Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ: Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ...ΡΕΦΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Θυμηθείτε το: ο Ερντογάν θα χτυπήσει σε ανύποπτο χρόνο και θα καταλάβει ελληνικό νησί! Γνωρίζοντας ότι έχει να κάνει με κυβέρνηση-ραγιά στους δανειστές και αδύναμη παντελώς οικονομικά, θα χτυπήσει και θα κάνει εισβολή σε ελληνικό νησί κατά τα πρότυπα του Ετζεβίτ στην Κύπρο, προκειμένου παράλληλα να ρεφάρει για το αποτυχημένο του...

δημοψήφισμα και έτσι να κερδίσει με το μέρος του όλους τους Τούρκους. Θέλει να ξυπνήσει το εθνικό-πατριωτικό τους φρόνημα και να καταστεί ο ίδιος αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην Τουρκία. 
Ιδού λοιπόν τι γίνεται με το Αγαθονήσι το οποίο το διεκδικεί. Το σχετικό ρεπορτάζ από το scoops.gr αναφέρει: Ο λόγος για ένα ελληνικό νησί με μόνιμο πληθυσμό σχεδόν 200 κατοίκων, με σχολεία, με υποδομές, με ζωή… και προφανώς με κάθε κυριαρχικό δικαίωμα να υποδέχεται Ελληνες υπουργούς όποτε κι όταν αυτοί επιλέξουν να το επισκεφθούν.

Μιλώντας προχθές ενώπιον δημοσιογράφων στην Αγκυρα, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ επιτέθηκε στον Ελληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, με την «κατηγορία» ότι εκείνος επισκέφτηκε το Αγαθονήσι την ημέρα του Πάσχα. Η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι είχε, ωστόσο, ήδη γίνει πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο και μάλιστα τον κεμαλικό (εφημερίδα «Sozcu»). «Ο Ελληνας υπουργός κάνει επίδειξη απευθυνόμενος στο εσωτερικό ελληνικό ακροατήριο», κατήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΑΜΥΝ την 23η Απριλίου (εθνική γιορτή στην Τουρκία ως Ημέρα Ανεξαρτησίας αλλά και Ημέρα του Παιδιού). Ο κ. Ισίκ προχώρησε, μάλιστα, ακόμη παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε αυτό το «ελληνικό σόου», αλλά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο.
Είναι η πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου που Τούρκος υπουργός (επανα)θέτει δημόσια «θέμα Αιγαίου». Προβληματίζει δε το γεγονός ότι το κάνει… για να απαντήσει στην κεμαλική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου