Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ


επιμελείται η Ζωή Ηλία
Στη διακοπή του ρεύματος στο υπουργείο Υγείας προχώρησαν οι  συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές του υπουργείου προς την Επιχείρηση.
  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι τα χρέη του υπουργείου Υγείας και κανείς δεν του κόβει το ρεύμα.
   Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο «κατάπτυστος νόμος» θα ακυρωθεί στην πράξη. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους, σημειώνοντας πως εφόσον ο πολίτης έχει το αποδεικτικό της εφορίας, θα πρέπει να ακυρώνεται η προηγούμενη εντολή και να βγαίνει νέα από τη ΔΕΗ.  
    Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα.  Επίσης, επισήμανε πως υπάρχουν οδηγίες  στους υπάλληλους της ΔΕΗ, να μην προχωράνε σε διακοπή σε κατοικίες φτωχών και ανέργων  κάτι που αποδεικνύεται από το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε περίπτωση, όπως στην Αθήνα, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου.
    Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτό που σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είναι παράνομο, ωστόσο επισήμανε πως δεν είναι λιγότερο παράνομο ή απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει κάποιος που δεν έχει. Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του.  
 Σε ανακοίνωσή της  η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος φθάνουν τα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να εκτοξευθούν  το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, απειλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου