Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ! ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..."!

ΚΕΡΑΙΕΣ
ΠΗΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΜΕΣΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εδώ και χρόνια ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ιδιαίτερα των αστικών κέντρων, είναι οι επιπτώσεις από τις εκπομπές...

της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας οι οποίες είναι διάσπαρτες στις ταράτσες των πολυκατοικιών.
Στο Δήμο μας έγιναν κινητοποιήσεις πολιτών για αφαίρεση κεραιών από διάφορα σημεία. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και η Δημοτική αρχή και πριν ένα χρόνο υποσχέθηκε:
α. Η υπηρεσία δόμησης (πολεοδομία) θα αναστείλει τη χορήγηση έγκρισης εγκατάστασης κεραιών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας. Έφερε προς ψήφιση σχετική πρόταση στο Δ. Σ η οποία ψηφίσθηκε ομόφωνα και ανανεώνεται κάθε
τρίμηνο, παρά τα  ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ως προς τη σκοπιμότητα που τονίσθηκαν στο ΔΣ. Η πράξη απέδειξε ότι η απόφαση αυτή  είναι άνευ ουσίας, δεδομένου ότι οι πολεοδομίες γνωματεύουν αποκλειστικά σε ότι αφορά τις πολεοδομικές παραβάσεις, χωρίς να νομιμοποιούνται για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση κάτι που  επιβεβαιώνεται και από το τμήμα έκδοσης αδειών της συγκεκριμένης υπηρεσίας.  Σε ένα χρόνο εφαρμογής της απόφασης, έχει σταματήσει η διαδικασία σε μία περίπτωση, για πολεοδομική παράβαση και όχι λόγω της απόφασης του ΔΣ. Για να εφαρμοσθεί η απόφαση πρέπει ο Κύριος Σταθόπουλος να εκδώσει «Εντέλλεσθε» κάτι που ΔΕΝ κάνει, για ευνόητους λόγους που γνώριζε από πριν  και κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά παιγνίδια .
β. Θα συγκροτήσει διεπιστημονική επιτροπή ανάλυσης και αξιολόγησης της
υφιστάμενης κατάστασης στην πόλη μας. Ακόμη την περιμένουμε.
γ. Θα συντάξει και θα προωθήσει πρόταση της παραπάνω επιτροπής για να εφαρμοσθεί πιλοτικά στο Δήμο μας. Ακόμη την περιμένουμε.
δ. Θα προκαλέσει την έκδοση ΚΥΑ για αυστηρότερη διαδικασία χορήγησης αδειών και ψήφιση σχετικού νόμου που θα λύσει το πρόβλημα. Το ευχόμαστε και περιμένουμε.
Οι παραπάνω υποσχέσεις αναφέρονται στην εκάστοτε  εισήγηση προς το ΔΣ.
Τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω αποτελούν προϊόν εμπειρίας από την  ενασχόλησής μου, με το θέμα ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και τώρα  ως αντιπολίτευση.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Οι απόψεις μεταξύ των επιστημόνων για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία διίστανται, γεγονός που εντείνει την ανησυχία μας.
Τα αποτελέσματά που ανακοινώνουν, οι εταιρίες καταμέτρησης, οσάκις καλούνται σχεδόν πάντα είναι εντός των προβλεπομένων ορίων και τα οποία όμως αμφισβητούνται, από τους πολίτες. Το 2012 και το 2013 κάναμε μετρήσεις ως Δημοτική αρχή, με την εταιρεία που συνεργάζονται οι 21 ΟΤΑ, όλες βγήκαν εντός προβλεπομένων ορίων.
Οι τύποι των κεραιών που χρησιμοποιούνται, από τις εταιρείες, είναι δύο.
α. Οι κεραίες σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετούνται μετά από άδεια που χορηγείται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο-μείων, με την σύμφωνη γνώμη διαφόρων υπηρεσιών και φορέων. Μεταξύ των υπηρεσιών είναι και οι κατά τόπους υπηρεσίες Δόμησης (πολεοδομίες).
β. Οι κεραίες ΕΚΚΧΟ, οι λεγόμενες «χαμηλής όχλησης» που είναι νεότερης τεχνολογίας και τοποθετούνται από τις εταιρείες, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια αλλά απλώς δηλώνονται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και
Ταχυδρομείων.
Πρόσφατα απευθύνθηκα στην ΕΕΤΤ, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε πολίτης και έκανα την ερώτηση ποια η διαφορά της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μεταξύ της κεραίας βάσης και της ΕΚΚΧΟ και η απάντηση ήταν σαφέστατη: ΚΑΜΜΙΑ. Συνεπώς, ισχυρισμός, όπως και του κου Δημάρχου ότι οι ΕΚΚΧΟ εκπέμπουν με μικρότερη ένταση, δεν ευσταθεί, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το σκεπτικό των εταιρειών, που τοποθετούν στις θέσεις των παλιών μία  ή δύο νέας τεχνολογίας, έχοντας  όμως τα ίδιο αποτέλεσμα.
Για να μειωθεί η ένταση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πρέπει να
νομοθετηθεί η υποχρεωτική τοποθέτηση κεραιών τελευταίας γενιάς, κάτι  που εφαρμόζεται σε μερικές Ευρωπαϊκές χώρες.
Στο όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής εκπέμπουν νόμιμα:
- 42 Κεραίες σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας.
- 37 ΕΚΚΧΟ.
Τα ακριβή σημεία έχουν ανακοινωθεί στην Ενημερωτική πύλη Κατασκευών Κεραιών (keraies.eett.gr) και φαίνονται στον συνημμένο χάρτη. Αναλυτικότερα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Πέρασε ένας χρόνος! Θα συνιστούσα στον κο Δήμαρχο να σταματήσει τις συσκέψεις – παρασυσκέψεις –φιέστες και μουσικές εκδηλώσεις. Να πει στον κόσμο την αλήθεια. Οι σκεπτόμενοι πολίτες απαιτούν πλέον πράξεις! Τα επικοινωνιακά παιγνίδια και η προπαγάνδα προκαλούν  την νοημοσύνη μας, καθότι ταυτίζονται με το ψέμα.

ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποστράτηγος ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου