Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ, ΒΙΛΑ ΑΓΓΕΛΟΥ!


Καταγγέλλονται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος, ο Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου Παλλήνης και ο υπάλληλος του       Τμήματος Αδειών  της Πολεοδομίας του ίδιου Δήμου! 

Οι κάτοικοι που έχουν καταγγείλει ως αυθαίρετη την βίλα Αγγέλου (εκτενές web-tv ρεπορτάζ της οποίας παρουσιάσαμε και μπορείτε να ξανα-δείτε δίπλα), στρέφονται με εξώδικο, ευθέως κατά του Διευθυντή Πολεοδομίας της Παλλήνης κ. Νικόλαου Λιόγα και του υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Μουτζούρη, κατηγορώντας τους ότι δεν τηρούν το νόμο και κωλυσιεργούν, συντηρώντας ουσιαστικά μια παρανομία η οποία αποβαίνει και σε βάρος του περιβάλλοντος και σε βάρος του κράτους, διότι δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα, τα οποία όπως προσδιορίζουν, φτάνουν στο ποσό των 378.863,10 ευρώ τουλάχιστον ετησίως.  Όπως μάλιστα τονίζουν οι κάτοικοι στο εξώδικό τους, «Τα τεράστια αυτά ποσά σκόπιμα αποστερείτε από το Ελληνικό Δημόσιο, επ’ ωφελεία προφανώς της φερόμενης ιδιοκτήτριας Άννας Αγγέλου και μάλιστα σήμερα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για το κράτος».
Οι κάτοικοι καλούν τους αρμόδιους της Πολεοδομίας Παλλήνης να εφαρμόσουν το νόμο μέσα στις επόμενες 5 ημέρες, σε διαφορετική περίπτωση, θα στραφούν εναντίον τους δικαστικά, μηνύοντάς τους για κακουργηματικές πράξεις!

Η εξώδικη επιστολή-διαμαρτυρία των κατοίκων (φωτό δίπλα), σημειώνει μεταξύ των άλλων:
«Περαιτέρω γνωρίζετε πολύ καλά, αφού σας έχουμε γνωστοποιήσει με την από 6/10/2010 έγγραφη αίτηση –αναφορά-καταγγελία μας με αρ. πρωτ. 12734/6-10-2010 ότι τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται εντός της κοινόχρηστης ζώνης του αιγιαλού όπως πιστοποιήθηκε δυνάμει σχετικής αυτοψίας της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής Τμήμα Αιγιαλού.
Παρά ταύτα αντί να κινηθείτε εντός των καθηκόντων σας και να κηρύξετε αυθαίρετες τις οικοδομές και για το λόγο αυτό εσείς ουδέν πράξατε!   
…εμείς αυτό σας καλέσαμε να κάνετε με αλλεπάλληλα έγγραφα και αιτήσεις, πλην όμως εσείς συνεχίζετε μέχρι σήμερα την ίδια παράνομη και παρελκυστική συμπεριφορά.
..Δεδομένου ότι η επ’ αόριστον διακοπή των οικοδομικών εργασιών συνιστά και ισοδυναμεί με ανάκληση της οικοδομικής αδείας σύμφωνα με το νόμο και πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας οφείλατε να προβείτε άμεσα στην εφαρμογή των διατάξεων περί αυθαιρέτων για τα υπό ανέγερση κτίσματα, πλην όμως εσείς προκλητικά και παρά το καθήκον που έπρεπε να επιδείξετε εδώ και 2,5 ολόκληρα έτη δεν πράττετε τα οφειλόμενα.
Οι τεθείσες προθεσμίες προς τη φερόμενη ιδιοκτήτρια παρήλθαν άπρακτες, ενώ στο μεταξύ εκδώσατε τις υπ’ αρ.  2616/25-2-2009 και 16712/27-11-2009 Αποφάσεις περί ανάκλησης των αδειών αυτών. Οι ελλείψεις αυτές γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να συμπληρωθούν από την ιδιοκτήτρια, λόγω των ανυπέρβλητων νομικών κωλυμάτων που έχουν οι τίτλοι της (μεταξύ άλλων δεν έχει μεταγραφεί η συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ και τα συμβόλαια για τις προσκυρώσεις ).

Όπως οφείλατε να γνωρίζετε, κατά το Νόμο (Ν. 1577/1985 και Ν. 2831/2000)  «Κάθε κατασκευή που εκτελείται α) χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας ή β) καθ` υπέρβαση της άδειας ή γ) με βάση άδεια που ανακλήθηκε ή δ) κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, είναι αυθαίρετη και υπάγεται στις σχετικές για τα αυθαίρετα διατάξεις του ν. 1337/1983 όπως ισχύουν. Επίσης αυθαίρετη κατασκευή, η οποία όμως δεν παραβιάζει τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας, όμως η αναθεώρηση πρέπει να εκδοθεί εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη σχετική έγγραφη ειδοποίηση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας ή από την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών από τον υπόχρεο».

Με την ανωτέρω συμπεριφορά σας παραβαίνετε ευθέως τα καθήκοντά σας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, δεδομένου ότι, εάν ως οφείλατε ανακαλούσατε οριστικώς τις άδειες αυτές, τα εν λόγω ακίνητα κηρύσσονται αυτομάτως αυθαίρετα και κατεδαφιστέα και υποχρεούστε να καταλογίσετε τότε σε βάρος του ιδιοκτήτη τα νόμιμα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ήτοι:

Α) Πρόστιμο ανέγερσης=Δόμηση 240,548 τ.μ. Χ1.050 ευρώ τιμή ζώνης Χ1 συντελεστή χρήσης= 252.575,40 Ευρώ, απώλεια εσόδων για το Δημόσιο και
Β) Πρόστιμο Διατήρησης= 126.287,70 ευρώ(252.575/2=126.287,70) απώλεια εσόδων για το Δημόσιο ετησίως.
Δηλαδή συνολικά τα μη επιβληθέντα πρόστιμα εξαιτίας των παραλείψεών σας ανέρχονται στο ποσό των 378.863,10 ευρώ τουλάχιστον ετησίως, από τότε που οφείλατε να το πράξετε δηλ. τουλάχιστον από την εκπνοή του τετραμήνου της αναθεώρησης!.
Τα τεράστια αυτά ποσά σκόπιμα αποστερείτε από το Ελληνικό Δημόσιο, επ’ ωφελεία προφανώς της φερόμενης ιδιοκτήτριας Άννας Αγγέλου και μάλιστα σήμερα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για το κράτος.
 Για τους λόγους αυτούς κοινοποιούμε το παρόν στο Υπουργείο Οικονομικών για τις δικές του ενέργειες σε βάρος σας, πέραν των ποινικών ευθυνών σας που θα απασχολήσουν τον αρμόδιο Εισαγγελέα.
            Επειδή παρόλο που είναι καταφανές ότι η φερόμενη ιδιοκτήτρια Άννα Αγγέλου έλαβε παράνομα τις υπ’ αρ. 1297/2007 και 1298/2007 άδειες ανέγερσης οικοδομών από την τότε αρμόδια Νομ. Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής Τμήμα Πολεοδομίας και παρόλο που η Υπηρεσία Σας διαπίστωσε κατόπιν των συνεχών καταγγελιών μας τις ελλείψεις των νομίμων στοιχείων στους φακέλους των ένδικων αδειών, μέχρι σήμερα ουδέν πράξατε, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των δικαιωμάτων μας ως πολιτών, προς όφελος της παρανομούσας ιδιοκτήτριας.
           Επειδή η συμπεριφορά σας ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά
Επειδή δεν εκτελείτε τα καθήκοντά σας για την τήρηση του νόμου και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος
                                       

       ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

                     και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας
            Σας καλούμε να προβείτε εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από τη λήψη της παρούσας στην ανάκληση των οικοδομικών αδειών με αρ. 1297 και 1298/2007 για τους ανωτέρω νόμιμους λόγους και
Σας καλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα σε κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων της άνω φερόμενης ιδιοκτήτριας.
Σε αντίθετη περίπτωση, σας Δηλώνουμε ότι θα υποβάλουμε αμέσως μήνυση στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος σας και σε βάρος παντός υπευθύνου για τις πράξεις ή/και παραλείψεις του στην υπόθεση αυτή, αφού είναι πρόδηλο ότι έχουν παραβιαστεί ποινικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος (259 ΠΚ).»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου