Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΕ ΠΑΛΟΥΚΙΑ: "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ"! ΑΠΟ ΤΟ 2060 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ! ΘΑ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΜΑΣ!

Το χρέος δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ. Αφού περάσουμε από συνεχή...

μνημόνια, αφού η χώρα θα είναι αύσοδεμένη ως το 2060, αφού δεν θα έχει μείνει Έλληνας για Έλληνας σε αυτό τον τόπο, τότε θα λύσουμε το θέμα του χρέους. Αυτό ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί η Λαγκάρντ η οποία ευθυγραμμίζεται με τον Σόιμπλε ρίχνοντας στις καλένδες τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. 
Το σχετικό ρεπορτάζ από το thetoc.gr:

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει το τοπίο και προσφέρει στο Βερολίνο αυτό που ζητούσε: μετάθεση της συζήτησης για το χρέος στο μέλλον και σίγουρα μετά τις γερμανικές εκλογές. Το Ταμείο δεν θα δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα και θα περιμένει να αποδώσουν οι ...μεταρρυθμίσεις στις οποίες οι ευρωπαίοι πιστωτές «έχουν βάλει όλα τα λεφτά τους» για να βγουν τα νούμερα.   

Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα  Handelsblatt, - αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα -η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να μετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα- χωρίς χρήματα- και να δώσει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους να λύσουν τη συνεχιζόμενη διαφωνία για την ελάφρυνση χρέους.

Χρόνο όμως για να κινηθούν προς τις θέσεις του ΔΝΤ. 

Λαγκάρντ: Εμείς υπολογίζουμε με βάση τι είναι εφικτό!  



«Η Λαγκάρντ άνοιξε τον δρόμο για έναν πιθανό συμβιβασμό στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα για τα λεγόμενα της επικεφαλής του ΔΝΤ
Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ αν οι πιστωτές της Ελλάδος δεν είναι ακόμα στο στάδιο που μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος γι’ αυτούς ώστε να φτάσουν εκεί, το Ταμείο μπορεί να το αναγνωρίσει και να τους δώσει περισσότερο χρόνο.

«Υπολογίζουμε τη βιωσιμότητα του χρέους με βάση αυτό που πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι εφικτό για την ελληνική οικονομία: Με βάση τα ιστορικά δεδομένα, με βάση τις προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και με βάση την εμπειρία μας στην αντιμετώπιση των ελληνικών οικονομία», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ υπονοώντας ότι οι προβλέψεις των ευρωπαίων και δη του Βερολίνου είναι υπεραισιόδοξες.   

Πρέπει να μπορούν οι αγορές να πουν ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο  

«Το συμπέρασμά μας είναι ότι απαιτείται ελάφρυνση του χρέους. Χωρίς να υποδηλώνει κούρεμα, αλλά με σημαντικές παρατάσεις στις ωριμάνσεις και αναβολές πληρωμών τόκων. Αυτή είναι η προτίμησή μας και για να είναι η ελάφρυνση αξιόπιστη για τις αγορές, για τους επενδυτές. Δεν χρειάζεται να γίνει από τους πιστωτές μέχρι το τέλος του προγράμματος, αλλά πρέπει να διατυπωθεί πολύ ξεκάθαρα τώρα για να μπορέσουν οι αγορές να πούνε: «Το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο - επομένως μπορούμε να επενδύσουμε. Μπορούμε να αγοράσουμε τα ομόλογα τους, μπορούμε να βάλουμε τα χρήματά μας στη χώρα» είπε συμπλέοντας απολύτως με τη ελληνική κυβέρνηση. 

 Η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του ταμείου με κεφάλαια συνεχίζει να είναι απολύτως συνδεδεμένη με την έγκριση της βιωσιμότητας ελληνικού χρέους. 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προτείνει να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα διάσωσης, όπως θέλει το Βερολίνο, αλλά δεν θα πληρώσει περαιτέρω μέχρις ότου αποσαφηνιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Μπορεί ως εκ τούτου να υπάρξει πρόγραμμα στο οποίο η εκταμίευση θα γίνει μόνον όταν έχουν περιγραφεί ξεκάθαρα από τους πιστωτές τα μέτρα για το χρέος», δήλωσε στη Handelsblatt.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως αυτό το σχήμα έχει επαναληφθεί από το ΔΝΤ στο παρελθόν.

«Το κάναμε στο παρελθόν, υπό παρόμοιες συνθήκες, όπου η στήριξη του ΔΝΤ ήταν σημαντική για να βοηθήσει στην καταλυτική χρηματοδότηση και την ελάφρυνση του χρέους από άλλους πιστωτές. Δεν επινοούμε μια νέα προσέγγιση à la Greek», είπε.

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις απαισιόδοξες προβλέπεις του Ταμείου για την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμη βάση είπε πως το συνολικό δυναμικό ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι περιορισμένο, επειδή έχει έναν ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό.

«Αυτό συμβαδίζει με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ετήσια έκθεσή της για τη γήρανση του πληθυσμού. Δεν το επινοούμε, είναι οι αριθμοί τους», ανέφερε.

Τα όσα λέει η Λαγκάρντ καθαρίζουν και το τοπίο ενόψει της συνεδρίασης αύριο του Euroworking Group το οποίο και θα φτιάξει την ατζέντα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η εξέλιξη φαίνεται να είναι η χειρότερη δυνατή για την Αθήνα καθώς το ΔΝΤ μένει ξανά σε ρόλο παρατηρητή χωρίς χρηματοδότηση - αφού κατάφερε να επιβάλει μια σειρά σκληρών μέτρων - και το τενεκεδάκι του χρέους να έχει πεταχθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.


1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΤΑΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΕΕ ΔΝΤ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑ;Ι ΔΙΕΘΝΩΝ ΦΑΝΤΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑ;ΤΕΔΑΦΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΥΘΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ Β'ΠΠ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΗΓΕΜΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ !!!!!!!!!!ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ !!!! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΡΑΞΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή