Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚO ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟ-ΧΟΛΑΡΓΟ!


Όλες οι λεπτομέρειες και οι συγκλονιστικές εξελίξεις…

Σε αδυσώπητη μάχη για το χρίσμα και στην εξασφάλιση υπόγειων χτυπημάτων έχουν επιδοθεί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο δημοτικό διαμέρισμα Χολαργού-Παπάγου. Η είδηση που αποκαλύψαμε για τα μαγειρέματα που λαμβάνουν χώρα στη Ν.Δ. με τα στημένα γκάλοπ για την απονομή του χρίσματος στους πολιτικούς δεινοσαύρους Ξύδη ή Νικολάου, είναι απολύτως ακριβής και δείχνει ότι πιθανώς οδεύουμε προς αυτό το σενάριο.

Ξύδης και Νικολάου βρίσκονται σε σκληρό αγώνα αντιπαράθεσης για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί σε εκλεκτό της Ν.Δ.

ΞΥΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Παπάγου Ξύδης, αν και βρίσκεται σε διακοπές στο Λουτράκι, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των υπολοίπων ότι –δήθεν- δεν νοιάζεται για το χρίσμα και τις πολιτικές εξελίξεις, κυριολεκτικά σπάει τα τηλέφωνα. Η επικοινωνία του με τον επιτελάρχη της Ν.Δ. Μιχαλολιάκο είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, ζητώντας του να υλοποιήσει τα αποτελέσματα του γκάλοπ, τα οποία τον φέρνουν πρώτο με 27% στην προτίμηση των ψηφοφόρων Παπάγου-Χολαργού.

Ο Ξύδης, φέρεται να πιέζει τόσο έντονα τον Μιχαλολιάκο, ώστε ο τελευταίος έφτασε σε σημείο να πει στον Δήμαρχο Παπάγου: «Τι άλλο θες να κάνω; Σε …ψήλωσα 4 πόντους» (!). Προφανώς και δεν εννοούσε ο Μιχαλολιάκος ότι κατάφερε να βρει το μαγικό φίλτρο για να κάνει πιο ψηλό τον Ξύδη αλλά μάλλον το ύψος στο οποίο αναφέρθηκε, έχει να κάνει με το φτιαχτό γκάλοπ, το οποίο και έδωσε επιπλέον 4 μονάδες παραπάνω (μόνον;) από αυτές που θεωρητικά άξιζε ο πρώην υποναύαρχος.

Είναι γεγονός ότι εκλεκτός του Μιχαλολιάκου είναι ο Ξύδης και οι δύο άνδρες είχαν μεταξύ τους κανονίσει το φτιαχτό γκάλοπ έτσι ώστε να περάσουν πιο εύκολα στην βάση της Ν.Δ. το σενάριο ότι ο… κόσμος επέλεξε την υποψηφιότητα του Ξύδη ως την ιδανικότερη για το δημοτικό διαμέρισμα Παπάγου-Χολαργού.

Αυτά, έως ότου προέκυψε ο…Αβραμόπουλος.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Αβραμόπουλος, πρώην Υπουργός Υγείας, ο άνθρωπος που στήριξε τον Σαμαρά και ουσιαστικά συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη του Μεσσήνιου πολιτικού στην Προεδρία της Ν.Δ. ζήτησε από τον Μιχαλολιάκο να …ξεχάσει την περίπτωση Ξύδη. Ο λόγος, ήταν οι συνεχείς επισκέψεις, συνεννοήσεις και τελική πειθώ που δέχτηκε από τον Δ. Νικολάου, ώστε να στηριχθεί από την Ν.Δ. η υποψηφιότητα του ίδιου και όχι του Ξύδη! Ξαφνικά λοιπόν βρέθηκαν να μάχονται για χάρη των Ξύδη-Νικολάου τα δύο ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. Μιχαλολιάκος-Αβραμόπουλος!

Το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει μεταξύ Ξύδη-Νικολάου, σε σημείο που ο Μιχαλολιάκος εκνευρίστηκε έντονα με την περίπτωση των δύο πολιτικών δεινοσαύρων του Παπάγου-Χολαργού.

Την ίδια ώρα, ο Νικολάου προσπαθώντας να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να φέρει την Ν.Δ. προ τετελεσμένων γεγονότων, άρχισε να κάνει επαφές ζητώντας την στήριξη, είτε άλλων συνυποψηφίων του δημάρχων από Παπάγο-Χολαργό είτε σημαντικών προσωπικοτήτων. Προσπάθησε να εξασφαλίσει την στήριξη τόσο της Σοφίας Χρήστου (πρώην υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Β’ Αθηνών), όσο και του Κώστα Τίγκα (υποψηφίου Δημάρχου). Η Σοφία Χρήστου, όπως λένε οι πληροφορίες, συγκατατέθηκε άμεσα στην προοπτική συνεργασίας με τον Δ. Νικολάου, δίνοντας την στήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ο Κώστας Τίγκας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Δήμαρχο Χολαργού, στο οποίο διημήφθη ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών:

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Κώστα, ζητώ την στήριξή σου στις επόμενες εκλογές».

ΤΙΓΚΑΣ: «Δήμαρχε, και εγώ έχω τον ίδιο στόχο με σένα. Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και περιμένω όπως και συ, την στήριξη του κόμματος»

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Πρέπει να σου πω ότι κατά 90% η Ν.Δ. θα δώσει το χρίσμα σε μένα. Είναι σχεδόν τελειωμένη υπόθεση».

ΤΙΓΚΑΣ: «Πάρε εσύ το χρίσμα από την Ν.Δ. και τότε τα ξαναλέμε Δήμαρχε. Τώρα όμως, είναι νωρίς».

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Η Ν.Δ. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ»

Ο Νικολάου μετά από τον τελευταίο διάλογο που είχε με τον Τίγκα, πήγε στην Δημαρχιακή Επιτροπή στις 5 Αυγούστου, όπου εκεί ανακοίνωσε στα μέλη της παράταξής του ότι….έλαβε το χρίσμα από την Ν.Δ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  στα παρευρισκόμενα μέλη του συνδυασμού Νικολάου, ούτε λίγο ούτε πολύ τους ανακοινώθηκε ότι: «Ο Δήμαρχος Χολαργού έχει την στήριξη της Σοφίας Χρήστου, του Κώστα Τίγκα και του Χρήστου Δασκαλόπουλου» (!!!)

ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ,

ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΓΚΑΣ;

Ανεπιβεβαίωτες Πληροφορίες, αναφέρουν ότι στις 5 Αυγούστου, ο Νικολάου πήγε μαζί με την Σοφία Χρήστου και τον Κώστα Τίγκα, στον επιτελάρχη της Ν.Δ. Μιχαλολιάκο, προκειμένου να του αναφέρει ο πρώτος εκ των τριών, ότι οι δύο σημαντικές προσωπικότητες του Παπάγου, στήριζαν την υποψηφιότητά του! Όμως ο Μιχαλολιάκος ήταν τόσο εκνευρισμένος με τις ίντριγκες και την ανακατωσούρα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, που δεν δέχτηκε να δει κανέναν!

Βέβαια ο Νικολάου, μόλις επέστρεψε στον Χολαργό άρχισε να διαδίδει ότι η επίσκεψή του στον Μιχαλολιάκο, μαζί με τους Τίγκα-Χρήστου, έτυχε της συμπάθειας του επιτελάρχη της Ν.Δ. και έλαβε την …διαβεβαίωση ότι οσονούπω αναμένεται να του δοθεί επισήμως το χρίσμα από το κόμμα!!!

Από την πλευρά του ο Κώστας Τίγκας, αλλά και ο Χρήστος Δασκαλόπουλος αρνούνται ότι έδωσαν την στήριξή τους προς τον Νικολάου.

ΤΙΓΚΑΣ

Εμφανίστηκε με καλές προοπτικές να λάβει το χρίσμα, όμως όπως φαίνεται βάρυνε το γεγονός ότι προέρχεται από του Παπάγου και η Ν.Δ. προσανατολίστηκε αμέσως να δώσει το χρίσμα στον μεγαλύτερο δήμο, δηλαδή στον Χολαργό. Έως στιγμής αρνείται ότι στηρίζει τον Νικολάου και αγωνίζεται για την δική του υποψηφιότητα, κάνοντας τις επαφές του έως τελευταίας στιγμής. Εάν τελικά το χρίσμα της Ν.Δ. δοθεί στον Νικολάου, θα αποφασίσει τι θα κάνει την τελευταία στιγμή.

ΧΡΗΣΤΟΥ

Έχει εκφράσει την επιθυμία της να μην ξαναβγεί Δήμαρχος ο Ξύδης. Ουσιαστικός δηλαδή αντίπαλός της είναι ο Ξύδης. Επομένως είναι η πρώτη που τάχθηκε στο πλευρό του Νικολάου και αναμένεται να κάνει δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Νικολάου. Σε ερώτησή μας, πώς είναι δυνατόν να στηρίζει έναν υποψήφιο ο οποίος έχει καταχρεώσει τον Χολαργό με 18 εκατομμύρια ευρώ και όχι τον Ξύδη, ο οποίος παραδίδει έναν δήμο οικονομικά εύρωστο, η κυρία Χρήστου απάντησε ότι «αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το εξετάσω, γι’ αυτό ακόμη δεν έχω λάβει την τελική μου απόφαση. Θα αποφασίσω οριστικά τι θα κάνω, μετά τις 15 Αυγούστου».

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Αν και ανακοίνωσε από τους πρώτους την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος, στην πορεία φάνηκε ότι …μένει από δυνάμεις. Δεν μπορεί δηλαδή να βρει τους 74 υποψήφιους που χρειάζεται για να στελεχώσει ψηφοδέλτιο. Θα έβλεπε με καλό μάτι μία συνεργασία με τον Τίγκα, μια και οι δύο άνδρες προέρχονται από τον στρατό και μάλιστα το πυροβολικό, όμως, όπως φαίνεται …έμπλεξαν τα…πυροβόλα τους: Και ο Δασκαλόπουλος και ο Τίγκας θέλουν να ηγηθούν μιας ενδεχόμενης κοινής καθόδου τους, χωρίς να δέχεται ο ένας να μπει υπό τον άλλον! Άρα χαλάει…η σούπα. Ο Δασκαλόπουλος αρνείται κατηγορηματικά ότι έδωσε στήριξη στον Νικολάου, τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, όμως ο Νικολάου εκμεταλλεύεται πολιτικά το γεγονός με την διάδοση τού …ράδιο αρβύλα, για να προεξοφλήσει τις εξελίξεις στην Ν.Δ.

ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ

Η Ντίνα Καλλιοντζή είναι η πιο σταθερή και συνεπής από όλους: Έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, έχει βγάλει ένα εντυπωσιακό διαφημιστικό φυλλάδιο και ήδη μιλάει με την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα του Παπάγου-Χολαργού, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοί της, είτε μιλάνε μεταξύ τους είτε με τον…Μιχαλολιάκο! Βρίσκεται πολλά βήματα πιο μπροστά από τους αντιπάλους της

και αν της έρθει το χρίσμα, καλοδεχούμενο. Πάντως δεν θα κάτσει να σκάσει. Κατεβαίνει σε κάθε περίπτωση και αναμένεται να κάνει την μεγάλη ζημιά στον Νικολάου. Παρ’ όλα αυτά επισκέφτηκε πρόσφατα τον Μιχαλολιάκο τον οποίο …έθεσε προ των ευθυνών του σε περίπτωση που η Ν.Δ. στηρίξει τον Νικολάου.

Του είπε: «Αν τελικά η Ν.Δ. δώσει το χρίσμα στον Νικολάου, να ξέρετε ότι εγώ θα κατέβω απέναντί του και τότε θα χάσει η παράταξή μας τον Δήμο».

Η κ. Καλλιοντζή αναφέρθηκε με έμφαση και στον τοπικό τύπο, ο οποίος γνωρίζει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας στον Μιχαλολιάκο ότι δεν πρέπει να τον αγνοεί. Μάλιστα η Ντίνα Καλλιοντζή έδειξε στον επιτελάρχη της Ν.Δ. το τελευταίο δημοσίευμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» το οποίο και στηλίτευε την πρόθεση της Ν.Δ. να στηρίξει έναν από τους πολιτικούς…δεινοσαύρους Ξύδη-Νικολάου!

Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ…ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ

Ο Μιχαλολιάκος, μόλις είδε το δημοσίευμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», το πήρε από τα χέρια της Ντίνας Καλλιοντζή, το έσκισε και το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, δίπλα στο γραφείο του. Μάλιστα βγάζοντας μια κραυγή απελπισίας, είπε:

«Θα με τρελάνετε όλοι σας στον Χολαργό-Παπάγο».

Ακμαία όμως η υποψήφια Δήμαρχος, του αντέτεινε: «Αν αγνοείτε τον τοπικό τύπο που εκφράζει την τοπική κοινωνία, θα κάνετε κακό στην Ν.Δ.».

Ο ΞΥΔΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ…ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ!

Εάν η Ν.Δ. δώσει το χρίσμα στον Νικολάου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Ξύδης να κατεβάσει αντάρτικο συνδυασμό. Αν δει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τον Μιχαλολιάκο ότι τελικά η Ν.Δ. θα χρήσει ως εκλεκτό της τον Νικολάου, είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει αντάρτικο συνδυασμό και κυριολεκτικά να γίνει εκλογικό μακελιό στην περιοχή. Ειδικά στην περίπτωση που οι Χρήστου-Τίγκας συμμαχήσουν με τον Νικολάου, τότε για λόγους αντεκδίκησης, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ξύδης θα βρεθεί απέναντι στον Νικολάου με αντίπαλο συνδυασμό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ζητήσει την στήριξη της Καλλιοντζή! Με δεδομένο ότι η Καλλιοντζή δήλωσε ανοιχτή στις συνεργασίες, εκφράζοντας την απεριόριστη εκτίμησή της στο πρόσωπο του Ξύδη, λέγοντας ότι «ο Δήμαρχος Παπάγου αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για την περιοχή», ο Ξύδης θα εκμεταλλευτεί την δήλωση αυτή και θα απαιτήσει από την Καλλιοντζή να τον στηρίξει! Αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, ο εκλογικός πόλεμος σε Χολαργό-Παπάγο, θα λάβει διαστάσεις…διεθνούς ενδιαφέροντος.

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

Ο Πάνος Δεμερτζής παρουσιάζεται ως ο πιο ευνοημένος αυτής της ιστορίας. Από μόνο του το γκάλοπ της Ν.Δ. του δίνει μια δυναμική 25%. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να κάνει σπουδαία πράγματα, ο Πάνος καρπώνεται τα οφέλη της μεγάλης δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων, τόσο του Νικολάου όσο και της Ν.Δ.

Αν μάλιστα ο τοπικός εμφύλιος σπαραγμός της Ν.Δ. κορυφωθεί, τότε ο Δεμερτζής προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να γίνει ο πρώτος Δήμαρχος του νέου διαμερίσματος Παπάγου-Χολαργού. Το γεγονός ότι το Πασόκ βρίσκεται σε πανελλήνια πτώση, λόγω των οικονομικών μέτρων που έχει πάρει, δεν θα επηρεάσει τον Δεμερτζή, δεδομένου ότι ο Πάνος Δεμερτζής είναι άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο, συγκεντρώνοντας την συμπάθεια και εκτίμηση για το επιστημονικό του κύρος και την ευγένεια-σεμνότητά του, από όλο το πολιτικό φάσμα. Σε αντίθεση, ο Νικολάου είναι ο κύριος εκφραστής της πολιτικής λαμογιάς και αναξιοπιστίας, αυτή για την οποία έχει κατηγορηθεί η Ν.Δ. και εξαιτίας της οποίας κατακρημνίστηκε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Ο Νικολάου, είναι ένα από τα απομεινάρια των πολιτικών καιροσκόπων, τύπου Ρουσόπουλου, Παυλίδη, Βουλγαράκη, που όχι μόνον βαφτίζουν το νόμιμο σε ηθικό αλλά που βαφτίζουν το παράνομο σε νόμιμο!

Γι’ αυτό αν η Ν.Δ. χρίσει τον Νικολάου εκλεκτό της σε Παπάγου-Χολαργό, αναμένεται να πάθει μεγάλο κάζο! Γι’ αυτό Δεμερτζής, θα αποτελεί το μεγάλοφαβορί για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

ΠΟΛΥΚΑΛΑ

Η Χριστίνα Πολυκαλά, είναι η δεύτερη γυναίκα υποψήφια η οποία, όπως και η Ντίνα Καλλιοντζή, συνομιλεί ήδη με την τοπική κοινωνία, με τους πολίτες και επαγγελματίες του Παπάγου-Χολαργού, προτείνοντας λύσεις. Η άμεση ενεργοποίηση της κ. Πολυκαλά, αποδεικνύει ότι τελικά οι γυναίκες στην κούρσα των εκλογών είναι πολύ πιο τολμηρές και οργανωτικές από τους άνδρες (εξαιρείται ο Δεμερτζής), χωρίς να περιμένουν την …επιφοίτηση κανενός κόμματος.

Το γκάλοπ της Ν.Δ. της δίνει ένα ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 12% με τάση ανοδική. Είναι αγαπητή και αξιόλογη κυρίως ανάμεσα στην νεολαία, μια και η είναι επί χρόνια καθηγήτρια Μαθηματικών σε Γυμνάσιο του Χολαργού. Έχει την στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων, αλλά την υποστηρίζει και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο κινείται πέρα από κομματικές ταμπέλες. Η Χριστίνα Πολυκαλά μπορεί να είναι η θετική έκπληξη των επόμενων εκλογών, ενώ η υποψηφιότητά της αποτελεί θετικό παρανομαστή και για τον Πάνο Δεμερτζή, ο οποίος ευελπιστεί σε στήριξη της δικής του υποψηφιότητας από την Χριστίνα Πολυκαλά, στον δεύτερο εκλογικό γύρο.

2 σχόλια:

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ8 Αυγούστου 2010 στις 5:42 μ.μ.

    Σε συνέχεια προηγουμένου σχολίου μου περί του αυτοδικοικητικού χαρακτήρα που πρέπει να λάβουν οι Δημοτικές εκλογές θα ήθελα, καταχρώμενος ίσως της υπομονής σας, να παρατηρήσω πως πολιτικά μηνύματα τεκμηριώνονται κυρίως στις εκλογές για τις περιφέρειες και λιγότερο στις εκλογές για τους Δήμους (με την εξαίρεση φυσικά των Δήμων Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης).Συνεπώς οι βασικές επιλογές πρέπει να γίνουν με βάση τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων και όχι την κομματική προτεραιότητα ή τη νομιμοφροσύνη στην ηγεσία. Εξάλλου, ευκαιρία για κομματική ψήφο έχουν οι Δημότες στις Βουλευτικές εκλογές όπου ψηφίζουν με βάση την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Συνεπώς, πρέπει να προβληθεί ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ χαρακτήρας των επερχομένων εκλογών και οι όποιες επιλογές των πολιτών οφείλουν να έχουν πρωτίστως ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ χαρακτήρα.
    Με τιμή
    Αλέξανδρος Ι. Νομικός
    Ιατρός-Παθολογοανατόμος
    Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
    Επιμελητής Β' Γ.Ν.Α ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ είπε...

    Σε συνέχεια προηγουμένου σχολίου μου περί του αυτοδικοικητικού χαρακτήρα που πρέπει να λάβουν οι Δημοτικές εκλογές θα ήθελα, καταχρώμενος ίσως της υπομονής σας, να παρατηρήσω πως πολιτικά μηνύματα τεκμηριώνονται κυρίως στις εκλογές για τις περιφέρειες και λιγότερο στις εκλογές για τους Δήμους (με την εξαίρεση φυσικά των Δήμων Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης).Συνεπώς οι βασικές επιλογές πρέπει να γίνουν με βάση τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων και όχι την κομματική προτεραιότητα ή τη νομιμοφροσύνη στην ηγεσία. Εξάλλου, ευκαιρία για κομματική ψήφο έχουν οι Δημότες στις Βουλευτικές εκλογές όπου ψηφίζουν με βάση την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Συνεπώς, πρέπει να προβληθεί ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ χαρακτήρας των επερχομένων εκλογών και οι όποιες επιλογές των πολιτών οφείλουν να έχουν πρωτίστως ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ χαρακτήρα.
    Με τιμή
    Αλέξανδρος Ι. Νομικός
    Ιατρός-Παθολογοανατόμος
    Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
    Επιμελητής Β' Γ.Ν.Α ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
    08 Αυγούστου 2010 7:42 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή