Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΔΕΜΕΡΤΖΗ


Λάθη τακτικής οδήγησαν και πάλι σε ήττα τον Δεμερτζή!
Απέτυχε παταγωδώς να πείσει τους Παπαγιώτες…
Υπέβαλλε την παραίτησή του!

Ξέρεις τι είναι να προσπαθείς επί χρόνια, να αγγίζεις το όνειρο, να μην θέλεις παρά κάτι ελάχιστο να το πραγματοποιήσεις, να βλέπεις την τύχη να σου χαμογελά, αλλά την τελευταία στιγμή να σου γυρίζει την πλάτη; Να ξανα-προσπαθείς και πάλι και πάλι, να λες  «να τώρα είναι η σειρά μου να πιάσω τον στόχο μου» και  πάλι όμως να ξεγλιστρά από τα χέρια σου η επιτυχία τα τελευταία δευτερόλεπτα;
Ποιος μπορεί να νιώσει αυτά τα συναισθήματα πόνου και πίκρας με τα οποία σε χτυπά η μοίρα;
Ο Πάνος Δεμερτζής, είναι ο πιο άτυχος αυτοδιοικητικός των τελευταίων δεκαετιών. Όλο και πλησίαζε στην πηγή της νίκης και όλο την ύστατη στιγμή αυτή του έβγαζε την γλώσσα. Ο Πάνος Δεμερτζής για μια ακόμη φορά ήπιε το τελευταίο πικρό ποτήρι, της πιο οδυνηρής του στιγμής. Μιας ήττας που αναπόφευκτα τον οδηγεί σε παραίτηση. Ο αγαπητός γιατρός μοιάζει να μην μπορεί να γιατρέψει τις δικές του πληγές. Και όσοι βρίσκονται κοντά του, συγκλονίζονται από τον πόνο και την πίκρα της ύστατης αυτής ήττας. Ο Πάνος Δεμερτζής μοιάζει με μορφή αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Η ήττα του  για όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα δεν ήταν απρόσμενη. Ήταν ένα σενάριο προδιαγεγραμμένο.  Ήδη από το πρωί της εκλογικής αναμέτρησης άρχισε να ψιθυρίζεται από πολλούς, ακόμη και από τον χώρο της αριστεράς. Θορυβημένοι για την προοπτική αυτή εμφανίστηκαν αριστεροί ψηφοφόροι, τόσο από το Δίκτυο Πολιτών, όσο και από το συνδυασμό της Χριστίνας Πολυκαλά. Ο Πάνος Δεμερτζής ηττήθηκε για πολλούς λόγους. Ο δεκάλογος της ήττας του είναι ο ακόλουθος:

 1. Δεν πέτυχε  εκλογική συμπόρευση με την δημοτική παράταξη της Πολυκαλά ή και του Περικλή Ζήκα.  Αυτή η αποτυχία εξεύρεσης κοινής συνισταμένης, τον οδήγησε σε μαθηματική ήττα.

  1. Η πόλωση του εκλογικού κλίματος από τον Παπανδρέου κατά την διακαναλική του συνέντευξη, όταν ζήτησε να δοθεί –μέσω των δημοτικών εκλογών- ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση! Αυτή η δήλωσε του Πρωθυπουργού, απέτρεψε πολλούς από το να ψηφίσουν τον Δεμερτζή.
  2. Η αποχή του 40%! Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η αποχή, η οποία κόστισε εκλογικά κυρίως στον Δεμερτζή.
  3. Το υψηλό ποσοστό της Πολυκαλά: Όλοι έλεγαν ότι εφόσον η Πολυκαλά έπαιρνε διψήφιο ποσοστό, αυτό θα αποτελούσε…μαχαιριά στον Δεμερτζή. Έτσι και έγινε: Η δημοφιλία της Πολυκαλά καταδίκασε σε ήττα τον Δεμερτζή.
  4. Κομματικός υποψήφιος ο Δεμερτζής. Ο Πάνος μπορεί να ανακοίνωσε την εκλογική του κάθοδο στις 21 Ιουλίου, όμως η απονομή του χρίσματος από τα ΠΑΣΟΚ τον στιγμάτισε ως κομματικό υποψήφιο. Άλλωστε και ο ίδιος έδειξε ότι περίμενε ως ...βάπτισμα και ευλογία την χρισμοδότησή του από την Ιπποκράτους, προκειμένου να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα!
  5. Δεν κερδίζονται εκλογές με ένα μήνα προεκλογικό αγώνα! Ό Πάνος Δεμερτζής νόμιζε ότι θα μπορούσε να γίνει Δήμαρχος με μια απλή 30ήμερη προεκλογική εκστρατεία! Όταν είχε να αντιμετωπίσει δύο μπαρουτοκαπνισμένους αυτοδιοικητικούς που έχουν φάει με την…κουτάλα τις εκλογές, ήταν σαν να πήγαινε ξυπόλυτος στ’ αγκάθια. Πολλοί, ειδικά από του Παπάγου, δεν είχαν δει ούτε καν στο πρόσωπο τον Δεμερτζή. Πώς ήταν δυνατόν να τον ψηφίσουν;
  6. Δεν κέρδισε κανέναν δεξιό ψηφοφόρο από  του Παπάγου! Ο Πάνος Δεμερτζής έκανε εγκληματικά στρατηγικά λάθη στην τοποθέτηση των υποψηφίων του στα ψηφοδέλτια Παπάγου-Χολαργού. ΄Ηταν καταστροφική επιλογή η τοποθέτηση του υπερκομματικού Λεγάκη στο ψηφοδέλτιο του Χολαργού, ενός Παπαγιώτη ο οποίος αποτελεί μεγάλη δεξαμενή ψήφων στου Παπάγου. Χαράμισε τον γιατρό στον Χολαργό, όπως το ίδιο έκανε με την Παπαγιώτισσα Ευτυχία Μοσχάκη, η οποία προερχόμενη από τον συντηρητικό χώρο θα μπορούσε να αντλήσει πολλές ψήφους από του Παπάγου. Αντίθετα, ο Δεμερτζής χρησιμοποίησε ως μοναδική δεξαμενή ψήφων από του Παπάγου, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κονταξή, Κουλούρη, Παζαρτζή, οι οποίοι δεν προσήλκυσαν ούτε μία δεξιά ψήφο, απλά ανακύκλωσαν τις υπάρχουσες ψήφους του ΠΑΣΟΚ! Γι’ αυτό τον λόγο ο Δεμερτζής καταποντίστηκε στου Παπάγου συγκεντρώνοντας το θλιβερό ποσοστό του 13,5% την ίδια ώρα που ο βασικός αντίπαλός του Νικολάου, πλησίαζε το 21%. Ο Δεμερτζής πρακτικά και ουσιαστικά αδιαφόρησε για του Παπάγου, νομίζοντας ότι θα του χάριζε τη νίκη μόνον ο Χολαργός!!!
  7. Κινήθηκε στην στενή κομματική-Πασοκική γραμμή. Σε συγκεντρώσεις υποψηφίων συμβούλων ακουγόταν δημοσίως να προσφωνεί ο ένας τον άλλον «σύντροφε» και «συντρόφισσα». Πώς είναι δυνατόν να πείσεις ότι είσαι υπερκομματικός συνδυασμός, όταν μερικά στελέχη σου πέφτουν σε τέτοια ολισθήματα; Ο δε Δεμερτζής εισάκουσε συμβουλές καλοθελητών, κινούμενος μέσα στα στενά κομματικά γρανάζια του ΠΑΣΟΚ, κάτι που τελικά τον έβλαψε.
  8. Δεν ήρθε σε επαφή με την εκλογική βάση. Πώς είναι δυνατόν να αντιπαρατεθείς σε έναν Ξύδη ή Νικολάου όταν δεν έρχεσαι σε συχνή καθημερινή επαφή με την εκλογική βάση; Μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε στηρίξουν, όταν επισκέπτεσαι τους επαγγελματίες ή τους δημότες λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές; Περισσότερο νομίζουν ότι τους εμπαίζεις παρά ότι νοιάζεσαι γι’ αυτούς. Μια βόλτα στα καταστήματα να έκανε ο Δεμερτζής θα μπορούσε να καταλάβει το δυσμενές γι’ αυτόν κλίμα. Οι επαγγελματίες του Χολαργού είχαν να τον δουν στο πρόσωπο από τις εκλογές του 2006. Επί 4 χρόνια ο Πάνος ήταν απών και ξανα-εμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ίσα-ίσα για να μοιράσει τα προεκλογικά του φυλλάδια!!! 
  9. Ισχνή αντιπολίτευση επί 8 χρόνια. Οι δημότες του Χολαργού γνώριζαν ότι επί 8 τουλάχιστον χρόνια ο Δεμερτζής ασκούσε ισχνή αντιπολίτευση στον Δήμαρχο Χολαργού. Μόνον ο τοπικός τύπος ήταν αυτός που αγωνιζόταν μαχητικά και κατήγγειλε την δημοτική διοίκηση Νικολάου.

Ο Δεμερτζής έχασε γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους τους οποίους θα μπορούσαμε να αναλύουμε επί ώρες.
Ο Πάνος Δεμερτζής είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας χρυσός- καλός άνθρωπος, που έχει τάξει την ζωή του στην βοήθεια των συνανθρώπων του. Ο Πάνος σώζει ζωές.
 Όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει τέτοιες προσωπικότητες. Θέλει άλλα πράγματα που δυστυχώς δεν πάνε του Πάνου. Δεν είναι κακό. Απλά ο αγαπητός φίλος Πάνος Δεμερτζής πρέπει να καταλάβει , στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά για όποιους θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι, οι κανόνες του παιχνιδιού είναι άλλοι. Δυστυχώς ο Πάνος ζει σε λάθος εποχή. Γιατί πιστεύουμε ότι αν εκλεγόταν Δήμαρχος θα ήταν πολύ καλός.
Πάντως οφείλουμε και όλοι πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πάνο Δεμερτζή για όσα έχει προσφέρει επί 20 χρόνια με το ήθος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σ' ευχαριστούμε Πάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου