Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ"

Ο βετεράνος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Bob Schieffer  χαρακτήρισε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι «Ζούμε σε έναν περίπλοκο κόσμο» ως την «υποεκτίμηση της χρονιάς», τονίζοντας ότι ο κόσμος σήμερα κινδυνεύει περισσότερο από ότι στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Schiffer αναφέρθηκε στις συγκρούσεις που σημειώνονται αυτή την περίοδο σε όλο τον κόσμο, ενώ επικαλέστηκε μία φράση του γερουσιαστή John McCain, λέγοντας ότι αποτυπώνει ξεκάθαρα την κατάσταση: «Δεν έχω δει ποτέ τον κόσμο σε μεγαλύτερη αναταραχή από ό, τι είναι σήμερα».
«Δεν θέλω να είμαι υπερβολικά δραματικός»,  είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή CBS Evening News, «αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή τώρα. Ακόμη πιο επικίνδυνη, ίσως, από ό, τι στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση. Τουλάχιστον τότε υπήρχε ένας σαφής αναγνωρίσιμος εχθρός. Γνωρίζαμε με ποιον είχαμε να κάνουμε. Τώρα είμαστε βυθισμένοι σε μια σειρά από γεγονότα που είναι εντελώς εκτός ελέγχου».
Ο Schieffer επεσήμανε επίσης τη ματαιότητα πολλών διπλωματικών προσπαθειών της κυβέρνησης Ομπάμα, σημειώνοντας ότι «φαίνεται σαν να τρέχουμε ασταμάτητα από την μία κρίση στην άλλη».

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου