Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να πάει σε δημοψήφισμα, ζητώντας από το λαό να εγκρίνει ή να απορρίψει την νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή το "κούρεμα"  !
Πρόκειται για πολιτικό ελιγμό του Πρωθυπουργού, ξεγλιστρώντας από την παλλαϊκή απαίτηση για παραίτησή του και διεξαγωγή εκλογών. Ο Παπανδρέου με τον τρόπο αυτό  θα παραμείνει πρωταγωνιστής για τουλάχιστον άλλους 3 μήνες  στο πολιτικό σκηνικό, μια και το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μετά από 2 μήνες, αλλά στο διάστημα αυτό θα έχει τον χρόνο να διαμορφώσει τις εξελίξεις, προσπαθώντας να πείσει -υπό τύπον προεκλογικής εκστρατείας- όλο και περισσότερο κόσμο να πει "ναι" στην νέα δανειακή σύμβαση.
Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει σε περίπτωση που ο λαός πει "ναι" στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους; Σε αυτή την περίπτωση ο Παπανδρέου θα παραμείνει Πρωθυπουργός όχι μέχρι το 2013 αλλά θα ...ξεσκίσει τους πάντες για πολλά χρόνια, αφού θα έχει λάβει διαρκή ψήφο εμπιστοσύνης από το εκλογικό σώμα!
Ο Παπανδρέου κάνει παιχνίδια θέλοντας να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία, γράφοντας  την Ελλάδα και τον λαό στα παλιά του παπούτσια.
Ένα θέμα που θα μπει, είναι υπό ποια μορφή θα μπει το ερώτημα στο δημοψήφισμα;
Θα έχει ερώτηση παγίδα ;

Υ.Γ. Ακούστηκε ότι το άρθρο 44 απαγορεύει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής!!! Εάν έχει κάνει και τέτοια παρανομία ο Παπανδρέου, να παραβιάσει δηλαδή και τους κανόνες δημοψηφισμάτων, τότε τι άλλο να πει κανείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου