Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΛΚΟΥ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση του Μανώλη Χάλκου, στο σχόλιό μας  με τίτλο "Ένας αγενής νέος", το οποίο αναφερόταν στον ίδιο  
Προς τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής και έντυπης τοπικής έκδοσης του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή»:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μάκη Βραχιολίδη (εκδότη του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή»), για την απλόχερη και δωρεάν διαφήμιση που μου παρείχε προσφάτως, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο. Άλλωστε, στη δημοσίευση με τίτλο «Ένας αγενής νέος», η οποία αναφερόταν -συνημμένης φωτογραφίας μου- στο όνομά μου, οι σκοπιμότητες που εξυπηρετήθηκαν ήταν αρκετές.
Πρώτον, οι Χολαργιώτες αναγνώστες που δεν με γνωρίζουν, είχαν την ευκαιρία να με μάθουν και εκείνοι. Επομένως, οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Βραχιολίδη, που έστω και δύο μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές, φιλοτιμήθηκε οικειοθελώς να με διαφημίσει δημοσίως.
Δεύτερον, ο εκδότης του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει για άλλη μια φορά στο αναγνωστικό κοινό, το δικό του, ξεχωριστό τρόπο γραφής. Είναι τοις πάσι γνωστό άλλωστε, πως, οιοσδήποτε τολμήσει κατά καιρούς να διαφωνήσει με τον εν λόγω κύριο, τίθεται αυτομάτως στο… εκτελεστικό απόσπασμα και μάλιστα με υποτιμητικούς-προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς όμως, έτσι αντιλαμβάνονται την ελευθερία του λόγου ορισμένοι.
Τρίτον, οι γνωστοί «φίλοι» μου που ζουν ανάμεσά μας, είχαν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα, που κρατούσαν μέσα τους εις βάρος μου τα τελευταία χρόνια. Τα -εννοείται- ανώνυμα, στημένα και συκοφαντικά σχόλια αναγνωστών, εκτός από χολή και εμπάθεια, διακατέχονται και από έντονο μίσος. Δεν πειράζει, ίσα-ίσα μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να εκφέρω δημόσια άποψη για την πόλη μου, υποστηρίζοντας με ακόμη περισσότερο ζήλο τα «πιστεύω» μου.
Τέταρτον, με τη χρησιμοποίηση του δικού μου ονόματος, το ιστολόγιο του κ. Βραχιολίδη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλες πιένες, αυξάνοντας την επισκεψιμότητά του στα ύψη! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως καμία άλλη δημοσίευση του εν λόγω ιστολογίου δεν έχει σχολιαστεί από είκοσι (20) και πλέον αναγνώστες, έχοντας παράλληλα διαβαστεί από εκατοντάδες διαφορετικούς χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Πέμπτον, μέσα από όλη αυτή την ιστορία, είχα την ευκαιρία να μάθω ποιος είμαι τελικά στην πραγματικότητα. Έμαθα λοιπόν πως είμαι ένας αγενής νέος, ένα παλιόπαιδο, ένας αγνώμων, ένας ανώριμος, ένας θρασύς, ένας απρεπής, ένας ασύντακτος, ένας ανόητος, ένα γαϊδούρι, ένας βλάκας, ένας «δημοσιογράφος» του γλυκού ύδατος! Το οξύμωρο κ. Βραχιολίδη είναι ότι με γνωρίζετε από τότε που πήγαινα στο Δημοτικό και, αν δεν κάνω λάθος, ανέκαθεν άλλη άποψη είχατε για μένα και την οικογένειά μου. Φαίνεται όμως πως, όποιος εν καιρώ έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί σας, μετατρέπεται αυτομάτως σε σκουπίδι. Κρίμα. Και όλα αυτά, χωρίς ποτέ να έχω απευθυνθεί υποτιμητικά προς το πρόσωπό σας, πόσο μάλλον να σας κατονομάσω με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Αυτή δεν είναι δική μου τακτική. Αλήθεια, τελικά τι είναι μηνύσιμο και τι όχι κ. Βραχιολίδη;
Έκτον, πέρα από τα προαναφερθέντα, είχα την ευκαιρία να μάθω πως με λένε και Μάριο! Προς το παρόν όμως το βαφτιστικό μου όνομα δεν το έχω αλλάξει, οπότε μπορείτε να αρκείστε στο Μανώλης ή Εμμανουήλ ή Μάνος.
Κατανοώ πως τα γραφόμενά μου στον «Αντίλογο Χολαργού» δεν γίνεται να βρίσκουν σύμφωνους τους πάντες, ωστόσο μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως για κάποιους αυτά με καθιστούν το μεγάλο εμπόδιο ή το κόκκινο πανί! Δηλαδή, πού να είχα εκλεγεί κιόλας… Από τη μεριά μου, το μόνο που μπορώ να συστήσω σε όσους εύχονται την άμεση φίμωσή μου από τον τοπικό Τύπο, είναι, τις γνώριμες σε αυτούς, γαργάρες… με ξύδι!

Με εκτίμηση,
Μανώλης Χάλκος
αρχισυντάκτης εφημ. «Αντίλογος Χολαργού»

Σύντομη απάντηση από τον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ": Οι όποιοι χαρακτηρισμοί μας προς το πρόσωπό σου , αγαπητέ Μανώλη ήταν με πατρική νουθεσία και αγάπη και  δεν έγιναν με διάθεση απαξίωσης ή χυδαίας αντιμετώπισής σου. Επειδή σε γνωρίζουμε από τα παιδικά σου χρόνια, επειδή γνωρίσαμε και αγαπήσαμε την αείμνηστη λεβέντισα γιαγιά σου "κυρά Μαργαρίτα" , επειδή γνωρίζουμε επί πολλά χρόνια τον αγαπητό πατέρα σου Δημήτρη και την μάνα σου, κινηθήκαμε με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον για να σε ταρακουνήσουμε διότι δεν περιμέναμε ποτέ από μέρους σου, να διαγράφεις με τέτοια ευκολία   την προσφορά και το δημοσιογραφικό έργο του εκδότη του "Παρατηρητή", απαξιώνοντας με περιφορνητικούς-χλευαστικούς χαρακτηρισμούς ακόμη και αυτή την ιδιοτητά του. 
Είσαι νέος και μόλις τώρα ανοίγεις τα φτερά σου να πετάξεις. Φυσικό λοιπόν είναι να μην έχεις γνωρίσεις τον κόσμο όλο. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να ακυρώνεις μονομιάς είτε το έργο του Σκούρτη είτε τις τοπικές εφημερίδες και τους εκδότες τους, λέγοντας ότι βαυκαλίζονται με το να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι ή διευθυντές εφημερίδων. 
Η διαφωνία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Σε αυτή την εφημερίδα δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Όπως και η δική σου. Η διαφωνία όμως πρέπει να εκφράζεται με όρους ισοτιμίας και όχι με το στυλ να "γυρίζουν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι".
Σταματούμε εδώ και δεν δίνουμε άλλη διάσταση στο θέμα, ελπίζοντας ότι τουλάχιστον από ό,τι γράψαμε, θα σου μείνει μια θετική σπορά. Επαναλαμβάνουμε, κινηθήκαμε με πατρικό ενδιαφέρον και όχι για να απαξιώσουμε τις προσπάθειές σου. Θέλαμε να σε ταρακουνήσουμε και όχι να ακυρώσουμε τον λόγο σου και τις προσπάθειές σου Τις οποίες οφείλεις να συνεχίσεις. 
Εάν τα εξέλαβες διαφορετικά, ζητούμε συγγνώμη, λυπούμαστε.

20 σχόλια:

  1. ela re manolaki star!!! afou exeis lysaxei twra pes thn alitheia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apo panw, esena o manolakis tha sinexisei kanonika na se glentaei kathimerina.. afou sou aresei, pes tin alitheia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. File h filh st 4:23m den se xalase o apo katw sou, ta zhtouse h kwlathra s...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ase tous neoys isixous maki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ase ta upoula peri patrikis storgis! eisai ATIMOS me oli thn simasia tis lexis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι νέοι λοιπόν οι οποίοι θέλουν, έστω να αυτοαποκαλούντε δημοσιογράφοι, καλό θα ήταν πρώτα να μαθαίνουν και να μην διδάσκουν. Το πιο τραγελαφικό είναι ότι ο "φίλος" Μανώλης εκτός του ότι έχει σοβαρά προβλήματα ψυχολογικά και πρέπει οι γονείς του να τον πανε άμεσα σε κάποιον ειδικό, γιατιί αλλιως θα φάει τα σωθηκά του, θα πρέπει, επίσης να προσέχει τι λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....γιατί αν εκείνου ο Χολαργός είναι "πόλη του" για τον Παρατηρητή και για όσους πίανει στο στόμα του, ο Χολαργός είναι ιδιοκτησία τους! Έχουν κάνει αγώνες αυτοί οι άνθρωποι όταν ο ίδιος δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη στα μυαλά τον γονιών του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. manolaki eisai star tis malkias re sixaritira na se xeronte.........MALAKA!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kale m file 31 Ιανουαρίου 2011 8:46 π.μ kaneis megalo lathos. Se auto t athlima exeis bgei esu prwtathlitis k malista k me ta duo xeria. T xruso metalio s apomenei mono kane ligo upomonh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Magka 31 Ιανουαρίου 2011 8:46 π.μ. prosexe mhn tyflwtheis prwtathliti....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. wx manolaki agori mou oute h bekatorou tosh dhmosiothta ta sygxarithria mou pragmatika !!!

    A kai exei dikio o filos 31 Ιανουαρίου 2011 1:11 π.μ. glenta oso mporeis akoma gt otan dn tha mporeis ekei na deis gelia !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε 31 Ιανουαρίου 2011 8:29 π.μ. :

    Εχεις απολυτα δικιο. Ο Μανωλης Χαλκος οντως πασχει απο σοβαρα ψυχολογικα προβληματα. Τοσα πολλα, που καταφερε δυστυχως οχι μονο να στα μεταδωσει σε σενα και στους ομοιδεατες σου μονο αλλα και να σας τα αυξησει.. Οποτε καλυτερα να προσεχεις και εσυ τι λες με τη σειρα σου. Ενα μεγαλο συγνωμη σε ολους τους αναγνωστες εδω του blog αν μου ξεφυγει απροσεκτα κανενα ορθογραφικο λαθος, διοτι τοτε θα φταιει σιγουρα το γεγονος οτι και εγω εχω ψυχολογικα τραυματα... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 31 Ιανουαρίου 2011 8:29 π.μ. μάθε πρώτα ορθογραφία και να μιλάς ελληνικά και μετά μας διδάσκεις και δημοσιογραφία. Όλα με τη σειρά τους αγόρι μου. Επίσης, το ποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα είναι ολοφάνερο από τη γραφή και τη δική σου και του φίλου σου του Μάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μας ζήσεις Μανώλη! Μπράβο σου . επιτέλους βρήκε η τάβλα το καρφί του. Δεν κατάλαβα αυτό το πατρικά... έγινε και παπάς τώρα ο βραχιολίδης και νουθετεί τους παντες; ας περιοριστεί να νουθετήσει πρώτα τον εαυτό του και έτσι ίσως νουθετήσει και άλλους. σε ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ ωραια και κατατοπιστικη η απαντηση του νεαρου χωρις να χρησιμοποιει βωμολοχιες, προσβολες και γενικα "χτυπηματα κατω απο τη μεση". Τελικα οταν εχεις σωστη ανατροφή, μορφωση, λεπτους και ωραιους τροπους και φυσικά ακραδαντα επιχειρηματα δεν εχεις να φοβηθεις κανεναν και τιποτα. Τελικα οι νεοι εχουν περισσοτερο "τσαγανο" απο του υποτιθεμενους "ωριμους" της εποχης μας. Ντροπη στον "Παρατηρητη", οχι οτι τον διαβαζαμε ποτε απλα τωρα δεν ασχολουμαστε καν με την υπαρξη του. Οσον αφορα για την πατρικη νουθετηση του νεου, θεωρω οτι ο αρθρογραφος την εχει περισσοτερο αναγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. malaka mano. fonakse kai allous filous sou giati monos sou oute GTP den kaneis. Guro guro oi malakes oloi, me arxigo ton arximalaka ton Manoli!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλα συγχαρητηρια στο νεαρο Μανωλη, τετοιες απαντησεις τους χρειαζονται. Οσο τους ποναει αλλα τοσο θα σε βριζουν και θα σε ζηλευουν. Συνεχισε μαγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τετοια απαντηση - επιστολη μονο τετοιες αντιδρασεις μπορει να επιφερει. Πολλα Μπραβο στο νεαρο που δειχνει ηθος σε αντιθεση με αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ti zhmia exoun faei oloi touw? Fantasou na eixe bgei kai stis ekloges o typas pws tha ekanan kai ti tha elegan. Telika den aksizei na asxolise me tetoia dioti kai to xrono sou xaneis k o sygkekrimenos xwros tha einai gematos synexeia me tetoia skoupida kai kommatoskula. Omws kapoia stigmh tha paroun auto pou tous aksizei arga h grigora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή