Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΟΥΡΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Με την παρακάτω ανακοίνωσή του ο κ. Σκούρτης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη", επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα ήδη έχει δημοσιεύσει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ από την περασμένη εβδομάδα.

"Επιθυμώ να κάνω γνωστό ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Γνωρίζετε ότι ευθύς εξ αρχής είχα δηλώσει ότι παραιτούμαι της εκ του Νόμου προβλεπομένης αμοιβής, το ύψος της οποίας ανέρχεται στο ποσόν των 2.000 Ευρώ (δύο χιλιάδων) μηνιαίως.
Δυστυχώς από τον Ασφαλιστικό μου φορέα πληροφορηθήκαμε ότι – είτε έχω παραιτηθεί της αμοιβής μου είτε όχι – είναι υποχρεωτική η περικοπή της σύνταξής μου (κατά ποσόν βέβαια πολύ μικρότερο της ανωτέρω αμοιβής).
Είναι αυτονόητο ότι ή έπρεπε να υπαναχωρήσω και να εισπράττω το ποσόν της αμοιβής του Συμπαραστάτη (πράγμα αντίθετο προς τις αρχές μου) ή να εξακολουθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί με κουτσουρεμένη σύνταξη!
Δεδομένου ότι στερούμαι άλλων πόρων, μόνη επιλογή ήταν η παραίτηση. Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος είναι, που στερείται το ποσόν αυτό, το οποίο δικαιωματικά θα εισπράττει ο συμπολίτης μας, που θα με διαδεχθεί.
Ευχαριστώ το Δήμαρχο, κ. Β. Ξύδη και το  Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάθεση σε μένα του τόσο τιμητικού αξιώματος και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου πάντα προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Σκούρτης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου