Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

αποκλειστικό

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟ… Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΝΑ… ΡΑΜΟΛΙ ΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΦΕΡΙΜ!

ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ υιοθετεί η Ν.Δ. για το χρίσμα σε Χολαργό-Παπάγο  -Eντονες αντιδράσεις κατά Μιχολολιάκου-Σαμαρά… !!!)…

Φαντάζει απίστευτο, αλλά φαίνεται πως τελικά βαίνει προς υλοποίηση: Η Ν.Δ. παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις το Προέδρου της για αλλαγή σελίδας και νέα πορεία, επενδύει στις πολυκαιρισμένες, μπαγιάτικες και δίχως προοπτική υποψηφιότητες των Ξύδη – Νικολάου!!! Στημένο γκάλοπ που έκανε ο …επιτελάρχης του κόμματος κ. Μιχαλολιάκος, δικαιολογεί το προειλημμένο σενάριο στήριξης ενός εκ των Ξύδη-Νικολάου. Το γκάλοπ γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων, εμφανίζει των Ξύδη να απολαμβάνει την δυναμική του 27% και τον Νικολάου 22%.!!! Έπονται οι υποψηφιότητες της Ντίνας Καλλιοντζή με 13,8% και του Τίγκα με 13,4%.
Αυτό σημαίνει, πέραν απροόπτου, ότι η Ν.Δ. θα δώσει το χρίσμα στον νυν Δήμαρχο Παπάγου, τον ήδη ξεπερασμένο από τα γεγονότα, προσδοκώντας ότι με την υποψηφιότητα του γηραιού πολιτικού των 73 ετών, θα κερδίσει τον ενοποιημένο δήμο Παπάγου-Χολαργού. Η Ν.Δ. είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για καμμία ανανέωση ούτε σε πορεία ούτε σε πρόσωπα, μια και επενδύει σε φθαρμένες επιλογές. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και στο Π. Φάληρο όπου στηρίζει τον κ. Χατζηδάκη, αν και ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι θα προσχωρήσει στο νέο κόμμα της Μπακογιάννη!

Η Ν.Δ. θέλοντας να επωφεληθεί πρόσκαιρα οφέλη, θέλοντας να σχηματίσει στον αυτοδιοικητικό χάρτη το …μπλε χρώμα των υποψηφίων της δημάρχων, δεν διστάζει να στηρίξει πολιτικά καταδικασμένους ή υπέργηρους αυτοδιοικητικούς. Αυτό εν ονόματι της δημοφιλίας του Σαμαρά, ο οποίος καταγράφει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις!

ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

Εάν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προτάξει την φτηνή λογική του πρόσκαιρου οφέλους, τότε θα καταδικαστεί στο μεγάλο μέρος της συνείδησης των ψηφοφόρων του. Αυτοί που ψήφισαν τον Σαμαρά τον περασμένο Νοέμβριο, τον ψήφισαν για να φέρει τον άλλο αέρα στην φιλελεύθερη παράταξη. Αν τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, στηρίξει τον Ξύδη ή τον Νικολάου, δυο καταδικασμένες πολιτικές παρουσίες (για διαφορετικό λόγο η κάθε μία), τότε θα έχει ρίξει στα σκουπίδια τις όποιες διακηρύξεις του.

Το γκάλοπ που έστησε ο Μιχαλολιάκος (φωτό) για λογαριασμό της Ν.Δ. ήταν κανονικά στημένο. Εμφανίζει τον Ξύδη να παίρνει το 27% των ψήφων και τον Νικολάου το 22%, με ερωτήσεις που περιστρέφονταν σχεδόν όλες γύρω από τα ονόματα των Ξύδη-Νικολάου!

Παρ’ όλα αυτά, την ίδια ώρα, η Καλλιοντζή μαζί με τον Τίγκα συγκεντρώνουν πάνω από το 27% του Ξύδη. Τι σημαίνει αυτό; Αν οι δύο αυτοί υποψήφιοι συνενώσουν τις δυνάμεις τους, τότε θα κατέλθουν με προοπτική νίκης, πολύ καλύτερης από αυτή που φαίνεται να παρουσιάζει μέσα από το γκάλοπ ο Δήμαρχος Παπάγου. Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι Καλλιοντζή-Τίγκας δεν έχουν κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία τους, παρά μόνον μέσα από τον Τοπικό Τύπο, μπορεί να αντιληφθεί πόσο ψηλά θα φτάσει η δυναμική τους. Όταν στον Μιχαλολιάκο τέθηκε αυτό το ερώτημα-δίλημμα, ο …επιτελάρχης της Ν.Δ. φέρεται να απάντησε: «Και αδέρφια να γίνουν οι Τίγκας-Καλλιοντζή, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον Ξύδη».

Ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την προειλημμένη απόφαση Μιχαλολιάκου να δοθεί το χρίσμα της Ν.Δ. σε έναν εκ των Ξύδη-Νικολάου.


…ΣΟΥΠΙΑ Ο ΞΥΔΗΣ

Ο κ. Ξύδης ο μόνος από τους υποψήφιους που σιωπούσε όλο αυτό το διάστημα, είχε οργανώσει καλά το σχέδιό του σε…αγαστή συνεργασία με τον Μιχαλολιάκο. Ο επιτελάρχης της Ν.Δ. έριχνε στάχτη στα μάτια των υπολοίπων μνηστήρων του χρίσματος, κατηγορώντας τόσο τον Νικολάου όσο και τον Ξύδη. Όμως, είχε ήδη κανονίσει το στημένο γκάλοπ, ώστε να …βουλώσει τα στόματα όλων. Τούς είπε λοιπόν: «Δεν μπορώ να αγνοήσω τα αποτελέσματα του γκάλοπ που φέρνει πρώτο τον Ξύδη»! Ο Ξύδης για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι πολιτική σουπιά, ή γάτα αν προτιμάτε. Λογαριάζει όμως, αυτός και όπως φαίνεται και η Ν.Δ. χωρίς τους ψηφοφόρους. Οι Παπαγιώτες,το 2006 έδωσαν την νίκη στον Ξύδη, μόνον για 130 ψήφους με το σαθρό σύστημα του 42%. Τον Ξύδη ουσιαστικά δεν τον θέλουν ούτε στου Παπάγου, πώς είναι δυνατόν και με ποιο έρεισμα θα εμφανιστεί στον Χολαργό; Θα καταποντιστεί αυτός και η Ν.Δ.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Εάν η Ν.Δ. επιλέξει τελικά να δώσει το χρίσμα στον Ξύδη, είναι άγνωστο τι θα κάνει ο Νικολάου. Ο ίδιος δήλωσε στην Ν.Δ. ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του αν δεν του δοθεί το χρίσμα. Επειδή όμως υπάρχει μέσα του ο εγωισμός και επειδή δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει έναν γηραιό των 73 ετών, με δεδομένης μάλιστα της αντιπάθειας που τρέφει τόσο προς τον Ξύδη, όσο και προς τον Σαμαρά, ο Νικολάου είναι πιθανόν να κατέβει και να σαμποτάρει στις εκλογές τον Ξύδη.

Αν μάλιστα ένας εκ των Καλλιοντζή-Τίγκα κατέλθουν στις εκλογές, αναμένεται να γίνει της…Πόπης.
Αυτό και μόνο το σενάριο να πραγματοποιηθεί, θα έχει σακατέψει το κύρος της Ν.Δ.

ΜΕ ΑΕΡΑ ΝΙΚΗΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣΕάν τελικά υλοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, όπως δηλαδή το είχε σχεδιάσει από την αρχή ο κ. Μιχαλολιάκος, ανοίγει ο δρόμος στον Πάνο Δεμερτζή να διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις την νίκη και την Δημαρχία στον νέο δήμο Παπάγου-Χολαργού. Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις εκλογές, παραχωρώντας συνέντευξη προς τον Τοπικό Τύπο, στις 21 Ιουλίου στην Λέσχη Αξιωματικών Παπάγου.

Να σημειώσουμε ότι το γκάλοπ της εταιρείας που ανέλαβε την δημοσκόπηση για λογαριασμό της Ν.Δ. δίνει υψηλό ποσοστό στον Πάνο Δεμερτζή, το οποίο κυμαίνεται γύρω στο 25%. Λίγο κάτω δηλαδή από αυτό του Ξύδη και σαφώς πάνω από το ποσοστό του Νικολάου.Παρά το ότι η υποψηφιότητα του Πάνου Δεμερτζή, θα έχει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η δημοτική του παράταξη θα είναι υπερκομματική και απευθύνεται προς όλους τους δημότες, σε όλους όσους αγαπούν τον τόπο τους και κινούνται με αγάπη για να προσφέρουν σε αυτόν. Άλλωστε διαβεβαίωσε όλους, ότι το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από πολλούς υποψηφίους που θα ανήκουν σε όλο το φάσμα των κομμάτων.

Τη δυναμική που φέρνει μαζί του ο Πάνος Δεμερτζής, την επισφράγισε στην συνέντευξη τύπου και η παρουσία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Χολαργού (Άκης Παπαγεωργίου), καθώς και της Τοπικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Παπάγου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε κοντά του και τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, ενδεικτικό της καθολικής στήριξης που έχει και στο εσωτερικό του συνδυασμού του.
Αναφερόμενος συνοπτικά στο έργο του δημάρχου Νικολάου, αφού τον κατηγόρησε για καταστροφική πολιτική και για ασέβεια από μέρους του προς το δημόσιο χρήμα που οδήγησε τον δήμο σε υπέρογκο χρέος, δήλωσε ότι γι’ αυτόν πρωταρχικός σκοπός είναι η χρηστή και διαφανής διοίκηση του Δήμου.
Τέλος, διένειμε ανακοίνωση, η οποία έχει ως ακολούθως:
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Οι επόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σ’ ένα νέο θεσμικό περιβάλλον και σε μια κρίσιμη περίοδο, που απαιτεί συνεργασίες, καθαρά πρόσωπα και ουσιαστικές πολιτικές δράσεις.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου Δήμου, του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, προϋποθέτει την υπέρβαση των πελατειακών στερεοτύπων και των κομματικών χαρακωμάτων και την υιοθέτηση μιας πολιτικής ηθικής ανασυγκρότησης, εξυγίανσης και διαφάνειας παντού και για όλους.

Η υποψηφιότητά μου για τη Δημαρχία Παπάγου-Χολαργού, αποτελεί δήλωση και δέσμευση πλήρους αποδοχής, μιας πολιτικής που σέβεται τον πολίτη, τους τοπικούς θεσμούς και το δημόσιο χρήμα, μιας πολιτικής που επιδιώκει και διασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου μας, στα προβλήματα των πολλών και στα προβλήματα της γειτονιάς.
Μετά τιμής

Πάνος Δεμερτζής, Δ/ντης Ιατρός Πνευμονολόγος, Νοσοκομείου Σωτηρία

Επίσης δείτε  http://www.press-bank.gr/, στην Ενότητα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, όπου υπάρχει πλούσια ειδησεογραφία για Χολαργό κ.λ.π.

3 σχόλια:

 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ8 Αυγούστου 2010 στις 4:59 μ.μ.

  Με αφορμή τις επερχόμενες Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πιστεύω πως ένα ερώτημα υπάρχει: Κομματική ή Αυτοδιοικητική επιλογή; Όλοι έχουμε ιδεολογική τοποθέτηση και στις βουλευτικές εκλογές στηρίζουμε το κόμμα που μας εκφράζει. Στις δημοτικές εκλογές όμως η κατάσταση είναι διαφορετική. Σαφώς θα δοθούν πολλά και σημαντικά μηνύματα, αλλά δεν θα αντικατασταθεί η κυβέρνηση εάν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δεν επιτύχουν θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα δε πρέπει και τα κόμματα, ιδίως τα κόμματα εξουσίας, να επιλέγουν με σαφή αυτοδιοικητικά κριτήρια τους υποψηφίους τους. Είναι στο χέρι όλων μας να αποδείξουμε πως πάνω από όλα βρίσκεται η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Για αυτό το λόγο νομίζω πως τον πρώτο λόγο έχουν οι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, οι οποίες μπορούν να δώσουν όραμα και προοπτική στην τοπική κοινότητα.
  Με τιμή
  Αλέξανδρος Ι. Νομικός
  Ιατρός-Παθολογοανατόμος
  Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
  Επιμελητής Β' Γ.Ν.Α <>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Στις δημοτικές εκλογές όμως η κατάσταση είναι διαφορετική". Σημαντική όσο και πασιφανής η διαπίστωσή σας κύριε καθηγητά, όμως, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όσο και αν διακηρύσσουν τα περί ανεξάρτητης-ακομμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης, τρέχουν κάτω από την...ποδιά του κόμματος, εκλιπαρώντας να λάβουν...το χρίσμα-στήριξη. Και αυτό είναι μια θλιβερή εικόνα. όχι μόνον για τους...επαιτούντες υποψήφιους δημάρχους αλλά και για όσους δημότες ψηφίζουν με κομματικά κριτήρια. Αυτή την θλιβερή εικόνα αποτυπώνει και το ρεπορτάζ για τον Παπάγο-Χολαργό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ10 Αυγούστου 2010 στις 10:08 π.μ.

  Ευχαριστώ ειλικρινά για το σχόλιο,συμφωνώ με αυτό και επαυξάνω. Τονίζω μάλιστα πως αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω με το δικό μου σχόλιο. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά έχουν κάποια ιδεολογική τοποθέτηση και κάποια κομματική επιρροή. Το ίδιο ενδεχομένως συμβαίνει και με τους ψηφοφόρους. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν υποψήφιοι,οι οποίοι θα προτάξουν το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ έναντι του κομματικού. Επίσης, συμφωνώ απόλυτα πως και οι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν αμιγώς κομματικά στις βουλευτικές εκλογές. Τώρα έχουν την ευκαιρία και την πρόκληση να σκεφτούν ΤΟΠΙΚΑ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ. Ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιο και την απάντησή σας.
  Με τιμή
  Αλέξανδρος Ι. Νομικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή