Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σε καιρό σκληρής λιτότητας και βάρβαρων μέτρων του ΔΝΤ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ!!!

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την χειρότερη οικονομική κρίση από την μεταπολίτευση και μετά, με το ΔΝΤ να επιβάλλει τα πιο επώδυνα-στυγνά για τους εργαζόμενους μέτρα, με περικοπή μισθών και επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, πέρασε νόμο για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου!!!
Ο κ. Ραγκούσης (φωτό), έφτασε στο σημείο να καταργήσει τον Νόμο –ευαγγέλιο του Πεπονή, τον 2190/1994 που απαγόρευε οποιαδήποτε  πρόσληψη (είτε μονίμου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου), σε προεκλογική περίοδο, προκειμένου να δώσει στους ΟΤΑ τη δυνατότητα να κάνουν τα ρουσφέτια τους ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών!!!
Πρόκειται για απίστευτα προκλητική ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των μονίμων υπαλλήλων, οι οποίοι ενώ στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, δηλαδή τους μισθούς και τα επιδόματά τους, εν ονόματι της  οικονομικής κρίσης  και των μέτρων του ΔΝΤ, την ίδια ώρα βλέπουν τα χρήματα που τους παίρνει το κράτος, να τα διαθέτει  στα ρουσφέτια των ΟΤΑ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου!!!

Το…πραξικόπημα Ραγκούση!

Η τροπολογία του Νόμου Πεπονή 2190/1994, καταργείται με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο με το άρθρο 17 του Νέου Νόμου, που ψηφίστηκε προ ολίγων ημερών από την Βουλή. Συγκεκριμένα ο νέος Νόμος αναφέρει: «Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, δεν ισχύουν για προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών»!!! Αυτό σημαίνει απλά ότι ο κάθε Δήμαρχος, προκειμένου να κάνει τα ρουσφέτια του και να μαζέψει ψήφους, μπορεί να διορίσει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ένα συρφετό υπαλλήλων δίμηνης ή 6μηνης σύμβασης ή έργου!!!  
Και μετά βεβαίως, όλοι αυτοί οι διορισμένοι από τους δήμους συμβασιούχοι, όταν λήξει η σύμβασή τους, θα ξεχυθούν στους δρόμους και στα δικαστήρια απαιτώντας την μονιμοποίησή τους, γιατί προφανώς θα θεωρούν ότι καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας και ότι είναι η ραχοκοκαλιά του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης!!!!
Σαν την κυρία της διπλανής φωτογραφίας που πληρωνόταν επί δύο μήνες για να τρώει φιστίκια στα παγκάκια!
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί η χώρα έχει φτάσει σε αυτή την κατάντια και την οικονομική εξαθλίωση. Γιατί εξακολουθεί και λειτουργεί το κράτος του κομματικού ρουσφετιού. Και η σημερινή Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πεπατημένη. Ακόμη χειρότερα: Στερεί τους βασικούς μισθούς από τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, για να τους δώσει στις νέες στρατιές κομματικών ψηφοφόρων. Και οι τροπολογίες αυτές του άρθρου 17 δεν γίνονται βεβαίως ποτέ γνωστές στην Τρόϊκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου