Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΠΛΑ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ!

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι  ελληνικές διωκτικές αρχές μετά τον εντοπισμό πλοίου ανοιχτά της Ιεράπετρας, το οποίο μετέφερε φορτίο παράνομων όπλων και εκρηκτικών.
Όπως αναφέει το flashnews.ge πρόκειται Φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ με όπλα και όχι εκρηκτικά, όπως έλεγαν οι πρώτες αναφορές...

Ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες και επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, το πλοίο ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια λιμενικοί εντόπισαν το παράνομο φορτίο.
Την έρευνα πραγματοποιεί κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος Χανίων και Ηρακλείου ενώ κατά πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το φορτηγό πλοίο αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο. 
Βάσει ανεπίσημων μέχρι στιγμής πληροφοριών που επικαλείται το flashnews.gr το παράνομο φορτίο προορίζονταν για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 
Η υπόθεση φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρή. Επί του παρόντος από το Λιμενικό Σώμα σε επικοινωνία του protothema.gr το μοναδικό που επιβεβαιώνει είναι ότι στο πλοίο βρέθηκαν όπλα και ότι το πλοίο ταξίδευε υπό ξένη σημαίαδεν επιβεβαιώνεται επισήμως ο εντοπισμός του φορτίου των όπλων. 
Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, εκφράζονται φόβοι ότι τα όπλα αυτά ίσως προορίζονταν για τζιχαντιστές του ισλαμικού χαλιφάτου.
Τα κοντέινερ με τα όπλα εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πλοίου μετά από μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσαν οι λιμενικές αρχές νότια της Κρήτης το βράδυ της Δευτέρας.
Το ύποπτο φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε περίπου 5 μίλια από το λιμάνι και οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στον όρμο της Ιεράπετρας για έλεγχο.
Άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του λιμενικού, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο εμπορικό πλοίο, διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι μεταφέρει παράνομα μεγάλο αριθμό όπλων.
Όλα μέλη του πληρώματος, που αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας, συνελήφθησαν από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο  «Haddad 1», με σημαία Βολιβίας και επτά άτομα πλήρωμα, το οποίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη και στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά.
Αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που είχε στα χέρια του το λιμενικό, κατάφερε να εντοπίσει το παράνομο φορτίο ενώ τώρα εξετάζεται το σενάριο ο τελικός προορισμός του να μην ήταν η Λιβύη αλλά η περιοχή Λατάκια της Συρίας, όπου θα παραλάμβαναν τα όπλα.
Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, ενώ, ήδη, έχουν κληθεί στελέχη του τελωνείου.
Στις φωτογραφίες απο το marinetraffic.com (μεταξύ 15:00 - 16:00 της Τρίτης) βλέπετε το "ίχνος" του πλοίου και πως "άλλαξε ρότα" προς την Ιεράπετρα ενώ με την συνοδεία σκαφών του Λιμενικού πλέει κοντά στις ακτές της Κρήτης κατευθυνόμενο προς το λιμάνι του Ηρακλείου.
Επίσης βλέπετε το λιμάνι της Λιβύης το οποίο ήταν ο προορισμός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου