Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!




ΜΑΧΗΤΕΣ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΕΣ! 
ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Χολαργού αποδεικνύονται σε διαπρύσιους διεκδικητές των δικαιωμάτων τους. Δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα και τις καταλήψεις τους, αποφασίζοντας να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους σε όλους τους Χολαργιώτες. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία σε διάφορους δρόμους της πόλης, φωνάζουν συνθήματα για την Παιδεία και μοιράζουν έντυπο υλικό με την ανακοίνωσή τους. Μια ανακοίνωση η οποία αν μη τι άλλο δείχνει την ωριμότητα των παιδιών και την αγάπη τους για μάθηση.
Αυτή που τους στερεί ο Παπανδρέου, η Διαμαντοπούλου και τα άλλα άθλια υποκείμενα της Κυβέρνησης που μέσα σε δύο χρόνια έχουν διαλύσει τα πάντα και κυρίως διαλύουν τον κορμό της Ελλάδος: την Παιδεία και την Νεολαία!
Η ανακοίνωση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χολαργού αναφέρει μεταξύ των άλλων:
"Διαμαρτυρόμαστε γιατί το σχολείο μας υπολειτουργεί.
Έχουν περάσει είκοσι τέσσερεις ημέρες από τότε που ξεκίνησε η σχολική χρονιά και το σχολείο μας λειτουργεί χωρίς βιβλία και χωρίς τους καθηγητές που είναι απαραίτητοι.
Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν σχολεία χωρίς βιβλία. Τα DVD δεν είναι λύση, γιατί  δεν μπορούμε να μελετήσουμε από αυτά. 
Και σαν να μην έφτανε που δεν έχουμε βιβλία, δεν διδασκόμαστε χημεία, βιολογία, ΣΕΠ, ιστορία και  γεωγραφία σε όλες τις τάξεις γιατί λείπουν οι καθηγητές. Για να καλυφθούν οι κενές ώρες κάνουμε συνέχεια γυμναστική, καλλιτεχνικά και πληροφορική ή φεύγουμε νωρίτερα.
Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη γιατί ενώ βλέπουμε ότι ενώ κάποιοι μας λένε να περιμένουμε, να περιμένουμε…, από την άλλη μεριά οι ελλείψεις συνεχίζονται, συνεχίζονται και ήδη έχει χαθεί ο πρώτος από τους εννιά μήνες της σχολικής χρονιάς. Θέλουμε να δοθεί άμεσα λύση σε αυτά τα προβλήματα. Δεν μας αρκεί να πάρουμε ένα απολυτήριο που θα λέει ότι αποφοιτήσαμε από την τάξη μας, αλλά να υστερούμε σε γνώσεις που είναι απαραίτητες.
Θέλουμε να δοθούν χρήματα για τη σωστή  λειτουργία του σχολείου. Είναι απαράδεκτο να λείπουν ακόμα και τα βασικά είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, σαπούνι).
Να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων στο κυλικείο του σχολείου, γιατί  το χαρτζιλίκι που μας δίνουν πλέον οι γονείς μας είναι λιγότερο και δεν αρκεί.
Θέλουμε οι καθηγητές μας να επιδιώκουν το διάλογο μαζί μας, τη συζήτηση των προβληματισμών μας και να μην μας συμπεριφέρονται αυταρχικά.
Θέλουμε τους καθηγητές και τους γονείς μαζί μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε!!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ 
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι καταλήψεις τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης των γονέων των μαθητών. Η απελπιστική κατάσταση που βιώνει η ελληνική οικογένεια, με την καρατόμηση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και την ανεργία, έχει κάνει τους γονείς να αγανακτούν και με τα χάλια που έχει φάρει στην Παιδεία η Κυβέρνηση. Γι΄αυτό βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους και τους ζητούν να συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Ισως τελικά οι νέοι διώξουν την εθνοπροσοτική Κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πρόδωσε τα ίδια τα παιδιά, το μέλλον και τα όνειρά τους.

1 σχόλιο:

  1. Αυτοι που πρωτοστατουν σε αυτους τους υπερφιαλους "αγωνες" εχουν μεσο ορο μικροτερο του 15.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Εκτοπιζοντας αυτους που πραγματικα δικαιουνται να διαμαρτυρονται για την εκπαιδευση με αναξιοκρατικα κριτηρια επιδιωκουν να αυτοπροβληθουν ικανοποιωντας τις δικες τους αλλοπροσαλες επαναστατικες αναγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή