Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑ … ΧΟΛΗ;


Απίστευτη επίθεση σε βάρος της επί 30 χρόνια Προέδρου του Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη», Ζωζώς Βαλιάνου

Την ώρα,  που στην πρώτη για το 2011 Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη», η επί τριάντα χρόνια Πρόεδρός του κ. Ζωζώ Βαλιάνου ανακοίνωνε την αποχώρησή της από την θέση της Προέδρου, 5-6 μέλη του Ιδρύματος,  ασκούσαν συντονισμένη επίθεση σε βάρος της!
Την κατηγόρησαν για κακοδιαχείριση, φτάνοντας έως του σημείου να της ζητήσουν απόδειξη που όπως έλεγαν, «δεν πέρασε στα έξοδα», αφήνοντας προσβλητικές αιχμές σε βάρος της ότι καταχράστηκε το Ταμείο του Συλλόγου!!!
Είναι όμως ίδιον του Έλληνα και η ιστορία το επιβεβαιώνει, να δικάζει αυτούς που έχουν προσφέρει ακόμη και το αίμα τους. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή να ειπωθεί ότι η Ζωζώ Βαλιάνου, έχει δώσει το... αίμα και την ψυχή της για το Σωματείο «Αντιγόνη Ζουρούδη». Αποτελεί την ζώσα ιστορία του τα τελευταία 30 χρόνια, την σφραγίδα του Ιδρύματος, έχοντας επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο το οποίο όχι μόνον δεν αμισβητείται αλλά της έχει αναγνωριστεί τόσο από την 20ετή δημαρχιακή θητεία του κ. Σκούρτη όσο από την 8ετή Δημαρχία Νικολάου.  
Η ανακοίνωση αποχώρησης από την Προεδρία του Ιδρύματος από την Ζωζώ Βαλιάνου, έχει ως εξής:
«Αγαπητά μέλη του Σωματείου μας,
Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφια για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Σωματείου μας.
Με λύπη μου αποχωρώ από την ενεργό δράση του Ιδρύματος, το οποίο υπηρέτησα με αφοσίωση και αγάπη επί τριάντα και πλέον χρόνια.
Πιστεύω ότι με τη  συνεργασία όλων μας καταστήσαμε το Σωματείο Αντιγόνη Ζουρούδη ένα από τα δραστήρια Σωματεία της Αθήνας και στον τομέα της φιλανθρωπικής και πνευματικής δράσης και το αναδείξαμε στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως ένα ζωντανό κύτταρο κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού. Για τη συνεργασία σας αυτή σας ευχαριστώ θερμά.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία και την ουσιαστική προσφορά τους και τους πρώην δημάρχους Χολαργού κ. Σκούρτη και κ. Νικολάου. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Νικολάου για την ευγενική του χειρονομία να χρηματοδοτήσει με προσωπική του δαπάνη την προτομή της ιδρύτριας του Σωματείου, Αντιγόνης Ζουρούδη και να αποφασίσει ως δήμαρχος την δημόσια έκθεσή της σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Με πολλή συγκίνηση παραδίδω τη σκυτάλη σε όσες από σας θελήσουν να συνεχίσουν το έργο του, σύμφωνα με τους σκοπούς που υπαγορεύονται από το Καταστατικό μας.
Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στη δύσκολη, αλλά και τόσο όμορφη αποστολή που αναλαμβάνεται.
Ευχαριστώ».

Ένα άτομο που ανάλωσε όλη του την ζωή στο ιστορικό Σωματείο «Αντιγόνη Ζουρούδη», προσφέροντας πολλές φορές και από το υστέρημά της, είναι τουλάχιστον  άδικο να το αποχαιρετούν με αυτό τον τρόπο.
Ο «Παρατηρητής» θεωρεί ότι το ιστορικό Σωματείο οφείλει να τιμήσει σε ξεχωριστή εκδήλωση την Ζωζώ Βαλιάνου. Και πιστεύουμε ότι αυτό θα πράξουν ακόμη και όσοι την επέκριναν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου