Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ως άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού…



ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

4 Ιουλίου 2005. Δυο δωδεκάχρονα κορίτσια από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Άνω Λιόσια, παίζοντας ανέμελα λίγα μέτρα μακρύτερα από τους γονείς τους, βρίσκουν την ευκαιρία και γλιστρούν στην αφύλαχτη πολυτελή κατοικία της Ι.Β. Το θέαμα της μεγάλης πισίνας που αντικρίζουν στον περίβολο της κατοικίας, τα μαγεύει. Το δροσερό νερό τα πλανεύει. Πρώτα βούτηξε το ένα και μετά το άλλο.
Το ίδιο το νερό όμως, έπνιξε μονομιάς την χαρά τους, κόβοντας το νήμα της ζωής τους.

Οι δραματικές στιγμές που ξετυλίχτηκαν λίγες ώρες αργότερα στον τσιγγάνικο καταυλισμό, ράγισαν τις καρδιές όλων. Πόνος, οργή και αγανάκτηση, τσάκισαν την ψυχή των δύο οικογενειών που θρηνούν για τον άδικο πνιγμό των παιδιών τους.
Συναισθήματα που ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, πλημμυρίζουν ως ορμητικό ποτάμι τον τσιγγάνικο καταυλισμό.

Οι τραγικές οικογένειες των δύο παιδιών, Τζαμαλή και Καλέα, ψάχνουν ακόμη την δικαίωση για τον χαμό των παιδιών τους. Κινήθηκαν δικαστικά εναντίον της ιδιοκτήτριας της βίλας, της συμβολαιογράφου στο επάγγελμα Ι.Β. Η δίκη, μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάστηκε στο Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, στις 22 Ιουλίου.
Όμως, η ετυμηγορία των δικαστών, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκε η κατηγορουμένη, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των συγγενών των δύο θυμάτων.

Ο πατέρας και η μάνα της άτυχης Κατερίνας Τζαμαλή, μιλώντας στην εφημερίδα μας, είπαν:

Το ρεπορτάζ από την εφημερίδα ESPRESSO 5 χρόνια πριν, τότε που πνίγηκαν τα κοριτσάκια.


«Το παιδί μας, μαζί με το άλλο κοριτσάκι, μπήκαν από την πόρτα της βίλας, την οποία η ιδιοκτήτρια είχε ανοιχτή. Η πισίνα ήταν αυθαίρετη, δεν είχε καμία άδεια και παρ’ όλα αυτά αθώωσαν την κατηγορουμένη! Μας φέρθηκαν σα να είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού. Αν ήταν κάποιος άλλος στην θέση μας, θα έβρισκε το δίκιο του. Εμείς όμως, επειδή φαίνεται είμαστε τσιγγάνοι, μας τιμώρησαν και έδωσαν το δίκιο στην άλλη πλευρά».

Οι λέξεις βγαίνουν γεμάτες πόνο και θυμό μια και θεωρούν ότι η απόφαση προσβάλλει την μνήμη των αδικοχαμένων κοριτσιών.
Ο συνήγορος της οικογένειας Τζαμαλή, Μιχάλης Μοδές, μιλώντας στην εφημερίδα μας είπε:
«Πράγματι, η πισίνα της κατηγορουμένης, όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, ήταν χωρίς άδεια. Αργότερα όμως, επί κυβέρνησης Καραμανλή, όλες αυτές οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις, καθώς και οι ημιϋπαίθριοι, νομιμοποιήθηκαν, πληρώνοντας το σχετικό πρόστιμο. Η κατηγορουμένη δηλαδή, όταν προσήλθε στο δικαστήριο, είχε μαζί της την άδεια της πισίνας. Σε ό,τι αφορά στο γεγονός, το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κατηγορουμένη είχε κατασκευάσει τοιχίο και πέραν του προβλεπομένου, ικανό δηλαδή να εμποδίσει την πρόσβαση οποιουδήποτε μέσα στην πολυτελή κατοικία. Τα άτυχα παιδιά, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, σκαρφάλωσαν σε μεγάλο σωρό χωμάτων και μπάζων που υπήρχαν έξω από την κατοικία και από ΄κει πήδηξαν στον ακάλυπτο χώρο της κατοικίας».

Ο δικηγόρος κ. Μοδές, θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες στην πλευρά της κατηγορουμένης ότι όταν καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση, θα εξετάσει όλες τις νομικές πλευρές του ζητήματος προκειμένου να την εφεσιβάλλει, πάντως σε κάθε περίπτωση, πιστεύει ότι για την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, για την δικαίωση της μνήμης των αδικοχαμένων θυμάτων, θα έπρεπε να υπάρξει καταδίκη της κατηγορουμένης.


Φωτογραφία: Το σημείο, που το δικαστήριο δέχτηκε ότι σκαρφάλωσαν τα άτυχα τσιγγανόπουλα για να μπουν στην πολυτελή κατοικία. Οι τραγικοί γονείς ισχυρίζονται ότι η ιδιοκτήτρια της κατοικίας, προσπαθώντας να βγάλει τις ευθύνες από πάνω της, μάζεψε ένα μέρος των χωμάτων, που έφταναν ως το χείλος του τοιχίου. Το αποτύπωμα φαίνεται πάνω στην μάντρα.

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν με πείσμα οι γονείς του θύματος Κατερίνας Τζαμαλή, «και από τα χώματα να σκαρφάλωσαν τα κορίτσια, η ιδιοκτήτρια δεν είχε φροντίσει να τα πάρει από ‘κει, αφού ήταν δικά της, μια και υπήρχαν ακριβώς έξω από την μάντρα του σπιτιού της. Όχι μόνον αυτό, αλλά μόλις τα παιδάκια μας πνίγηκαν, η κατηγορούμενη φρόντισε αμέσως να πάει να μαζέψει ένα μέρος από τα χώματα, προσπαθώντας να βγάλει από πάνω της τις ευθύνες. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε το αποδεικνύουν», μας λέει ο πατέρας, Χρυσοβαλάντης Τζαμαλής, δείχνοντάς μας την σχετική φωτογραφία, με αποτύπωμα των προηγούμενων χωμάτων, τα οποία έφθαναν σχεδόν ως την κορυφή του τοιχίου της βίλας.

Αυτό προφανώς είναι ένα από τα επιχειρήματα των τραγικών οικογενειών, που θα χρησιμοποιήσει ο συνήγορός τους προκειμένου να εφεσιβάλλει την απόφαση στο 5μελές Εφετείο.

Πάντως και ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Μακρόπουλος, αν και πρότεινε την αθώωση της κατηγορουμένης, επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην Πολιτεία, η οποία δεν έχει επιβάλλει αυστηρό νομικό πλαίσιο για αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό βλέπουμε ιδιοκτήτρια αυθαίρετης πισίνας στην οποία πνίγονται δυο κοριτσάκια, τελικά να αθωώνεται!!!

Οι οικογένειες Τζαμαλή και Καλέα, δίνουν αγώνα για την δικαίωση της μνήμης των άτυχων παιδιών τους. Τα προβλήματα υγείας, αποτέλεσμα αυτής της ψυχοφθόρας κατάστασης, ήδη άρχισαν να τους χτυπούν την πόρτα. Ο πατέρας Χρυσοβαλάντης Τζαμαλής αντιμετωπίζει πια σοβαρά προβλήματα με το συκώτι του. Όμως ο ίδιος επιμένει:

«Μεγαλώνω με την γυναίκα μου τα άλλα τρία μας παιδιά. Παλεύουμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Όμως η Κατερίνα μας ζητάει δικαίωση. Θα φτάσω μέχρι και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιώσουμε το παιδί μας».

ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.press-bank.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου