Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης ετελέσθη στον ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέα Νεκταρίου Χατζηπροκοπίου.
Πλήθος κόσμου  για μια ακόμη φορά κατέκλυσε τον ιερό Ναό, για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ιερέα, το έργο και η προσφορά του οποίου έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ενορία και όχι μόνον.
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, αλλά και ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος, πρώην συνεφημέριος του πατρός Νεκταρίου ο οποίος τώρα διακονεί στην Καβάλα, χοροστάτησαν στο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέα, πλαισιούμενοι από το σύνολο του κλήρου της Παναγίας Φανερωμένης.
Πολύ μεγάλη ήταν η συγκινησιακή φόρτιση του πατρός Ευθυμίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυά του την ώρα που πλησίασε τις δυο κόρες και την πρεσβυτέρα του μακαριστού ιερέα, για να τους δώσει το αντίδωρο.
Ο πατήρ Ευθύμιος αγαπούσε ιδιαίτερα τον πατέρα Νεκτάριο, επί 25 χρόνια συνεργάστηκαν στενά στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας, όταν δε  αρρώστησε, ο πατήρ Ευθύμιος στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, άοκνος συμπαραστάτης του προβλήματος υγείας του συνεφημερίου του.
Η οδύνη ήταν πολύ βαθιά για την οικογένειά του εκλιπόντος.
Ευχόμαστε ο Θεός να παρηγορεί την καρδιά τους, με την βεβαιότητα ότι ο πατήρ Νεκτάριος θα συλλειτουργεί με τους ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης, δεδομένου ότι, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Παύλος, η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία  είναι η γέφυρα που ενώνει την Βασιλεία των Ουρανών με την γή. Άρα, μαζί με τον Χριστό, η παρουσία Του οποίου είναι ζώσα, σε κάθε Θεία Λειτουργία ζώσα θα είναι και η παρουσία του μακαριστού ιερέα Χατζηπροκοπίου.
Στο μνημόσυνο εκτός των άλλων, παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Χολαργού κ.κ. Σκούρτης και Νικολάου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες κ.α.
Αιωνία η μνήμη του μακαριστού πατρός Νεκταρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου