Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ. ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Με το που άρχισε η προεκλογική περίοδος το προβλέψαμε: σε αυτές τις εκλογές θα κερδίσει ο Μεϊμαράκης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις...

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από το kourdistoportocali.com:
Η Επιστροφή του Μειμαράκη θυμίζει εκείνη την αντίστοιχη χολιγουντιανή του Τζον Τραβόλτα που είχε εξαφανιστεί μετά τις επιτυχίες «Saturday Night Fever» και «Grease».
Η καριέρα του Τραβόλτα άλλαξε τη δεκαετία του 1990 με τον ρόλο του στην ταινία «Pulp Fiction».
Κάπως έτσι και ο teddy boy της Βόλβης επέστρεψε από το χρονοντούλαπο της ΝΔ στην πρώτη γραμμή θέλοντας να πάρει ρεβάνς από τον ίδιο του το εαυτό. Και ο Βαγγέλας επέστρεψε πιο ώριμος και αποφασισμένος από ποτέ-έτοιμος να γράψει μια νέα σελίδα στην πολιτική του σταδιοδρομία αντίστοιχη με εκείνη του Ταγίπ Ερντογάν του Μεγάλου Αναμορφωτή της  Τουρκίας.
Οπως σημειώνει ο Lykavitos.gr σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, που έγιναν μετά το ντιμπέιτ η Νέα Δημοκρατία έχει και στις τέσσερις προβάδισμα.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση μας, η Νέα Δημοκρατία προηγείται από 0,4%  έως 0,8% στις νέες αυτές μετρήσεις που θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται από απόψε το βράδυ.
Ενώ ο Μειμαράκης υπερτερεί και σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων έναντι του Τσίπρα – εκτός από την κατηγορία της “καταλληλότητας πρωθυπουργού”.
Είναι βέβαιο πως το παιχνίδι των εκλογών έχει χαρακτηριστικά απόλυτου ντέρμπι.  Και , τουλάχιστον αυτή την στιγμή, η Νέα Δημοκρατία και ο Μειμαράκης βρίσκονται πιο κοντά στην νίκη. 
Όταν το βράδυ της 5ης Ιουλίου ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσιζε να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συντριπτική ήττα του «Ναι» στο δημοψήφισμα, την οποία είναι στηρίξει, σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ήταν, άλλωστε, από τα πιο παλιά στελέχη του κόμματος. Τον ενημέρωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος και του ζήτησε να αναλάβει το ρόλο του μεταβατικού προέδρου, έως ότου να οδηγηθεί το κόμμα σε Συνέδριο για την εκλογή του νέου προέδρου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη συνέντευξή του στο NewsIt.gr και τον Νίκο Ευαγγελάτο τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές αναφέρθηκε στο παρασκήνιο εκείνης της νύχτας και το πως αποφάσισε να δεχτεί το ρόλο του μεταβατικού προέδρου. Μια απόφαση που τον έφερε... υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας.
«Εγώ ανέλαβα να πάω το κόμμα σε εκλογή προέδρου. Οι εκλογές με βρήκαν» είπε χαριτολογώντας.
Όπως είπε, είχε πιστέψει πως είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στην πολιτική. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Βουλής άλλωστε. Αλλά το βράδυ του δημοψηφίσματος " δέχθηκα το τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά. Αυτό ήταν τιμητικό για μένα, παρότι προβληματίστηκα πάρα πολύ", είπε.
Δεν απέφυγε να πάρει... αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και ερωτηθείς αν πιστεύει πως έπρεπε να έχει παραιτηθεί νωρίτερα, απάντησε: "Είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Είχα εκφράσει τότε την άποψη μου αλλά δεν χρειάζεται να το πούμε τώρα. Θεωρώ ότι όταν δέχθηκα αυτό το τηλεφώνημα όφειλα και ως πρώην γραμματέας και πίστεψα ότι μπορεί να πάμε στις εκλογές".
Όσο για το πως πήρε την απόφαση να δεχτεί την (έστω και μεταβατική) προεδρία της ΝΔ; «Συζητώντας και με τον Κώστα Καραμανλή και άλλους πήρα την απόφαση να το παλέψω. Έτσι έγινα πρόεδρος της ΝΔ χωρίς να το επιδιώκω και χωρίς να το διεκδικώ. Άλλαξε πάλι ο τρόπος ζωής μου. Τέρμα οι βόλτες με το φουσκωτό. Προσπαθούσα να γίνω ένας φυσιολογικός κανονικός άνθρωπος».


Διαφορά μισής μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, τέσσερις μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ αποσπά το 30% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 29,5%. Πρόκειται για ανατροπή της εικόνας που έδινε η προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, όπου η Κουμουνδούρου απολάμβανε προβάδισμα μιας μονάδας έναντι της Συγγρού (28,5% έναντι 27,5%).

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 6,5%, χάνοντας όμως μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΚΚΕ (5,5%), ΠΑΣΟΚ (5%) και Ποτάμι (5%), ενώ η Ένωση Κεντρώων έπεται με 4%. Στο «νήμα» φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα, με ποσοστό 3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κερδίζοντας το 2,5% της πρόθεσης ψήφου.

Όσο πλησιάζει η Κυριακή, το ποσοστό των αναποφάσιστων συνεχίζει να μειώνεται, και πέφτει στο 6%, από 8% που ήταν στην τελευταία σφυγμομέτρηση.

Μια από τις σημαντικότερες αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ΝΔ παραμένει ο όγκος των ψηφοφόρων του που δηλώνει ότι θα απόσχει από την κάλπη, με την εκροή να φτάνει το 28,5% για την Κουμουνδούρου, ενώ αντίθετα φτάνει μόνο το 8% για την Συγγρού. Σημειώνεται πάντως πως το ποσοστό αποχής των υποστηρικτών και των δυο μεγάλων κομμάτων εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
 





2 σχόλια:

  1. Του ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ .....ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ.....ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με ανώνυμο. Αν είχαμε τον Σαμαρα θα είχαμε καταποντιστεί! Πάμε γερά Βαγγέλη.... Ένα μεγάλο μπράβο και στο blog που είναι το μόνο που παρουσιάζει την ακριβή εικόνα της κοινωνίας και δείχνει την άνετη πρωτιά της ΝΔ σε σχέση με τα site των εργολάβων που στηρίζουν τσύριζα και δείχνουν ντέρμπι ή μπροστά τον τσυριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή