Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Η κοινωνία δημοτών και το Δίκτυο Πολιτών δίνουν τις τελευταίες ανακοινώσεις τους λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ – 1
Οι στίχοι, σαν τα παιδιά.
Μέσα στα σπλάχνα σου μεγαλώνουν με μυστικούς θορύβους,
Πονάνε μέσα σου, αρρωσταίνουν,
παίρνουν απρόσμενα τ’ ανάστημά τους,
μια μέρα σηκώνουνε κεφάλι
ενάντια σε σένα που τους γέννησες,
όσο να φύγουν κάποτε οριστικά
και να μην είναι πια δικοί σου μόνο.
(Τίτος Πατρίκιος, «Χρόνια της Πέτρας», στη συλλογή «Μαθητεία» 1952-1962)
Όπως συμβαίνει με τους «στίχους» του Πατρίκιου, έτσι και με τα δελτία τύπου: δεν είναι πια δικά μας μόνο, και ο κάθε αναγνώστης διαβάζει σ’ αυτά αυτό που ο ίδιος θέλει να διαβάσει. Τι κι’ αν η αντι-τοπικιστική μας θέση ισχύει και για τους (τέως) Χολαργιώτες και για τους (τέως) Παπαγιώτες.  Τι κι’ αν γράφουμε: «Η στάση μας είναι καθαρή και δημόσια: δεν στηρίζουμε – έμμεσα ή άμεσα – κανέναν από τους δύο. Μπροστά στην κάλπη θα αποφασίσει ο καθένας από εμάς πώς θα εκφράσει αυτή την κοινή μας θέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Είμαστε σίγουροι ότι οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες δεν θα παρερμηνεύσουν τα γραφόμενά μας. Δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δύο, γιατί είναι ακατάλληλοι.

ΠΑΠΑΓΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: koinoniadimoton@gmail.com
Δικτυακός Τόπος: www.koinoniadimoton.gr

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Χολαργού – Παπάγου, ευχαριστεί όσους το εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και του έδωσαν τη δυνατότητα να στείλει τον εκπρόσωπό του, Περικλή Ζήκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με μεγαλύτερη ορμή το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας, τόσο στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με την κινηματική του δράση.
Καθώς βρισκόμαστε, λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης αλλά και της εφαρμογής του «Καλλικράτη» στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αποτελούν προτεραιότητά μας.
Εμείς, σαν ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ δεσμευόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε τη συλλογικότητα στη λειτουργία και στη δράση και μετά τις εκλογές. Η εναλλαγή και η ανακλητότητα, η τακτική ανοιχτή λειτουργία της παράταξης, η καθημερινή συμμετοχή στη ζωή της πόλης και η θεσμοθέτηση διαδικασίας ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών, θα συνεχίσουν να αποτελούν τις αρχές μας.
Η αναλυτική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει μέσα στις συλλογικές διαδικασίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ και τα όποια συμπεράσματα θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την από δω και πέρα δράση μας.
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, δύο από τους εκπροσώπους του δικομματισμού θα πάνε στο 2ο γύρο των εκλογών. Με δεδομένο το ποσοστό της αποχής, το ποσοστό του 25% που έλαβε έκαστος των 3 πρώτων συνδυασμών αντιστοιχεί περίπου στο 15% του εκλογικού σώματος. Τη 2η Κυριακή χάρη στο εκλογικό σύστημα που υπαγόρευσε ο «Καλλικράτης», αυτό το 15% θα πάρει το 60% των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για μας λοιπόν η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε να τελειώσει την 1η Κυριακή, να είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική και να μην καλούνται οι πολίτες τη 2η Κυριακή να ψηφίσουν παρατάξεις που δεν τους εκφράζουν. Η βούληση των πολιτών καταγράφηκε αναλογικά την 1η Κυριακή.
Αποτελεί δέσμευσή μας ότι δεν θα συνεργαστούμε και δεν θα υποστηρίξουμε σε καμία φάση της εκλογικής διαδικασίας, παρατάξεις ή δημοτικές κινήσεις που αποδέχονται ή έχουν συμμετάσχει στην εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, τόσο γενικότερα στην κοινωνία όσο και στους Δήμους Χολαργού - Παπάγου. Την τηρούμε και καλούμε τους πολίτες να αναδείξουν ακόμη περισσότερο με τη στάση τους (αποχή, λευκό, άκυρο) την απονομιμοποίηση του αποτελέσματος του 2ου γύρου των εκλογών.
Οι εξελίξεις που έρχονται από τις 15 Νοεμβρίου και μετά, τόσο για το Δήμο όσο και για την κοινωνία, θα είναι χειρότερες από αυτές που ζήσαμε. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος.
Ενόψει αυτών των εξελίξεων, υποχρεωνόμαστε να προετοιμαστούμε για διεκδικήσεις και προβλήματα τοπικά και γενικά, που ξεπερνούν τα όρια και τις δυνατότητες οποιουδήποτε μεμονωμένου κομματικού ή παραταξιακού σχηματισμού, οποιεσδήποτε διαμορφωμένες μέχρι σήμερα πολιτικές προτάσεις, στρατηγικές συμμαχιών και μορφές μαζικής πάλης.
Θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα με τη νέα γενιά πολιτών, στο Χολαργό και στου Παπάγου, με τις δυνάμεις εκείνες που συμφωνούν στην αντίκρουση των πολιτικών του ΔΝΤ και της τρόικας, καθώς και των αντιδημοκρατικών και αντικοινωνικών ρυθμίσεων του «Καλλικράτη».
Αυτό, σαν ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ  θα  είναι το πρώτο μας μέλημα και καλούμε όλους τους πολίτες και τις κινήσεις να το πραγματοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου