Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΤΗΣ 6ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ!

Τις τελευταίες ώρες στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ένα ακόμα τρανταχτό...

αποδεικτικό στοιχείο, που θα φωτίσει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της άτυχης μικρής Στέλλας από τον ίδιο της τον πατέρα.   Ενα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, στο οποίο πιθανότατα έχει καταγραφεί η σκηνή που ο παιδοκτόνος αφήνει τη σορό της 6χρονης Στέλλας στον κάδο σκουπιδιών στην Αγία Βαρβάρα.   Αναλυτικά, πρόκειται για βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha και το οποίο πήραν οι αστυνομικοί από τα ξημερώματα και επεξεργάζονται, ώστε να δουν τις κινήσεις απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ.   Πιο συγκεκριμένα να δουν τι ακριβώς έκανε τη στιγμή που εξήλθε της οικείας του και κινήθηκε προς τον κάδο και εξετάζουν βήμα προς βήμα μία διαδρομή περίπου 150 μέτρων που διένυσε.   Στο βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ο δράστης να βαδίζει αυτή την απόσταση έχοντας στα χέρια του το άψυχο σώμα της εξάχρονης και μια σακούλα με τα κοσμήματα της γυναίκας του, για να... σκηνοθετήσει την ληστεία στο σπίτι του! 
Ο θάνατος του κοριτσιού σύμφωνα με ιατροδικαστική έρευνα επήλθε από ασφυξία και συγκεκριμένα από απόφραξη των ανώτατων αεροφόρων οδών, δηλαδή τη μύτη και το στόμα. Όπως ενημέρωσε ο ιατροδικαστής, πέρασαν 2 λεπτά μέχρι να χάσει τη ζωή της η 6χρονη, από τον ίδιο της τον πατέρα, στον οποίο ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

"Ζητάω συγγνώμη για ακόμη μία φορά για το κακό που έκανα, έγινε όμως κατά λάθος. Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη για αυτό που έγινε".

Με αυτά τα λόγια, ο 61χρόνος, συνταξιούχος αστυνομικός, έκλεισε την προανακριτική του απολογία, κατά την διάρκεια της οποίας ομολόγησε πως με τα ίδια του τα χέρια έκοψε το νήμα της ζωής της 6χρόνης κόρης του, Στέλλας.

Ένας άνθρωπος λογικός, που αγαπούσε και φρόντιζε τα παιδιά του, σύμφωνα με τις καταθέσεις, στενών του προσώπων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης (27.04.17) μετατράπηκε σε παιδοκτόνο. Η αφορμή για το τραγικό χαμό της Στέλλας, όπως υποστήριξε ο 61χρονος στους αστυνομικούς, ήταν το γεγονός ότι η μικρή του κόρη δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, ενώ απέδωσε τα ψυχολογικά προβλήματα (κατάθλιψη) -που ισχυρίζεται ότι έχει- στα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η 6χρονη Στέλλα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι εκείνος ασχολιόταν αποκλειστικά με τον γιο του και η σύζυγος του με την κορη τους. Η σύζυγος του, πάντως, λίγες ώρες πριν από την ομολογία του, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη των άγνωστων δραστών: "Έχω σοκαριστεί και δεν ξέρω τον λόγο που πήρανε την κόρη μου. Δεν θεωρώ ότι ο σύζυγός μου έχει σχέση με αυτό".
Ενώπιον των αστυνομικών, ψυχρά και κυνικά, περιέγραψε πώς συνέβησαν όλα και πώς στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, σκηνοθετώντας τη διάπραξη ληστείας στο σπίτι του και φροντίζοντας να ξεφορτωθεί το άψυχο κορμί της 6χρονης κόρης του, πετώντας το στα σκουπίδια, μέσα σε τρεις μεγάλες σακούλες, όπου και το εντόπισαν οι αστυνομικοί.

 
Στην έκθεση αυτοψίας και κατασχέσεως, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης, περιγράφεται ότι το πτώμα της ανήλικης ήταν "κανονικά ενδεδυμένο με παντελόνι ροζ χρώματος, μακρυμάνικη μπλούζα κίτρινου χρώματος και φανέλα λευκού χρώματος, καθώς επίσης και κάλτσες γκρι-ροζ χρώματος. Επίσης, φορούσε πάνα λευκού χρώματος, ενώ στα μαλλιά φορούσε λαστιχάκι ροζ χρώματος. Στα άνω και κάτω χείλη του πτώματος παρατηρήθηκαν εκχυμώσεις".

Ο αστυνομικός που εντόπισε το κοριτσάκι στο κάδο απορριμμάτων περιγράφει σοκαρισμένος στην κατάθεση του: "Πήγαμε στο σημείο που μας υπέδειξε ο κατηγορούμενος και βρήκαμε εντός κάδου απορριμάτων μία μεγάλη μαύρη πλαστική σακούλα. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα βρήκαμε μέσα της μία κόκκινη κουβέρτα και άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα, είδαμε μέσα άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη, την οποία ανοίξαμε και είδαμε το πτώμα της εξάχρονης".

Προανακριτική ομολογία 61χρονου
Ο 61χρόνος, πατέρας συνολικά τεσσάρων παιδιών (τα άλλα δύο από τον πρώτο του γάμο) ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς σήμερα τα ξημερώματα (28.04.17): "Εξ' αιτίας του προβλήματος της Στέλλας, έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολιόμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική (...)". 

"Δεν ήθελε να την κάνω μπάνιο..."
Ο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού περιέγραψε στους αστυνομικούς οτι το βράδυ τη Τετάρτης (26.04.17) "μόλις φτάσαμε σπίτι της, είπα ότι πρέπει να την κάνω μπάνιο. Πήρα τα χάπια μου και ήπια ένα ποτήρι κρασί (...) Παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη, εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκε και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακουλες σκουπιδιών". 

"Έβαλα τη Στέλλα σε σακούλες"
Στη συνέχεια σοκάρει η περιγραφή του 61χρονου για το πώς επιχείρησε να εξαφανίσει το άψυχο σώμα του σπλάχνου. "Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της (...) Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα, έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω.
Τις σακούλες με την Στέλλα, τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου... Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο, εκεί κοντά, πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου (...)
Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει, με πήρε ο ύπνος. Το πρωί, στις 7 παρά τέταρτο, ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου", ανέφερε στους αστυνομικούς. 


Αυτός είναι ο 61χρονος που στραγγάλισε την κόρη του

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 61χρονος πατέρας ο οποίος στραγγάλισε την εξάχρονη κόρη του.

Ο πρώην αστυνομικός, με σκυμμένο το κεφάλι, πέρασε το κατώφλι των Αρχών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδιος αξιωματικός, ο 61χρονος βρίσκεται σε σύγχυση, για αυτό θα ληφθεί και νέα κατάθεση, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι έσφιξε χωρίς να το θέλει περισσότερο την κόρη του στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα να την στραγγαλίσει.

Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 61χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
Το χρονικό

Το άψυχο κορμί του κοριτσιού, εντοπίστηκε αργά το βράδυ μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από αστυνομικές πηγές, ο πατέρας του κοριτσιού ομολόγησε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ότι αυτός σκότωσε το παιδί του και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον κάδο που είχε πετάξει τη σορό της εξάχρονης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σπίτι της οικογένειας, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου.

Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα του κοριτσιού φέρει σημάδια στραγγαλισμού.

Την εξαφάνιση είχε δηλώσει ο ίδιος ο πατέρας, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, το πρωί της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο 61χρονος υπέπεσε σε αντιφάσεις, καθώς παρουσίασε δυο διαφορετικές εκδοχές για την υπόθεση. Στην πρώτη έκανε λόγο για διαρρήκτες που εισέβαλαν στο σπίτι του και έκλεψαν κοσμήματα και το παιδί.

Στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του και υποστήριξε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και άφησε τα κλειδιά στην πόρτα, τα οποία βρήκε το παιδί, ξεκλείδωσε και έφυγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως: «Φταίει η κακιά στιγμή. Ήταν ένα ατύχημα». Ο 61χρονος πατέρας κρατείται από το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Τέλος, ανέφερε πως διαπίστωσε την εξαφάνιση του παιδιού το πρωί της Πέμπτης, όταν και επέστρεψε από το σχολείο όπου είχε πάει για να αφήσει το άλλο παιδί της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου