Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:"ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ! ΔΟΘΗΚΑΝ 3.720 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 25.000 ΕΥΡΩ"!

3.720 αντί για 25.000 ευρώ
η συντήρηση και τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Έχει καταντήσει πια γραφική η τακτική παραπληροφόρησης πρώην...

δημοτικού συμβούλου προς τη διοίκηση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Εκτός και αν αυτή τη φορά δεν έχει πλήρως διαβάσει την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου μελέτη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καθώς και την πρόσκληση ενδιαφέροντος που επίσης αναρτήθηκε κατά την πάγια τακτική του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται από τον νόμο τέτοια υποχρέωση για τις απευθείας αναθέσεις.
Όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει στην ιστοσελίδα του Δήμου μας όπου είναι αναρτημένη η σχετική μελέτη, η υπηρεσία συντήρησης, τεχνικής και τεχνικής υποστήριξης της διαδικτυακής πύλης του Δήμου έχει μέγιστο ετήσιο κόστος 3.720 ευρώ (σελ 10 της μελέτης) και όχι 25.000ευρώ όπως εσκεμμένα προβάλλεται. 
Ωστόσο στην σύμβαση περιλαμβάνονται επιπλέον τμήματα και υπηρεσίες, που παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά:
1. Συντήρηση και τεχνική υποστήριξη της διαδικτυακής πύλης του Δήμου (εγκατάσταση updates, εικαστικά, παραμετροποίηση, δημιουργία χρηστών, ασφάλεια συστήματος, δημιουργία αντιγράφων ftp server). (τμήμα Α της μελέτης) ετήσιο κόστος 3000 + φπα και άδεια χρήσης υποσυστημάτων 1000+φπα
2. Την λειτουργία της εφαρμογής citify σε περιβάλλον web, android και ios, μια εφαρμογή η οποία επεκτείνεται και με σύστημα άμεσης ειδοποίησης πολιτών για την υποστήριξη της πολιτικής προστασίας. (τμήματα Β1,Β2,Β3,Β4 της μελέτης). Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η εφαρμογή έχει πάνω από 1200 χρήστες.
Ετήσιο κόστος 5.000 +φπα
3. Την πλατφόρμα διαχείρισης των αιτημάτων των πολιτών τόσο μέσω του citify όσο και μέσω τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη που άμεσα θα λειτουργήσει στο Δήμο μας. (τμήματα Γ1, Γ2 της μελέτης)
Ετήσιο κόστος 3.000 + φπα
4. Την ανάπτυξη, διαχείριση, τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία του διαδικτυακού τόπου του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, festival.dpapxol.gov.gr. (τμήμα Δ της μελέτης) 500 ευρώ + φπα
5. Την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου στη διαχείριση των ανωτέρω (τμήμα Ε της μελέτης) 400 ευρώ + φπα
6. Τη διαχείριση, συντήρηση, ασφάλεια, εποπτεία και διασφάλιση  της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των ανωτέρω μέσω του εξυπηρετητή (dedicated server) που φιλοξενεί όλες τις εφαρμογές, ιστοσελίδες και υποσυστήματα. Επισημαίνεται ότι στον συγκεκριμένο server ο Δήμος μας φιλοξενεί το σύνολο των ιστοσελίδων (Web site Δήμου, ΔΟΠΑΠ, ΔΟΚΜΕΠΑ, το σύνολο του υλικού και των αρχείων της παλιάς ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και τις υπηρεσίες domain manage και  mail server). 
Ετήσιο κόστος 7000 + φπα
Οι δε προδιαγραφές του εξυπηρετητή αναλύονται σε ειδικό κεφάλαιο της μελέτης. (τμήμα Ζ της μελέτης). 
Στη μελέτη που έχει εκπονηθεί από το τμήμα ΤΠΕ του Δήμου μας, υπάρχει λεπτομερής αναφορά του ενδεικτικού κόστους κάθε επιμέρους τμήματος, όσο και οι αντίστοιχοι κωδικοί του προϋπολογισμού του Δήμου που βαρύνονται από τις παραπάνω υπηρεσίες.
Στην υπογραφείσα δε σύμβαση αναφέρονται αναλυτικά τα παραπάνω κοστολόγια. 
Καλοδεχούμενος, λοιπόν, ο έλεγχος όλων των πράξεων της διοίκησης, και όλα στο φως, όπως από την πρώτη στιγμή κάνει η δημοτική αρχή, αναρτώντας στο σύνολό τους τις πράξεις και αποφάσεις της,.
Όσο και να κάποιοι λοιπόν προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες, δυστυχώς για αυτούς δεν τα καταφέρνουν. 

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου