Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ!


Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Βασίλη Ζορμπά ,η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με την αριθμ. 67/15.7.11 ομόφωνη απόφασή της, αρνήθηκε τη χορήγηση προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι ο αιτών, κατά πάγια τακτική πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πανελλαδικά, είχε μετατρέψει την πρασιά σε χώρο κύριας χρήσης, κατά παράβαση των διατάξεων του γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, του Οικοδομικού Κανονισμού, των Πολεοδομικών διατάξεων, του ΓΟΚ και των γενικών όρων που προβλέπονται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δείχνει να παραμένει αμετακίνητη στην προεκλογική της δέσμευση, για οριστική αντιμετώπιση του θέματος αυτού, που συνίσταται τόσο στην αντιμετώπιση των Πολεοδομικών παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στην αντιμετώπιση της παραβίασης του ωραρίου χρήσης μουσικής και της ηχορύπανσης που δημιουργείται από την υπερβολική και παράνομη έντασή της.

Σημειώνεται ότι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τέτοιου είδους παρανομίες γίνονται, δια της ανοχής, αποδεκτές από την πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας, φαινόμενο που είχε επεκταθεί και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.
Η απόφαση της νέας δημοτικής Αρχής για μηδενική ανοχή στο μέχρι σήμερα κρατούν παράνομο καθεστώς και στην πολεοδομική αναρχία είναι αμετάκλητη.

Ø  Δεν θα χορηγούνται άδειες λειτουργίας όπου  υπάρχει πολεοδομική παράβαση.
Ø  Θα αφαιρούνται οι ήδη χορηγηθείσες άδειες σε λειτουργούσες επιχειρήσεις, εάν δεν εφαρμόζουν τη νομιμότητα.
Ø  Δεν θα επιτραπεί η χρήση μουσικής καθώς και η χρήση μουσικών οργάνων πέραν των προβλεπομένων ωραρίων και ορίων έντασης ήχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου